Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Skrinjica idej! Dno wc školje

Dno wc školje

Malo čudno vprašanje pa vseeno, imamo skoraj novo wc školjko pa sem opazila, da je dno že umazano, kar rjavkasto, no tako čudno. S čim očistite dno školjke?

hvala in lep dan

Po 13-ih letih je moja školjka kot nova. Enkrat na teden pucam z običajnim čistilom, je pa res da z roko (s starimi gatami:), grem v školjko in vse obrišem.

S ščetko seveda – tam naokoli pa res ne kraspam z nohti 🙂 se malo hecam, brez zamere

Ej, mami, a veš, da mi ni nikoli ni bil jasen ta strašen odpor do pucanja školjke z roko. Kaj vem, jest sem tako navajena od doma, mogoče mi zato ni problem.
Ja pa res, da smo tako doma kot jaz čistim zdaj pri sebi doma, vedno imeli res čisto belo školjko. Nikoli ni nič umazana. Vsak teden zlijem noter čistilo, potem pa s krpo obrišem. Ni niti kaj pomivati, gre bolj za to da s čistilom vse prebrišeš.
No, kakorkoli, meni to ne prestavlja nobenega problema. sem pa že bila na WC-jih (pri prijateljih, znancih), kjer je wc tako rjav (notr v školjki), da se mi je gabilo it na wc.

Jaz očistim s kisom za vlaganje. Vodo z lončkom poberem ven (čimveč) Nato nalijem kis. Nekaj časa pustim, nato še podrgnem z leseno palico (nič kovinskega). Pri nas čistila niso pomagala, sem že skoraj obupala. Notri pa se nabira kamen (vodni in od seča)- zadevo pospešuje še talno gretje, ki ga imamo.
To izvajam približno enkrat na mesec.

skuštrana suzi, a veš da je odvisno tudi od wc školjke. Pri nas doma smo čistili normalno 1 x tedensko s čistili. Ko sem se preselila z možem v svoje stanovanje pa je školjka postala rjava(nabral se je kamen) ob istem postopku čiščenja. V Mulerju kupim čistilo v prahu, stresem noter pustim čez noč in zjutraj kar odpade. Se pa spet nabere po 1 mesecu.

No jaz WC tudi redno pucam in je dno še kar belo (po 12 letih), AMPAK ne morem pa spucati kamna po robovih. Kako pucate to? Dam tja tudi čistilo (vse mogoče račke) ampak seveda kmalu steče dol. Potem sicer drgnem, ampak kamna čisto ne morem spucati. Kakšen nasvet?

Sem pa zadnjič prvič poskusila tisti prah iz TV reklame (WC NET Energy), ki ga notri usuješ, pa se malo dvigne, pa pustiš nekaj časa in spucaš (tega ni v reklami) in se je res zelo lepo očistilo in z veliko lahkoto. Sem bila kar presenečena.

M

Nisem nek manijak za pucanje, ampak meni za za čiščenje školjke še najbolj obnese Domestos. Pustim kakšne 15 minut in malo z gobico podrgnem in je kot novo. Ne vem, če bi se povsod tako, ampak je za poskusit.

jaz sem tudi uporabila ne vem koliko čistil in račk, pa ni bilo nič uspeha. sem pa nekaj časa nazaj kupila domestos in ga nalijem podrgnem z ščetko in pustim cca 15 minut potem pa še enkrat zdrgnem z ščetko in splaknem, vam povem vsa umazanija na dnu se očisti. z njim čistim tudi kad in od takrat je čisto bela, tudi fuge.
se pa ta domestos lahko kupi v razpršilki, ali pa tekoč.

Ni panike, suzi, primem vse, saj vsakodnevno previjam pokakano ritko :), pa tudi sicer školjko čistim z roko in krpo,kako pa drugače – ampak dno pa vedno s ščetko, potem ko pustim 15 min delovat čistilo, in spustim vodo.
Školjka mora biti tudi zame vedno bela in na tak način tudi vedno je.

Jaz sem to uspešno rešila z varikino.

Vliješ noter Coca-colo.
Ne boš verjela..deluje.

Moja mama ima še po 30+ letih krasno, snežno belo školjko, moja je bila že po 3 obupna. Poskušala sem vsa možna čistila,drgnila, praskala, pa nič Nazadnje sem uporabila kis za vlaganje, ga segrela in vlila v školjko, in z malo drgnjenja odstranila ves kamen.
Pri nas je krivec trda voda.

se ena; poskusi s cunjo namočeno v kis in jo potisni pod rob in pusti, da deluje

lp

Solna kislina iz eurospina, super.
To se nabere zaradi trde vode, nima zveze z umazanijo.

Domestos, ampak je treba paziti na oblačila – če slučajno pride kaka kaplja, deluje enako kot varikina- razbarva. Očisti pa super.

Ko je res umazana od umazane potem Vodo iz školjke posesam iz vodnim sesalcem in nalijem čistilo za kamen oz wc čistilo, pa je potem kot nova.

New Report

Close