Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Zavarovanja Dnevno nadomestilo

Dnevno nadomestilo

Neki bi vas vprašala, kar mi ni najbolj jasno. Stara sem 27 let.Dve leti sem dodatno življenjsko zavarovana pri Triglavu. Zavarovana sem dobo 25 let. Mesečna premija, ki sem jo plačevala do letošnjega avgusta je bila okrog 12.000 sit. Letos avgusta se je zavaroval še mož-tudi pri Triglavu, vendar je bila druga agentka. Njegov znesek bo mesečno okrog 15.000 sit (skupaj z naložbenim). Ob pregledu moje police sem z grozo ugotovila, da do sedaj sploh nism plačevala premije za primer dnevnega nadomestila. Agentka mi je pojasnila, da se je verjetn to zdelo pred dvema letoma mojemu agentu prevelika vsota za plačevanje.
Ker sva se z možem avgusta odločila še za naložbeno življensko zavarovanje, sem hkrati vzela še dodatno nezgodno zavarovanje za primer dnevenega nadomestila. Tko da bom sedaj skupaj z naložbenim plačevala okrog 17.000 na mesec.

Zdaj me pa zanima, v katerih primerih to dnevno nadomestilo velja. Torej-samo ob obisku bolnišnice in ležanja na bolniški postelji, ali to velja za vsak dan bolniške-kar se meni zdi bolj logično. Kako potem to uveljavljaš?
Zanima me namreč zato, ker sem noseča in bom morala na predhodno bolniško, ker moram počivat. Ali bom dobivala dnevno nadomestilo, katerega sem zdaj začela plačevati.

Vem, da sm zakomplicirala.
Hvala za odgovor

Dnevno nadomestilo velja za vsak dan,ki ga preživite v bolniškem staležu zaradi POŠKODBE.Tudi sobote in nedelje.Po končanem zdravljenju pa pokličite svojega zastopnika,da vam uredi vse potrebno da dobite odškodnino
Nezgodno zavarovanje krije samo poškodbe.
Nič niste zakomplicirala,Želim vam vse lepo predvsem pa zdravja.

Bruno

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:[email protected]

New Report

Close