dnevni prostor-ploščice???
Ok, mal nižje je tema o laminatu, mi se pa ravno odločamo, kaj bomo imeli v dnevni sobi..naj povem, da bo kuhinja, jedilnica in dnevni prostor vse v enem, v kuhinji in jedilnici mi še nekako gre, da bodo ploščice in seveda talno gretje, mož vztraja pri ploščicah tudi v dnevni sobi, meni pa kar ne potegne! Zakaj?
Prvič, ker se mi zd, da ploščice pokvarijo vso domačnost, prijetnost dnevnega prostora. Drugič-pa vidim pri prijateljih,ko imajo v dnevni sobi plščice v času kurjave je sicer super, vendar vmesni čas je pa zelo neprijetno hodit po mrzlih ploščicah…kaj pravite???
Mi imamo ploščice v kuhinji in dnevni enake, velike 40×40, položene v diagonalo, nežne rjave barve, (poliran granitogres) , z mozaiki v obliki tepihov in sem zelo , zelo zadovoljna z izgledom…
So enostavne za čiščenje in imajo svoj čar…
Predvsem moraš paziti, da izbereš toplo barvo, si zamisliti barvo vrat in pohištva , si vse skupaj predstavljati in to je to…
Oglej si več katalogov in začni razmišljati o tem bolj intenzivno, pa boš sigurno našla dobro idejo…
lp
Obstajajo tudi ploščice, ki izgledajo kot parket. Mi bomo imeli talno povsod, nekaj časa sem se tudi ogrevala za ploščice v dnevni sobi, pa me je cena odvrnila. Če se ti zdi, da te bo poleti in v prehodnih dneh, ko ne bo talnega ogrevanja, zeblo v noge, lahko po tleh za ta čas položiš tepihe ali kaj podobnega.
mi imamo enak prostor in podobne pomisleke. pa smo dilemo rešili tako, da je v dnevnem prostoru lam parket vpasan v keramiko. izgleda super,talno gretje dela odlično. je pa odvisno od oblike prostora – pri nas je bila to odlična rešitev, ker keramika iz dveh strani, vmes pa parket (položen diagonalno) zelo dinamično razgibajo prostor.
lp,
N.