Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika dnevne leče

dnevne leče

Zanimam se za nabavo dnevnih leč ACUVUE MOIST 1 DAY Johnson& Johnson. Leče poznam, uporabljam jih že pet let, največ mesečne in sedaj 14-dnevne, seveda v kombinaciji z očali. Prejšnji teden, sem bila pri okulistu in izmerili so mi novo dioptrijo. Nova očala so mi izdelali, sedaj pa me zanima ali moram iti na poseben pregled tudi za leče. Svojo bazno krivino poznam še iz prejšnjih pregledov. Ali zadostuje, da naročim leče z novo izmerjeno dioptrijo in obstoječo bazno krivino, ali moram na poseben pregled za leče?

Hvala in lp

Ne ni potrebno. Najceneje jih lahko naročite na:

Dioptrija na očalih je v zelo redkih primerih ista kot na kontaktnih lečah. Zato se pred nakupom KL vseeno povsetujte vsaj z izkušenim optikom!

Da popravim obiskovalko foruma pred mano. Dioptrija se začne razlikovati od očal za kontaktne leče nad dioptrijo 3,75, po statističnih podatkih pa je največ dioptrij okoli -3,00, torej je zelo POGOSTO dioptrija ISTA.

Dobri optiki vedno to upoštevamo in izračunamo razliko dioptrije avtomatsko za naše stranke (strokovno se reče izračun verteksa).

Še več, sam sem napisal računalniški program za izračun razlike dioptrije, tako da lahko to izračunamo v manj kot sekundi (izračun je kar obsežen in zapleten, sploh pri toričnih dioptrijah, ter lahko traja tudi do 20 minut).

New Report

Close