Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Kronična bolečina – fibromialgija DNEVI ZDRAVJA v Celju

DNEVI ZDRAVJA v Celju

V času od 30.11.06 do vključno 2.12.2006 poteka na sejemskem prostoru Golovec v Celju prvič sejemska in strokovna prireditev pod imenom DNEVI ZDRAVJA.

Na sejmu se predstavljajo različna slovenska društva bolnikov, strokovna združenja zdravstvenih delavcev, zdravilišča, srednje zdravstvene šole, telefonske svetovalnice za pomoč v stiski … idr. Ogledate si lahko različne zdravstvene pripomočke, masažne stole, kadi in podobne medicinske pripomočke ter opremo. V okviru sejma se odvijajo tudi predavanja z zdravstveno tematiko.

Med društvi bolnikov se prvič javno predstavlja tudi Društvo za fibromialgijo, ki si na stojnici deli mesto z društvom Metuljčica ( bolniki z obolenji ščitnice).
Slovensko Društvo za fibromialgijo predstavljata Eva Rebrica in Bojana Jug Žurič iz Celja. Obiskovalcem nudita zgibanko z opisom bolezni, predstavita knjižico Fibromialgija (avtorja dr.J. Popoviča) ter nekaj tiskanega gradiva iz javnih medijev, ki so doslej pisali o boleznih FM/SKU. Posredujeta tudi ustne informacije.
Čeprav se vsebinsko ne moremo primerjati z društvi, ki imajo že dolgoletno tradicijo, sta bili naši predstavnici že prvi dan deležni kar nekaj pohval s strani medicinskih strokovnjakov, za trud in nadaljnji pogum. Tudi novinarji ju niso prezrli.
( Hvala v imenu Društva, Eva in Bojana, za vse ure, ki jih prebijeta na sejemskem prostoru z namenom osveščanja strokovne in laične javnosti ter promocije našega Društva! Skupaj zmoremo res veliko – prispevamo vsak po svojih močeh! )

Za vse, ki bi želeli obiskati sejem zdravja v Celju, še delovni čas: vsak dan od 9h do 18h, vse do sobote.

Prijazno vabljeni!

POZDRAVLJENI!

Za nama z Evo je že drugi dan udeležbe na sejmu DNEVI ZDRAVJA.Sejem je letos prvič organiziran in glede na pozitivne odzive tako društev,kot tudi zdravstvenih delavcev in pa seveda drugih obiskovalcev ,bo verjetno postal tradicija. To je zares enkratna prilika za predstavitev društev in pa za izmenjave izkušenj med društvi.Žal sva za udeležbo na sejmu izvedeli tik pred zdajci in sva se morali znajti kakor sva znali. Ampak dobili sva pomembne izkušnje in že se porajajo nove ideje za v bodoče.
Z Evo sva zelo zadovoljni, saj se s sklepanjem novih poznanstev, že kažejo nove možnosti za “promocijo” našega drušva in problematike FM in SKU.
Jutri je še zadnji dan naše predstavitve – sejem jutri namreč zapira svoja vrata.

Lep vikend vam želim in veliko pozitivne energije!!

Bojana

New Report

Close