Najdi forum

Zanima me naslednje:
Stara sem 25 let, študentka.
Ko sem bila stara 12 let, se mi je pri padcu s kolesom zlomila 1 zgoraj. Šla sem k zobozdravniku, ki mi je potem vstavil zatič, nato nov zob, ki pa ni bil čisto povsem enake barve kot ostali zobje in vse je bilo do 17 leta ok. Potem, pa mi je drug zobozdravnik svetoval, da bi mi lahko prve 4 zobe (2 sta bila čisto zdrava, 1 je imel malo luknjico, ki jo je zobozdravnik popravil, 4 pa je bil na zatiču) obleke in izdelal tako, da bi bili enake barve kot ostali. Pa sem rekla, super, končno bo lepo. to je trajalo prbližno 14 dni, da sem hodila k zobozdravniku in ker je bilo kar precej dela tudi okoli dlesni, so mi dlesni postale vijolično modre barve. Ko se nasmehnem, je to zelo grdo videt. Zobozdravnik mi je svetoval, da naj si večkrat dnevno izpiram dlesni s kamiličnim in žajbljevim čajem, z usno vodo, da bo to ščasoma izginilo. PA NI!
Prosim vas, če mi kalho svetujete, kaj naj naredim, da bo to izginilo ali se vsaj zmanjšalo, ker me zelo moti.

Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem in vas prav lepo pozdravljam, Lejla!

Spoštovana Lejla,

žal vi ne morete narediti nič, da bi se stanje izboljšalo.
Če so dlesni postale vijolične po izdelavi prevlek, to pomeni, da so prevleke v gingivalnem predelu predebele ali predolge in na dlesen stalno pritiskajo. Tako je dlesen stalno dražena in se odziva s kroničnim vnetjem.
Rešitev je v zamenjavi prevlek. Nobeno izpiranje ne more odpraviti “napake” na prevlekah.
Lepo pozdravljeni!

New Report

Close