Najdi forum

dlesni

Prosim za pomoč. Dlesen nad levo štirko zgoraj se mi odmika od zoba, sedaj opažam, da se mi odmika že nad levo trojko.Bila sem pri paradentologu, ne gre za paredentozo, temveč za recesijozoba. Zelo me skrbi, kaj se lahko s takim zobom zgodi, ali lahko sčasoma odpade?
Kako lahko sama pripomorem, da zaustavim odmik dlesni od zoba?Ali se priporoča operacija dlesni okoli zoba? Prosim, da mi kaj več poveste o sanaciji oz. kaj se lahko sploh naredi. Sicer so zobje dokaj zdravi in močni.Stara sem 40 let.
Hvala in lep pozdrav!

Pozdravljeni,

glede na to, da ste bili pri spec. parodontologu, bi morali njemu zastaviti vsa ta vprašanja, saj bi vam on najbolje odgovoril. Sicer lahko recesijo dlesni omejite z uporabo mehkih zobnih ščetk, pravilno tehniko umivanja in izogibanje vsem faktorjem, ki vplivajo na pojav kislinske erozije zob. Operacija gingive takega zoba je možna, vendar o tem odloča parodontolog, glede na stanje, obseg in splošne razmere v ustni votlini. V skrajnem primeru močna recesija pripelje do parodontalne bolezni, ta pa do izpada zob, vendar menim, da je vaše stanje še popolnoma nezaskrbljujoče glede tega, saj bi vam parodontolog predlagal zdravljenje.

Srečno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

New Report

Close