Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Dlesni

Dlesni

Že dva dni imam na desni strani v ustih spodaj in zgoraj boleče zobe.Na obeh imam mostičke zato sem morebitne boleče zobe izključila.Ko se dotaknejo skupaj je zelo boleče.Kaj bi to bilo?So to vnete dlesni, ker sem bila v zadnjih dneh precej na prepihu? Danes me malo boli tudi grlo. Kaj bi to bilo in ali naj grem k dežurnemu ali pa bo minilo samo od sebe če vzamem kakšen lekadol in si zobe umivam s Sensodine zobno pasto?

Lahko da gre za preobčutljivost v sklopu prehladnega obolenja, ko lahko praktično “vse boli”, lahko bolijo dlesni, če so mostički pritrjeni na sosednje zobje bi bila bolečina lahko tudi od zob (ki jo je pogosto težko natančno lokalizirati. Težko verjamem, da bi vam v dežurni odkrili kaj posebnega in po opisanem sodim, da lahko počakate par dni in vzamete kakšen lekadol.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Res sem se zelo prehladila saj me je v nedeljo začelo boleti v grlu nato pa sem dobila še vročino ki je naslednji dan padla na normalno. Danes me boli samo še glava in teče mi zelo iz nosu. Dlesni so se normalizirale toda kljub temu sem se vpisala k zobozdravniku na kontrolo. Koliko časa se takšen prehlad lahko vleče?

Običajno prehlad mine v približno enem tednu. Precej ljudi, ki so bili zaradi prehlada pregledani pri nas v zadnjem tednu, je bilo zdravih že kakšen dan prej.
Pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close