Dlake, prah… grrr…..kako se spopadate dnevno z njimi?
Imamo navadno muco, staro 8 let. Čedalje bolj mi gredo na živce dlake, ki jih je povsod polno. Če jo češem, se mi zdi, da je še slabše. Res je, da hodi povsod, nima omejitev (spi pri meni), dobro, razen na kuhinjski pult in mizo nima dovoljenja skakat…
Kako se pa vi spopadate z dlakami? Jaz dnevno spustim robotka, posteljo zračim, rolam, sesam.
Kako pa s prahom? Zdi se mi, da ga je kljub čiščenju povsod polno…
Samo za primerjavo, jaz imam sedem mačk (7!) ki so zunaj in v stanovanju, pa nimam dlak , da bi mi šle na živce, Pač vsak dan obletaš s sesalcem, kar vzame 15 minut maksimalno, pa vlažno krpo za prah, tudi 5 minut dnevno in fertik…
Torej, če ti počneš vse tisto,kar si napisala, nimaš niti ene dlake nikjer. 🙂
Imam mačko (večinoma je zunaj), ponoči spi v drvarnici in psičko (ponoči spi na hodniku) in dlak in prahu je ogromno. Povrh vsega še kurim na drva. Vsak dan pometem dvakrat, večkrat posesam, pobrišem na suho ali z mokro krpo, pa se mi zdi, da je vse umazano. Poleti je bistveno boljše, ko je pes ves čas zunaj.
Imamo tudi direkten vhod in s čiščenjem si lahko zgulim roke.
Dva kratkodlaka psa v hisi, s postelje in kavca sta letela, ker to se je pa za moj okus res ful poznalo na posteljnini in tudi potem oblacilih.
Imata pa prostorcke, kosare, igluje v vsakem prostoru, tako, da jima nic ne manjka.
Sesam vsak drugi dan, kot tudi pomijem.
prah brisem enx na teden.
Psa jesta vse, ni tezav s kaksnimi alergijami in podobno, tako da je tudi izpadanje dlak zmerno, nic posebnega. Morda jeseni in spomladi malo vec.
Ampak odkar sta samo na tleh se ful manj poznajo dlake.
Imam psa, ki je vedno notri in mu dlaka odpada vse leto … in otroka z alergijo na pršico. Sesam po tleh vsak dan, prah pa ne brišem, ampak vedno najprej posesam, šele nato brišem. Imam vorwerka, ki minimalno prahu spusti nazaj v prostor in tudi minimalno vrtinči zrak. Svetlo pohištvo z lazuro, na katero se ne lepi prah, in veliko masivnega pohištva, ki je glede tega še boljše. Ne zdi se mi, da imamo veliko prahu, dlak pa še sploh ne.
Je pa res, da naš pes ne leze na pohištvo, edino na tepihu se zelo hitro vidijo njegove dlake.
Hči je bila pred kratkim na obisku pri sošolcu … je rekla, da v tako usranem stanovanju še ni bila in da je to videla samo v kakih TV prispevkih o zblojenih družinah. Po tleh je tako škripalo od svinjarije, kot bi hodila po dvorišču, hladilnik rjav in plesniv (je hotela vzeti mleko za v kavo, pa si je potem premislila), s tem, da mama ne hodi v službo. Na WC raje sploh ni šla. In ja, nimajo živali, čisto uspešno puščajo svojo “dlako” …
Je malo namignila, kako to, da imajo tako, pa je rekel, da on skrbi za svojo sobo, ostalo ga ne zanima in da za drugimi pucal ne bo.