Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje dlake

dlake

Pozdrav!
Moj problem je sledec:

Stara sem 33 let, kar precej poraščena, vendar se s tem do sedaj nisem prevec obremenjevala. Sem se pas navadila na to in od 17 leta naprej si na 14 dni zdepiliram noge z aparatom, vsak drugi dan si pobrijem pazduho in vsake toliko casa si odstranim s pinceto tistih 5 dlak okoli prsne bradavice. Ni kaj za pomagat, prej se s tem sprijaznis in navadis bolje je.

Problem.
Zadnje case opazam vse vec dlak tudi po trebuhu in krizu, zacele do mi rasti tudi po dojki in dekolteju.
Kaj se da tu narediti, kajti ce se bo to sirilo se ni bo pa kar zmesalo.
Britje trebuha in dojk????????
Ne jem kontrac. tablet ali kakrsnih koli zdravil. A je mozno kaksno zdravljenje s tabletami, ki jih dobis pri svojem splosnem zdravniku ali pa celo kaksna napotnica za odstranitev dlak na problematicnih delih??

Stokrat hvala.

Spoštovani!

Izrazitejša poraščenost je lahko genetsko naravnana, lahko pa gre za sindrom funkcionalne androgenizacije. Niste navedli ali imate redno menstruacijo? Priporočam obisk pri izbranem zdravniku in endokrinologu. Za zdravljenje prihaja v poštev Diane ali Aldactone.

Lep pozdrav!

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Pozdravljeni,
rada bi zanosila, pa ne gre. Probavam že kakšno leto.
Že nekaj let imam probleme z dlakami, saj sem odkar sem se začela depilirati na največ možnih načinov vedno bolj poraščena. Zdaj imam dlake že na riti in po stegnah navzdol do koleni. Tako živo se spomnim babice, ko mi je pri mojih 16-ih letih govorila, da naj se ne začnem brit, ker potem dlake še bolj rastejo 🙂
Šla sem že na lasersko odstranjevanje dlak, vendar ni pomagalo čisto nič:(
Sicer v moji družini nihče ni toliko poraščen, kot jaz (oče in brat čisto normalno – za moškega, mama pa skoraj nič).
Menstruacijo imam redno, imam pa močan predmenstrualni sindrom – napihnjenost, zmedenost, nerazpoloženost, utrujenost,…
Ali znajo biti te stvari kaj povezane?
Hvala lepa za odgovor in lep pozdrav!

Spoštovani!

Glede na navedeno je možno, da gre pri vas za sindrom funkcionalne androgenizacije. Priporočam pregled pri ginekologu in endokrinologu.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Pozdravljeni!

Tudi sama imam velike težave s prekomerno poraščenostjo. Noge, stegna, pod pazduho, okoli psnih bradavic, na trebuhu, brčice nad ustniami so izrazito goste in temne ter dolge :(, najbolj pa me moti močna poraščenost na konicah brade. Tam imam dlak toliko, da se prav očitno poznajo kar precej temni madeži kože in očitno je, da rastejo obupne dlake, ko tam vsakodnevno pulim dlake in jih je rev veliko in zelo zelo so trde, debele in močne. Tudi po celotnem preostalem delu obraza nekje od lic navzdol je velika poraščenost z daljšimi temnimi dlakami. Res se vse zelo pozna in zato vedno težje zahajam v družbo.
Sem že premišljevanja o laserski odstranitvi dlak, pa je zelo drago in še bojim se neuspešnosti postopka. Ali si res ni možno vsaj malo pomagati z zdravstvom? Mah saj verjetno še marskikje ni možno, kaj? 🙁 🙁
Imam tudi velike težave z neredno menstruacijo, pco, nimam ovulacij, verjetno je vse to znak pomojem kakšnih velikih težav.
Najbolj me pa mori vsakodnevno puljenje dlak na bradi. Se moram s tem sprijaznit in to počet vsakodnevno celo življenje? Verjetno mi ni pomoči, kaj ?

Hvala

Spoštovani!

Glede na to, da imate PCO, neredne menstruacije, in prekomerno poraščenost priporočam obisk pri endokrinologu, ki bo opravil preiskave in predpisal ustrezno zdarvljenje. S povečano poraščenostjo se boste verjetno še morali spoprijeti.

Lp

Sama imam težave s poraščenjostjo že celo življenje. Srečo sem imela, da se je okolica vedno dobro in prijazno odzivala na vse to . Pogledi ljudi so, ravno včeraj sem bila z otroci na bazenu. Temu se ne moreš izogniti. Živiš s tem. Sama si pulim na vratu in podbradki redno dnevno. Na depilacijo hodim poleti na 2 tedna. Imam jih po prsih, nad zadnjico je prava goščava in še bi se našlo. Ginekologinja in dr.Pirnat pripošročata Diane. Odkar so mi odstranili ščitnico ne jemljem nobenih tablet razen kar je nujno. Se pa pozna pri dlakah, ker so res vedno bolj trde, se mi vraščajo v kožo, s tem sem polna mozoljev …..
Vesela sem da imam dva sina, ker sta oba že sedaj zelo poraščena .
Imela sem težave z zanositvijo . Rodila sem v 4 in 6 poskusu.
Brila sem se ko sem imela 16 let. Od takrat se redno depiliram in belim brčice. Za lasersko odstranjevanje sem pustila celo premoženje, učinka ni bilo nobenega. Moja kozmetičarka izvaja epilacijo z iglo , govorila sem z nekaj strankami in so zelo zadovoljne. Sama sem se za to odločila tik pred oprecijo ščitnice, vendar me je zdravljenje zaenkrat odvrnilo od nadaljevanja.

Sama sem prišla do ugotovitve, da tako kakor se ti odzivaš na svoje težave, tako sem bo tudi okolica. Nobem ti idealen. Na vsakemu se kaj najde.

Dr.Pirnat že dolgo nazaj sem zasledila da naj bi imeli na Polikliniki ambulanto z neko napravo za odpravljanje kožnih težav med drugim tudi dlak. A je kaj na tem ?

Srečno, Maša

New Report

Close