Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje dlačice povsod in vedno več

dlačice povsod in vedno več

Kaj naj dodam? kjer spulim eno, zrasteta dve, potem 3 in 4. kjer je bila prej svetla, je sedaj črna, čvrsta. kjer jih prej sploh ni bilo, jih je sedaj mala množica.pulim jih s smolo, pa zdrži samo 14 dni in potem spet od začetka.mukotrpno, puljenje jih samo še okrepi, postanejo še debelejše in temnejše. “bikini predel” pa se veča in veča-sedaj že po notranji strani stegen, ritki. partnerju se dlake gabijo, jaz pa ne vem več, kaj naj naredim. da bi probala s tableti in tvegala, da bom po njih še bolj poraščena? saj bi me uničilo. kam na pregled hormonskih motenj, tudi samoplačniško? kako si pomagati?

Prosi svojega zdravnika, da ti da napotnico za endokrinologa. To je “zdravnik za hormone”.

Jaz osebno si pulim dlake z depilatorjem. Vsako nedeljo si vzamem čas zase. Najprej pod tuš, da se pore odpro in grejo dlačice lažje stran, nato pa se spravim na depilacijo in to vse z depilatorjem: najprej brčice, okoli prsnih bradavic, noge, bikini, …. Na začetku boli, ko pa se navadiš, sploh ne boli več, ker korenine niso več tako močne. Samo ne smeš prenehati. Jaz sem za bikini predel začela uporabljati neko kremo (cca 2 meseca), zato me je spet bolelo, ko sem po 2 mesecih začela puliti z depilatorjem.

Bikini: pulim res samo bikinim (to kar gleda iz hlač pa še kakšen centimeter), kar pa je globje v notranjost hlačk pa odpravljam z depilacijsko kremo, ker je tam puljenje precej bolj boleče, pa tudi z depilatorjem ne prideš zraven (npr. okoli anusa).

Pa se ti kdaj zgodi, da se ti pojavijo kaki rdeči mozoljčki z belo pikico, ki se jih ne da stisniti in so zelo neprijetni na pogled? Meni se namreč vedno po depilaciji pojavijo na določenih mestih in je že tako moteče, da bom morala prenehati z depilacijo (česar me je groza, ker sem zelo poraščena), če ne bom našla rešitev za svoje težave. Probala sem že z depilatorjem, kremo, voskom, brivnikom, pa nič ne pomaga. Če ima kdo podobne težave, naj mi prosim da kak nasvet. Lep pozdrav!

Odgovor ajjdi glede reakcije na koži ob puljenju dlačic;

Tudi sama sem imela podobne probleme in težavo sem rešila s emulzijo Bepanthenol, ki jo prodajajo v lekarni. Po odstranjevanju dlačic (brivnik, krema ali vosek) se večkrat namažen in težave so skoraj povsem izginile.
Upam, da bo pomagalo tudi tebi.

Lep pozdrav

Pojdi na lasersko epilacijo,če si lahko privoščiš.160.000 za 6 obiskou,lahko pa plačuješ vsakič posebej po 40.000.Je pa res dobro,ne zrastejo več.Ko greš prvič ti čez en mesec in pol šele nove zrastejo,potem pa se vsakič to obdobje povečuje.
Si pa v tangicah tam,ni to potem kot kakšen ginekološki pregled kot si nekateri predstavjajo.Super je no,lahko samo priporočam!

Maja,
a to je cena za cele noge ali samo za bikini? Kje pa si bla to? Boli?

Ne,noge si nism.Tist je pa ena druga cena,velik višja tud,pa imam občutek,da se tam sploh ne splača,ker niso tolk debele in temne dlake,vsaj jaz ji nimam no in da potem ne prime dobro.Si pa dlak ne smeš prej pulit kakšne 3 mesce,ker drugače tud ni uspešno.Tako da samo z depilacijsko al pa z britvico lahko prej.Pa rjava ne smeš bit,ker drugače boli.Mene ni nič bolelo,pa še fino je, ker ti po približno enem tednu že odpadejo tiste dlake,ki so hotle zrast,ostale pa potem čez 2 mesca pridejo nazaj,ampak veliko redkejše,potem jih je pa z vsako lasersko manj.
Sem bila pa v kozmetičnem studiu Omersa v Ljubljani,mogoče pa imajo kje drugje tudi ceneje,ne vem.Aja,pa če slučajno po 6 tretmaju še kej zraste,je ceneje,mislim da 12000 za enkrat.

New Report

Close