distasis recti in popkovna kila
Pozdravljeni!
Oglašam se vam v zvezi s poprodnimi težavami… V moji zadnji nosečnosti sem nosila dvojčici in posledično sem imela ogromen trebuh. Z 78cm se mi je povečal na okrog 125cm. Na UZ pregledu je bilo ugotovljeno, da imam stanjšane in razmaknjene trebušne mišice ter manjšo popkovno kilo. In prav zaradi te kile, naj trbušnjaki ne bi prišli v poštev, ker bi s krepitvijo mišic obstajala možnost, da se kila poveča.Med prvim in drugim porodom so minila slaba 3 leta
Zanima me, če bi prišla v poštev uporaba elektrostimulatorja in kombinacija hoje in stiskanja trebušnih mišic.
Hvala za odgovor!
Še enkrat se vam oglašam in sicer stanje je takšno: hodim na fizioterapijo kjer pod nadzorom izvajam pilates vaje za notranjo trebušno mišico. Danes sem pa bila pri abdominalnem kirurgu, ki me je naročil na operacijo popkovne kile, rektusov pa naj ne bi tikal, saj da se bo stanje popravilo s pravilnimi vajami. A se res stanje lahko popravi čeprav je razmik v predelu popka dobre 4 prste? Brala sem, da je možno tudi operativno približati mišice. A mi lahko poveste kaj več o tem?
Sem napisala vprašanje tudi dr. Marku Mušiču, pa ni odgovora: zadnji odgovor z njegove strani je bil pred enim letom :/
Najlepša hvala za vaš odgovor