Najdi forum

Imam sina starega osem let, Pred vstopom v šolo ni poznal črk, naučila sva se jih med lanskimi počitnicami. Nato so v šoli kar na hitro začeli z branjem, midva pa težave že z poznavanjem črk, nato še s povezovanjem. Sedaj je to že kar v redu, zatakne se pri večzložnih besedah. Bere pa tako, da tri in več zložne besede prebere potiho šele nato na glas. Pri celem stavku je to moteče in ponavadi se že ne spomni več začetka stavka. Če mu berem jaz, si zapomni vse. Čeprav včasih tudi sam za sabo ve o čem je bral. Pri matematiki ni problemov, množenje se učiva sama, št.2 obvlad, št. 3 in 4 za silo( dobro če računa s seštevanjem). Mene skrbi branje, bereve vsak dan 10 minut, ampak sošolci berejo že cele knjige, jaz sem pa vesela, če v teh 10 minutah prebere 3-4 strani.Včasih zamenja b-d in p-b, zelo rad riše.
Na sistematskem pri 3 letih so rekli, da bo verjetno imel težave z branjem( stanje na eni nogi). Bi bilo smiselno iti kam naprej ali naj zaenkrat počakam? Ali greš lahko k psihologu in logopedu v domač zdravstveni dom ali v Lj.?

Rožana,

po vašem opisu bi vaš otrok utegnil imeti legastenične težave. Če je temu res tako, bo pokazal pregled. V Ljubljani bi vam priporočala Svetovalni center. Lahko pa se naročite tudi v domačem ZD (npr. k psihologu, logopedu ali defektologu). Za njih potrebujete napotnico pediatra. Strokovnjaki vam bodo otroka pregledali in vam ustrezno svetovali.

Pa še to: 3- do 4 strani v 10 minutah niti ni tako malo (seveda je odvisno od tega, koliko je na eni strani samega teksta!).

Lep pozdrav, Petra

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

New Report

Close