Najdi forum

Spoštovani,
prosim za vaše mnenje glede priporočene operacije glede na naslednji izvid:

”Slike MRI pokažejo C5-C6 svežo diskus hernijo dorzolateralno, ki zapira levi stranski recesus C6-C7 levo.”

Priporočena je discektomija z anteriornim pristopom in vstavitvijo spacerja CFRP (?)..

Težave se manifestirajo kot boleča leva roka z mravljinci in manjša moč leve roke.

Ali je glede na izvid operacija nujna? Tveganje? Okrevanje? Ali je možnost izboljšanja stanja brez operacije, ne da bi zaradi tega prišlo do poslabšanja stanja.

Hvala za vaš odgovor ter LP

Jaz sem načeloma proti operaciji, dokler obstoja še kakršnakoli možnost drugačnega zdravljenja.
Na osnovi napisanega težko rečem, če je možnost zdravljenja z manualno medicino, na pregledu bi moral izvid primerjati s klinično sliko in šele na osnovi tega bi lahko dal natančnejšo oceno.

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

Spoštovani dr Federov!

Spremljam vaše prispevke in želim izraziti pohvale za zavzetost pri odgovarjanju na vprašanja ljudi s težavami, ki se sicer bolj poredko ali skoraj nikoli ne zahvalijo za vaš čas in mnenje.
Tudi sama sem pred letom dni dobila datum za operacijo hernije in se lahko samo zahvalim sodelavki, ki vas je priporočila.
Resnično hvaležna sem vam in dr. Kotovu, ki je z manualno terapijo dosegel, da mi h operaciji ni bilo potrebno pristopiti in kar je najbolj važno – odrešili ste me muk, mravljinčenja in neprespanih noči. Počutim se odlično!

Hvala še enkrat!

New Report

Close