Se jaz bi se vam pridruzil…
Kamorkoli se danes obrnes, vsepovsod hrup. Promet, govor (da ne recem vpitje), vsakodnevna sluzbena telefonijada, glasba iz prav vsakega koticka, ki si ga lahko clovek predstavlja, gradbeni posegi v neposredni blizini in se bi lahko nasteval. Se mar vsega tega ne navelicate? Jaz sem od vsega tega ze posteno utrujen, izmozgan in komaj, komaj cakam, da napoci trenutek, ko si lahko vzamem nekaj casa samo zase. Cas, v katerem bi bil ljudem nedosegljiv, cas, v katerem bi se lahko prepustil tisini in svojim mislim. Mar tega ne pogresate? Res mora biti ves cas zraven nekaj umetnega, kar vam mora vlivati voljo in vzdrzevati zeljo?
Gore in tisina, ki vlada tam. Pa tek, sprehodi, taksne in drugacne oblike aktivnosti, kjer lahko clovek najde trenutek zase…. Res mora te cudovite stvari kvariti glasba, da ne recem jamranje nekega osebka, ki so ga posneli na trak?
lp,
Robi
-uboga Jana.Od vseh odgovorov,ti nič ne koristi.disc-man sem si kupil pred dvema dnevoma .ga še nisem uspel preiskusiti pri teku.dokaj redno pa uporabljam naušni radio.nažalost živimo v hitrem času,tega pa je vedno premalo. zato iskoristim čas za poročila ,muziko,razne informacije…s časom ze tek ,hojo v gore,fitnes.
seveda,se bo malo kdo strinjal z mano,kajti dobrina,kot je mir v gorah,poslušanje sebe med tekom…je zelo cenjena.
seveda,tudi jaz ne poslušm radija vedno in povsod
…
pa lep pozdrav
jana.ti si pa še vedno brez odgovora.
Ti bom poskusil vsaj jaz odgovoriti: Preskakovanje CD-jev bo zelo odvisno od tega, kje in na kak način boš discman nosila. Če bodo tresljaji na discman vsaj malo blaženi, mislim da velikih problemov z sodobnim discmanom ne boš imela. Vsekakor pa poišči tak model te naprave ki ima kar se da dober antishock sistem. Tu gre za to, da bere CD v naprej (model ki ga imam jaz npr za 10 sec, modeli, ki jih dobiš sedaj pa mislim da tudi minuto ali več), podatke shrani v trenutni spomin in iz njega predvaja. Če naprava zaradi udarca izgubi sled na plošči ima potemtakem toliko časa, da jo spet najde. Moram reči, da 10 sec za tek zaradi konstantnih udarcev ni preveč primerno, je pa kot sem že rekel tudi odvisno kako discman nosiš. Predlagam ti, da ga temeljito in “neusmiljeno” preiskusiš že kar v trgovini da kasneje ne boš razočana.
z zamudo,ampak vseeno…
disc-man,kupljen pri jankoviču za mali denar-12000.-
sicer firma-silva,180 second super anti-shock.
da ne bi uničil disc-mana do konca je tek trajal 5 minut.
rezultat;cd je preskočil približno 100krat.
torej,jana kupi si kaj boljšega,in upoštevaj nasvet nikota.-disc-mana preiskusi v trgovini.
adijo
MP3 je format zapisa (stisne zapis). Zato lahko na sorazmerno majhen spomin zapišemo dosti skladb. Seveda obstajajo MP3 playerji za CD plosco, mini CDplosco.. Za tek moraš uporabiti spominsko kartico kot medij zapisa npr 64MB.
Na ta medij zapises skladbe in jih nato poslusas. Kartica je RW enota, torej jo lahko zbrises in nato ponovno napolnis. Cena taksnega playerja je cca 35.000 SIT.
Mislim, da je za cena za ponujen uzitek previsoka. Ce ze rabis glasbeno sumenje v usesih raje uporabi mini radijski sprejemnik, saj se vedno najde zanimiva radijska postaja.