dishidroza ??
pozdravljeni,
“Dishidroza je bila zadnja analiza dermatologinje v kliničnem centru lj. Oprostite, ampak to vem že od kar imam internet. Ničesar več ni povedala,kot le to “dishidroza”. Sedaj pa bi rad ugotovil, kaj lahko naredim”
star sem 26. v maldosti sem imel probleme z rokami. In sicer, pojavljali so se mi izpuščaji po rokah (vodni mehurčki). Srbijo, porumenijo (osušijo), se olupijo … BOLI!!! vmes, med 17 in 25 letom, sem imel mir in mehurčki se niso več pojavljali,sedaj pa imam že tretjič to leto problem. In celo lahko povem, da je slabše kot kdarkoli. Ta trenutek komaj tipkam. Le redko in v milejši obliki sem jih dobil po stopalih. Dobil sem Kuterid kremo, ki pa nič ne pomaga. Prosil bi če imate kakršnokoli rešitev. Ko sem bil mlajši, sem bil pri zdravnikih, dermatologih, vendar niso odkrili ničesar (mazal sem se z nešteto kremami. Iz spomina pa je najbolj pomagalo, če se nisem mazal). Ne vem ali je medicina v teh 15 letih kaj napredovala in je mogoče preprosta rešitev za to. Prilagam slike, ki povedo več kot besede. Hvala, za kakršnokoli informacijo. LP
POzdrav!
Dishidroza je seveda možna diagnoza, obstajajo pa še druge možnosti od atopičnega dermatitisa in še druge, akr pa je možno postaviti na podlagi pregleda, morda odvzema tkiva….
Dishidroza je seveda problem za zdravljenje bila in verjetno še bo.
Pojavlja se ob temperaturnih spremembah, ko postane toplo, ali v začetku poletja, pri bolniku s to boleznijo znojnice odreagirajo neprimerno burno.
Način, ki ga pri nas težko najdete je elektroforeza.
Lp