Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Limfom in levkemija Diseminirani plazmocitom

Diseminirani plazmocitom

Ženi so 15.6. diagnosticirali Plazmocitom IGa in patološki zlom TH4, stabilno frakturo. Je že prestala prvo terapijo po shemi VCD. Zanima me kaj pomeni citogenetska preiskava FISH pri kateri so ugotovili napovedno neugodne dejavnike. V petek začne z drugim krogom terapij po VCD. Stara je 48 let. Smo vsi kar prestrašeni, ker se je ta bolezen pojavila pri njej. Jo zelo podpiramo in seveda tega ne pokažemo, vendar me vseeno zanima kako dolga pot je pred njo, do presaditve in predvsem kako ji najbolj pomagati, da prestane vse terapije kar najbolje. Predvidena je za avtologno transplantacijo.

Pozdravljeni.

Je že kar dolgo od vašega vprašanja. Upam, da se je za ženo izteklo najbolje. Sedaj smo pa mi v tej situaciji. Mož je zbolel pri starosti 46 let. Tako, kot pri vas je bilo tudi za nas kot strela iz jasnega. Kakšnih konkretnih odgovorov iz strani zdravnikov nismo dobili. Kako se je pri vas razpletlo? Začel je z drugim krogom…in upamo da čaka tudi presaditev. Ali je šlo pri vaši ženi v redu ali so bili kakšni zapleti?

lp,

New Report

Close