Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Diseborea

Diseborea

Pozdravljeni!

Okoli nosu se že okoli dve leti bojujem z rdečico, pekočino in luščenjem. Pri dermatologu so mi diagnosticirali diseboreo in priporočili različne kreme (Kelual, Keritol..). Poskusila sem najmanj tri različne, vključno s prej navedenima, pred tem sem uporabljala tudi Elidel, vendar stanje ni bilo boljše. Zanima me, kako si lahko v mojem primeru pomagam, povedano mi je bilo, da je to kronično stanje pa vendar iščem alternative, ki bi mi lahko olajšale zadevo. Na internetu v angleščini ne najdem nič o stanju, zato me zanima, če se stanju reče še kako drugače? Seboreični deematitis morda?

Najlepša hvala za odgovore!

Pozdrav!

Seboreja, diseboreja, mišljeno je isto: rdečina ob nosu, na obrveh, lahko v  lasišču. POgosto je v zvezi s stresom, hormonskimi motnjami, letnim časom…. Omenjene kreme so primerne, če ne ustrezajo pa se predpišejo močnejše kreme za kratek čas, nato pa se nadaljuje z blagimi kremami,.

Osnovno je izogibanje vodi ob vnetju, čiščenje z olji.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Najlepša hvala, lp

New Report

Close