Najdi forum

Na nedavnem druženju je moj mož plesal z mojo najboljšo prijateljico. Vse ok, nimam nič proti plesu z drugimi. Potem pa jo je pred mojimi očmi pričel poljubljati po vratu, jo božati in stiskati, ona pa ga niti ni poizkušala ustaviti.

Ta intimni ples me je prizadel in počutila sem se osramočeno, to se je dogajalo pred prijatelji. Sva se pogovorila, on pravi, da je bil to “prijateljski” ples, da jo ima on rad, ker je moja prijateljica. Ok, ampak božanje, poljubljanje…, jaz sem izjemno razočarana nad obema, mož mi pravi, to ni nič, da je bila evforija, da ga je zaneslo, da to ni varanje.

Nikoli nisem bila ljubosumna brez razloga, ta situacija pa me je izredno prizadela, kot partnerko, ki je bila tam, počitila sem se ponižano in osramočeno.

Imam občutek, da sem izgubila najboljšo prijateljico, ne morem se več družiti z njo, ker vedno vifim tisto “mečkanje” na plesišču. Možu bom verjetno (ne vem) oprostila, ker kaj pa naj, naj grem iz dežja pod kap? Sva vendarle skupaj 40+ let. Pozabiti pa ne morem in to vpliva na najin zakon.

Kakršna koli ideja, nasvet?

mislim, da imate mnogi probleme zaradi nezmožnosti postavljanja mej. Tvoja najboljša prijateljica pa ga gre tako srati s tvojim možem in obratno. Če bi bil mož tvoj najboljši prijatelj, se ti to ne bi zgodilo. Tako pa čepiš v neki srednješolski zblojeni čustveni povezavi z neko žensko, ki ji je očitno resnični interes poseksati tvojega moža, tvoj mož pa očitno sanja o trojčku. Glede na možev odgovor, da jo ima rad, ker je tvoja prijateljica, je rešitev res preprosta. z lovačo opusti vse stike, brez besed in brez razlag, pa gonač ne bo imel več razloga, da se lima po njej.

Oprostila mu boš? Se ti meša? Prvo kot prvo je to ponižanje do zemlje. Kar pomeni da se on niti malo ne ozira na tvoja čustva, sramoto, spoštovanje do tebe…. Mislim a razumeš ženska kaj ti hočem povedati in ali razumeš kaj ti je hotel povedati on? Kar se tiče prijateljice da je ti je to res prijateljica bi se ti opravičila tvojemu možu pa ostro zabrusila da naj se brzda , ampak tvoje prijateljice očitno tudi ni sram tako kot moža ni sram. In sem prepričana da imata tadva že dolgo časa nekaj skupaj….

Hvala za vaše odgovore. S “prijateljico”, ki to očitno ni, sem prekinila stike. Kot je napisala anonimno 14235, se tako moj mož ne bo imal več priložnosti limati nanjo. Ali pač?

Samanta 294, tvoj odgovor je zadel bistvo, res je. Samo zadnji stavek… ne vem, nisem ravno prepričana, da sta nekaj že imela. Ampak ne vem.

Mož mi pravi, da se to ne more več zgoditi, bila je zabloda, jaz pa sem ponižana, osramočena in razočarana do dna. Ne vem, kako naprej, po več kot 40 vcasih turbolentnih, večinoma pa lepih letih. Ne vem.

Hvala za vaše misli.

Če bi bila na tvojem mestu bi bilo zelo razočarana: najprej nad možem, potem pa še nad prijateljico, ki to ni.

S prijateljico si najbrž že prekinila stike, zaradi tega pa se najbrž ločila ne boš. Možu boš verjetno počasi oprostila (kaj pa drugega hočeš), pozabila pa ne boš. In najbrž mu ne boš nikoli več popolnoma zaupala.

Ne vem, kaj naj ti rečem. Je bil mož pod vplivom alkohola, da ga je tako zaneslo, da se je tako spozabil?

Lunca, točno tako. Da možu oprostim, rabim čas, morda bo uspelo, morda pa tudi ne. Kot si rekla, kaj pa čem po vseh teh skupnih letih. Pozabila pa ne bom in zaupanja več ni.

Alkohol je sicer bil, vendar v normalnih količinah, morda ves večer 3 ali 4 kozarce vina, ob hrani.

Mož je sicer ves skesan, vso krivdo prevzema nase, kot da njo nekako zagovarja. Pravi, da se kaj takega ne more nikdar več zgoditi. Jaz pa se sprašujem, če zopet pride trenutek slabosti, če ga zopet zanese…

Takih občutkov nisem imela še nikdar prej, sedaj pa me nekje globoko v prsih strašno tišči  boli.

Rada bi tudi vedela, kaj moški mislijo o tej situaciji

Moj pravi, da to ni nikakršna prevara  jaz pa to čutim tsko fizično kot čustveno prevaro.

Trojček FFM je fantazija 90% moških in mogoče ti je tvoj dragi kaj želel povedati s tem, prijateljica pa bi očitno tudi bila za akcijo…

Predlagam, da si privoščite 🙂 Izkušnja je vrhunska.

Jaz pa mislim, da sta že nekaj imela. Če bi mene prijateljičin mož –  (ali pa kdo drug), ki ne bi bil ravno moj partner ali pa kandidat za mojega partnerja – začel med plesom poljubljati bi ga odrinila.  Ona pa je bila sproščena in je sodelovala. Se pravi ni bilo prvič. Morda je pa želela, da to vidiš…

Razmisli malo v tej smeri.

 

Moslim,da prej še nista imela nič konkretnega, ker smo družinski prijatelji in bi se to najbrž opazilo. Morda pa ne?

Od takrat naprej se mi zdi, da se je spremenil, jaz pa tudi. Prej sva skupaj poslušala glasbo, ki nama je obema všeč, sedaj on noče več. Pogrešam to. Prej je bil vedno za crkljanje in posledično seks, zdaj pravi, bova videla kako bo.

Sem z njim dalje. Vzel mi je (prej) prijateljico, vzel mi je najino pesem  (ob kateri se je limal nanjo), vzel mi je 40 letno zaupanje vanj.

Kako naprej?

ohoho tole se pa že drugače sliši. Očitno sta se kar kresala, potem pa je prišlo do razkritja in sedaj tvoj možek lepo žaluje za izgubljeno ljubeznijo, glede na to, da tebe pa odklanja. Očitno mu je uspelo, da se kljub temu, da je on zavozil, sedaj ti mečeš za njim in ga modeluješ za seks. Tole se ne bo dobro končalo.

Ne vem, ali sem jaz v nasprotju z vašimi odgovori edina, ki verjame, da do sedaj še nista nič imela. Glede na vsa druženja, tudi nekaj skupnih dopustov, ni bilo nikoli opaziti česarkoli v tem smislu. Ali sem tako naivna ali preveč zaupljiva? Je pa res, da nikoli nisem bila pretirano ljubosumna.

In ne, ne mečem se za njim, niti ga ne moledujem za seks. Morda je ohlajanje tudi posledica tega, da sem po zgoraj opisanem dogodku izlila nanj ves gnev in moja čustva, pa ne samo enkrat, in terjala odgovore, ki pa jih do danes ni. Samo to, da ga je zaradi neke evforije pač preveč zaneslo.

Govorila sva tudi o ločitvi in delitvi premoženja, vendar on ni za to, jaz pa najbrž tudi ne, sva vendarle že v nekih nekoliko poznih letih.

Ali lahko en “dirty dancing” v taki meri vpliva na dolgoletno zaupanje? Ne vem, meni vpliva, pa si ne znam pomagati.

ja edina si. V resnici mu ne verjameš, ampak ti kalkulacija skupne hiše, 40 let in vsega ostalega ne daje pravega manevrskega prostora in to je tvojemu možu kristalno jasno, zato pa se tako heca s teboj. Pri teh “prijateljstvih” ko se ljudje pogosto družijo, hodijo na skupne dopuste in ponavadi že znotraj tega presegajo meje dobrega okusa, se ponavadi slej ko prej zgodi, da se začnejo navzkrižno kavsati. Ti imaš pri sebi drugačno naravnanost, drugačne vrednote in občutek za sočloveka kot tvoj mož in tvoja “najboljša” prijateljica. Kar je tebi sveto, njima ni. To so dejstva, s katerimi moraš računati, če želiš to zagonetko rešiti.

Ja edina si, ki mu verjemeš. Ker mu pač želiš verjeti, čeprav globoko v sebi veš, da je to res. Glede na to, da mož čuti, da kljub temu nekega usodnega koraka ne boš naredila, bo počasi pokazal svoj pravi obraz. Maske so/bodo padle. Počasi bo postal ne samo nezainteresiran zate, ampak tudi nesramen in še kaj. S tabo bo ostal zaradi skupnega premoženja in ker mu pač pereš gate. Pogovarjati se očitno ne želi, ne želi ničesar rešiti in tudi žal mu ni niti malo.

Zgodba se vleče že dolgo, to je bil samo zdrs zaradi alkohola, ali pa sta onadva želela, da ti to vidiš, da se stvari premaknejo, ker sta naveličana skrivanja.

Počasi bo tvoj zakon postal farsa. Glede na to, da se mi zdiš ok oseba se vprašaj – ali res želiš tako živeti?

 

Bojim se, da tega ne bom mogla predelati sama, črv v meni je vse večji. Ne gre za premoženje, oba sva dokaj dobro situirana, da lahko zaživiva po svoje.

Ali mi kdo lahko svetuje dobrega terapevta v Ljubljani ali okolici, rabim nek pogovor, ker me vse to že fizično in psihično izčrpava. Prosim!

Hvala za vse vaše odgovore, verjetno imate prav. Čeprav še vedno razmišljam, kdaj in kje bi se lahko kaj dogajalo, ne najdem nekih priložnosti.

Bom še nekaj časa vztrajala, mu pomagala (diagnoza pred kratkim – sum na raka), potem pa bova videla. Ni tako enostavno, kot se zdi. Je pa res, da po vseh teh skupnih letih ni tako preprosto narediti konec. Morda je bil enkraten kiks, morda pa že kdaj prej, ampak tega ne vem. In, kakor pravijo, kar ne veš, ne boli.

Je pa res, da me je hudo prizadelo, osramotilo in ponižalo, ne predstavljam si več, da bi se srečala s komerkoli iz te družbe, ki so bili priča temu.

Živim dalje, pa četudi brez prijateljev.

Odgovor na objavo uporabnika
Lucky927, 12.10.2023 ob 00:36

Hvala za vse vaše odgovore, verjetno imate prav. Čeprav še vedno razmišljam, kdaj in kje bi se lahko kaj dogajalo, ne najdem nekih priložnosti.

Bom še nekaj časa vztrajala, mu pomagala (diagnoza pred kratkim – sum na raka), potem pa bova videla. Ni tako enostavno, kot se zdi. Je pa res, da po vseh teh skupnih letih ni tako preprosto narediti konec. Morda je bil enkraten kiks, morda pa že kdaj prej, ampak tega ne vem. In, kakor pravijo, kar ne veš, ne boli.

Je pa res, da me je hudo prizadelo, osramotilo in ponižalo, ne predstavljam si več, da bi se srečala s komerkoli iz te družbe, ki so bili priča temu.

Živim dalje, pa četudi brez prijateljev.

ti pa res uživaš v mučenju sebe in delanju svetnice iz sebe. S pregovorom, da česar ne veš, ne boli, si se lahko tolažila pred tisto žurko. Sedaj veš in je samo vprašanje ali si se pripravljena s tem soočiti ali ne. Rak gor ali dol, možu v obraz povej, kako se ob tem počutiš, da mu ne verjameš ter da pričakuješ, da se odkrito pogovorita in potem odločita ali bosta gradila naprej na boljših temeljih ali ne. Sicer se ti utegne zgoditi, da boš dobra za negovalko in medicinsko sestro za še nekaj časa, ko pa bo ozdravel te bo odvrgel kot staro cunjo. Že videno.

S tem sem se že soočila, prekinila vse stike s t.i. “prijatelji”, povedala, da zaupanja ni več in se o zadevi odkrito pogovorila in povedala, kako se ob tem počutim. Pravi, da me razume, da ga je sram, da obžaluje, da ga je “enkratno tako zaneslo”, da je bila kriva glasba, alkohol niti ne, in da se ne more nikoli več ponoviti. Tudi on se noče več družiti s temi osebami. Poskušava graditi naprej na boljših temeljih, če pa bo uspelo, bom pa videla. Vse poti so še odprte.

Odhajam, počasi, ampak s trdnim namenom. Odločitev je padla danes, ko sem mu prebrskala zgodovino na googlu in fb. Našla, da jo vsak dan gugla in išče na fb, čeprav že 4 leta ona nič ne objavlja.

Hido mi je, ne znsm biti sama, ampak takega življenja pa tudi nočem. Jvala vam za vse vaše misli.

Lep pozdrav,

Zal mi je, da korate odditi. Ampak ce jo isce in gleda njene slike, je jasno da je zaljubljen oziroma zagledanj v njo. Ocitno je na tej zabavi poskusil in se mu je zdelo bol “fer” ce ste zraven vi. Ga je pa ob poskus, zelo zaneslo… Kaj pravi partner in kaj prijateljica? Se mi zdi custveno posebej hudo. Nekdo je ob tebi ampak v resnici dalec stran. Drzite se!

Torej vas je vara in junje takrat zaneslo. To pa zato, ker je zaljubljen. Vrjamem da je grozno po 40letih. Ampak bolje da to storite vi, kot pa on. Srecno!

New Report

Close