Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija Dioptrija narašča

Dioptrija narašča

Pozdravljeni, očala sem začela uporabljati pri 12 letih z dioptrijo -0.50. Vsako leto je dioptrija narasla za 0.25 pa vse tja do 1.00. Že nekaj let nosim tudi leče (z lečami pravilno ravnam in se držim pravilne uporabe) v kombinaciji z očali. Trenutno imam -7.00 dioptrije. Cilindrov ali kar koli drugega nimam. Prav tako imam vredu vidno polje, očesni pritisk. Tudi drugih bolezni ali sladkorne nimam. Sem povsem zdrava. Trenutno sem stara 26 let. Želela bi si operacije oči ampak mi diotrija še vedno narašča. Decembra 2023 je bila dioptrija -6.25, sedaj pa -7.00. Zanima me ali se bo dioptrija kdaj ustavila? Kakšne so alternative. Kaj storiti? To stanje me spravlja v obup. Oftomalog pravi da to še ni zelo slaba dioptrija in, da se bo nekoč ustavila. Prosim za nasvet in možne vzroke za naraščanje dioptrije.

Spoštovani, kratkovidnost statistično narašča pribliužno  do konca 25 let. Pozanimajte se tudi kdo od sorodnikov( tudi starši, bratje sestre ali bližnje sorodstvo ) je in koliko kratkoviden. Dobro je tudi da ni astigmatizma, ke to olajša laserdko korekcijo. Za preprečevanje naraščanja pa čim manj bližinskega dela. Poskrbite tudi za dobro osvetljenost, da ne stiskate oči pri gledanju.

New Report

Close