Dimnik
Pozdravljeni !
Prosim za nasvet.
Pri krušni peči nam iz diminika, v primeru če se v njej kuri le toliko da ne pogasne ogenj (vzdrževanje temperature), teče smola, katran, ali nekaj podobnega (lepljivega, gumjastega) in to v taki meri da včasih komaj odpreš zunanja vratca za peč. Ta se dobesedno prilimajo.
Zakaj se to dogaja?
Kaj naredit v tem primeru, ker je to precej zoprna reč?
Hvala
Ema
Zakaj se to dogaja ni težko ugotoviti, plini se namreč v dimniku preveč ohladijo in kondenzirajo. Posledice vidite sami. Verjetno bo kak gradbinec ali izkušen dimnikar pravi naslov za reševanje problema. Stvar je namreč taka, potrebno je preprečiti kondenzacijo plinov doker ne zapustijo dimnika. Torej, izolacija dimnika in s tem preprečevanje pretiranega ohlajanja bi malo pomagalo, je pa vse odvisno od konkretnega primera, ali je in kako možno dimnik “obleči”.
LP