Dimlje ( prepona )
Pozdravljeni!
Zopet se vam obračam, da vidim kaj bo. Prej sem vam postavil vprašanja na
Včeraj sem po dolgem počitku 6 mesecev začel igrati nogomet. Pred igranjem sem seveda izvajal raztezanje – stratching. po igranju so me začele močno boleti v dimljah, komaj sem hodil. Točneje me boli 5 cm zgoraj nad penisom. Ko zjutraj vstanem, me še bolj boli, da težko hodim. Bil sem pri ortopedu, kjer zdravi moje poškodovano koleno in sem mu povedal o tem težavah, pa mi je rekel da naj izvajam trebušnjake in bo ok. Sicer tečem ko normalno tečem, je ok, če pa tečem sprint, me začne boleti prepone, najbolj pa mi je včeraj po tekmi. čeprav sem pol leta počival, in ni izboljšav mi ni jasno zakaj je to. Ker se mi bliža igranje na SP v futsalu, bi se rad čimprej ozdravil. Prosim vs za pomoč in vnaprej se vam zahvaljujem za odgovor. Lepo pozdravljeni, M.
Spoštovani,
če kljub okrepitvi trebušnih mišic in počitku v 6-ih mesecih ni pomembnega izboljšanja, Vam priporočam operativno zdravljenje, o čemer se lahko dogovorite s kirurgom (abdominalni ali splošni) ali/in ortopedom.
Za takšno operacijo se lahko dogovorite tudi pri nas.
Lep pozdrav,
Iztok Pilih
Spoštovani,
predlagam, da se najprej naročite na pregled v moji ambulanti v Medicinskem centru Fontana (tel. moje tajnice: 041 654330). Ambulanto imam praviloma vsak ponedeljek popoldan. Prosim Vas, da tajnico posebej opozorite, da me o Vašem pregledu vnaprej obvesti, saj Vas mora hkrati pregledati tudi sodelavec, ki se posebej ukvarja s tem področjem. Z ozirom na prihajajoče dopuste Vam priporočam naslednje termine: 4.6., 11.6., 25.6. ali 2.7..
Operacija je podobna operaciji dimeljne kile, njen obseg in tehnika pa sta odvisna od napredovalosti stanja.
Operacije lahko izvedemo v 14 dneh od Vaše odločitve. Izjema so le naše odsotnosti (strokovna izpopolnjevanja, dopusti).
Cena operacije je v cenovnem okviru 3000 – 4000 EUR z ozirom na potreben obseg in vključuje tudi potrebno rehabilitacijo (fizioterapija, delo s trenerjem).
Operacija je sicer enodnevna (nekaj ur po operaciji lahko odidete domov).
Lep pozdrav,
Iztok Pilih