Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina DIMELJSKA KILA

DIMELJSKA KILA

Spoštovani,

lepo vas prosim za odgovore na moja vprašanja:

koliko časa približno ostane v bolnici pacient, ki mu operirajo dimeljsko kilo na koncesijo,
-koliko časa traja taka operacija,
-ali je dovolj samo anestezija spodnjega dela telesa,
-ali je tovrstna operacija težja ali lažja,
-ali po operaciji pacient dobiva infuzijo in približno koliko časa,
-ali pacientu po operaciji namestite tudi “kateter za odvajanje”,
-ali je po operaciji potrebno šive pobrati ven ali so šivi taki, da se sami razgradijo,
-koliko časa po taki operaciji mora pacient počivati oz. koliko časa po operaciji lahko zaživi normalno življenje (med drugim tudi to, da lahko dviguje LAŽJA bremena),
-koliko časa takemu pacientu pripada bolniška,
-ali je po operaciji, ko se pacient vrne domov, potrebna posebna nega ter
-kakšni zapleti so možno po operaciji (nekje sem brala da infekcija – toda v akkšnem smislu?),
-ali lahko taka operacij vpiva na plodnost moškega,
-ali so možne težave po operaciji glede erekcije?
se opravipčujem za nadlego, vendar mi boste z odgovori potešili mojo radovednost in s tem skrb pted operacijo:

Lepo pozdravljeni,S

Spoštovani!

> koliko časa približno ostane v bolnici pacient, ki mu operirajo
> dimeljsko kilo na koncesijo, = KAKŠNE 3 DO 5 DNI
> -koliko časa traja taka operacija, = NE VEM NATANČNO, KER SO VEDNO KRAJŠE, A OB VSTAVITVI MREŽICE LAHKO TUDI DLJE CCA. 3 URE
> -ali je dovolj samo anestezija spodnjega dela telesa, = LAHKO
> -ali je tovrstna operacija težja ali lažja, = MANJ OBREMENJUJOČA ZA POČUTJE – VEČ MOŽNOSTI ZA BOLEČINE V HRBTU ALI GALVOBOL
> -ali po operaciji pacient dobiva infuzijo in približno koliko
> časa, 1 DAN
> -ali pacientu po operaciji namestite tudi “kateter za
> odvajanje”, = DA
> -ali je po operaciji potrebno šive pobrati ven ali so šivi
> taki, da se sami razgradijo, = POBRATI P O7 – 10 DNEH
> -koliko časa po taki operaciji mora pacient počivati oz. koliko
> časa po operaciji lahko zaživi normalno življenje (med drugim
> tudi to, da lahko dviguje LAŽJA bremena), = DO 1,5 MESECA – SPET ODVISNO OD TIPA IN OBSEŽNOSTI OEPRACIJE
> -koliko časa takemu pacientu pripada bolniška, 1 – 1,5 MESECA
> -ali je po operaciji, ko se pacient vrne domov, potrebna
> posebna nega ter = NE – PRI SPOLNIH ODNOSIH MORA ŠPILATI GOSPODA IN NE TEŽKEGA DELAVCA
> -kakšni zapleti so možno po operaciji (nekje sem brala da
> infekcija – toda v akkšnem smislu?), = LAHKO NASTANE HEMATOM – V KAKŠNEM DELU OPERATIVNEGA PODROČJA SE NABERE KRI, POPUSTIJO ŠIVI (ZNOTRAJ), KER SE PREVEČ NAPREZA, PADE…
> -ali lahko taka operacij vpiva na plodnost moškega, = NE
> -ali so možne težave po operaciji glede erekcije? = NE

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Spoštovani,

imam še eno vprašanje:

ali je možno, da se moški (44 let), ki ima dimeljsko kilo in čaka na operacijo (čez 1 mesec), prej pa nikoli ni bil bolan (razen prehladov) tako boji operacije in “bolezni”, da se popolnoma odtuji od svoje ljubljene osebe?
Želela sem si namreč otrok z njim ter poroke. Ali je možno, da se boji tega tudi zaradi zdravstvenih razlogov?
Pred mesecem me je fant kar naenkrat zapustil, je tudi psihično obremenjen zaradi domačih težav (smrt očeta, zidava dveh hiš, posesivna mama…). Vzrok iščem lahko samo v preobremenjenosti in strahu pred operacijo. Med nama ni bilo nobenih težav (razen kdaj pa kdaj manjši prepir), tudi splolno sva se popolnoma ujemala do skoraj do zadnjega dne, sam pa mi tudi ni točno definiral, zakaj me je zapustil. Zgovarjal se je na to, da naju ne vidi v prihodnosti več skupaj, pa da sem tečna oz. da sploh ne ve točno, kaj si želi.
Ali je možno, da kot moški noče priznati strahu?
Ali je tudi to možno, da se mogoče zaradi bolečine v dimljah noče spolno vzburiti in se me je zaradi tega odrekel?
Ve, da ga imam zelo rada, toda…mogoče ima le človek tak moment, da noče nikogar ob sebi. Skregal se je tudi s 14-letno hčer iz prejšnje zveze (ne živita skupaj).

Kaj pravite na to vi?

Hvala za mnenje in lep dan,

S

Spoštovani!

Možakar ni ravno zrela osbenost, s kopico nerazrešenih odnosov in bojaznijo sprejmati odgovornost, ob tem pa mogoče še kakšno anskiozno depresivno motnjo. Seveda se da tu marsikaj postoriti, a bi vam predlagal, da greste svojo pot naprej, če vas je odpisal. Najbrž ste tudi precej mlajši od njega in je potem med vama tudi generacijski prepad. Dokelr je šlo za neobvezno zvezo, je seveda vse razlike mogoče zelo enostavno prikriti s flirtom, spolnostjo, naklonjenostjo… Ko pa je na vidiku otrok, se stvari zresnijo, še posebej, če vleče za seboj rep iz drugih zvez, ki so bile končane, kakor so bile. Več ko ima človek nerazrešenih zadev, teže ureja naslednje. Sama prihajajoča operacija človeka lahko prirpavi do globljega razmišljanja o omenjenih vprašanjih, pa o eksistenci, smislu, prihodnosti…

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close