Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Abdominalna kirurgija dimeljska kila

dimeljska kila

Spoštovani go. doktor, stara sem 27 let in sem imela klasično operacijo dimeljske kile (brez mrežice). Od operacije so minili 3 tedni (potekalo je ok, razen tega da sem 3 dan po op. začela močno kašljati, na kar sem dobila antibiotike in po 1 tednu se je kašelj bistveno umiril, sedaj me le še občasno draži na kašelj, sama rana pa me še vedno boli). To je na kratko o samem poteku.

Zanima me sledeče :
Kirurg mi je v izvidu napisal, da se moram izogibati težjemu fizičnemu naporu 2 meseca, ker ne vem koliko časa bom v bolniškem staležu, na delovnem mestu pa je potrebno tudi dvigovati, me zanima do koliko kg lahko dvigujem? lahko 10 kg??

Čez 3 tedne imam še ginekološko operacijo (LEETZ-električna zanka), ker je histopatološka preiskava pokazala patološke celice na maternici. Ali je datum ginekološke operacije prezgodaj po operaciji kile? Kaj svetujete? ( moram omenit še, da sama gin.op. ni spet tako nujna, in se lahko prestavi, če ta sploh vpliva na potek ozdravitve dimeljske kile)

Upam, da nisem predolga.

Že vnaprej se Vam lepo zahvaljujem za odgovore in porabljen čas !

Spoštovana!
Delodalajec vam mora prilagoditi delovno mesto, sicer pa je do 10 kg ob pravilnem dvibovanju iz kolen ok.
Glede ginekološke operacije pa naj vam odgovori ginekolog-pokličite v ambulanto kjer so vas naročili.

************************************* Dr.Mark Mušič dr.med.spec splošne kirurgije

Spoštovani!

Pred dobrimi 14 dnevi sem bil operiran za dimeljsko kilo. Dobil sem lokalno narkozo v hrbtenico, ter
ZALDIAR tablete za protibolečinsko terapijo, ki pa mi jih ni bilo potrebno jemati. Zanima pa me ali je možnost, da po narkozi v hrbtenico približno po 9 dneh kakšen stranski učinek, ker sem za levim ušesom začutil močno bolečino, ki je po dveh dneh popustila. Leva roka pa ni motorična tako kot desna. Po operaciji sem ležal še štiri dni, ker so mi naročili na ležim vsaj 48 ur.

Za odgovor se vam iskreno zahvaljujem

Spoštovanai! Glede na simptomatiko bi bilo možno centralno dogajanje, vendar leva stran glave in leva roka ne gresta skupaj (potem bi bila desna roka), Če se stvar ni uredila obiščite zdravnika in nato nevrologa. Ne verjamem pa, da je kakorkoli povezano z operacijo.

************************************* Dr.Mark Mušič dr.med.spec splošne kirurgije

New Report

Close