Imam recept za to juho in ti ga pošiljam. Vendar ne pretiravaj. Res jo lahko veliko poješ, ne pozabi pa, da je sestavljena le iz vode in zelenjave. Prehrani moraš dodajati še vse nujno potrebne snovi, če hočeš ohraniti zdravje.
Predlagam ti, da jo uživaš pri kosilu namesto kakšne močnejše juhe in za eno od malic ali večerjo.
Saj za “komplet” k tejle juhi obstaja dieta (oz. celoten jedilnik), pa po moji presoji niti približno ni dobro sestavljen – zato ti ga ne pošiljam. Res v enem tednu izgubiš 3-4 kg, vendar telesno počutje ni dobro. Je le za tiste, ki si pred skokom v kopalke na hitro hočejo skinit kakšno kilco, pa jo ob nespremenjenih navadah potem seveda dobijo kmalu nazaj.
Sestavine za juho: 8 porov, velika glava cvetače, 2 zeleni papriki, 1 gomolj zelene, 1/4 kg paradižnika in jušna kocka. Vso zelenjavi zreži na kocke, zalij z vodo, dodaj sol in začimbe po želji (z njimi juha malo pridobi na okusu). Juha naj na močnem ognju vre 10 minut, nato ogenj zmanjšaj in kuhaj, dokler se ti zelenjava ne zdi dovolj mehka za uživanje.
Dober tek in srečno! Kuki
Ja zdravo!
Ravno danes sem začela s to juho in dieto, ki spada zraven. Jaz sicer hujšam zdravo in veliko telovadim, zdravo jem in vse to. Za to juho sem se odločila zato, ker je nekaj časa nazaj z njo hujšala kolegica in je stvar resnično učinkovala. Izgubila je 4 kg v tednu dni. Predvsem se je pa zelo dobro počutila in tudi kapaciteta želodca se ji je zmanjšala – zdaj je veliko prej sita in ne čuti velike želje po hrani. Zdaj spet normalno zdravo je in sicer 5x na dan se giba in tako se ji une kile niso vrnile.
Ta juha se skuha takole:
6 čebul ali porov – jaz sem dala4
1 glava zelja
2 zeleni papriki
1 zavitek paradižnikove mezge
1 jušno kocko
In to skuhaš kot vse druge enolončnice, prepražiš čebulo dodaš zelenjavo, dušiš in zaliješ z vodo.
Uporabljaš lahko sol, poper, feferon, tabasco.
Ta juha je narejena tako, da telo porabi več kalorij za prebavo kolikor jih ima juha.
Jesti jo je treba 7 dni čimveč.
1. dan: Lahko ješ zraven vse sadje razen banan. Piješ lahko nesladkan čaj, kavo, vodo ali naravne nesladkane sadne sokove.
2. dan: Ješ zraven vso zelenjavo in ta dan ne ješ sadja! Ješ lahko vse razen fižola, koruze, čičerike. Zvečer se lahko potolažiš z enim velikim krompirjem pečenim v pečici – jaz si ga bom kar skuhala.
Joj zdaj sem pa pozabila kako naprej ker ti kar na pamet pišem.
Se ti oglasim takoj ko pridem domov in napišem še za ostale dni.
Ne pričakuj kar čudeža, pač nekaj res izgubiš ampak potem je gibanje in še naprej uravnoteženo prehranjevanje na 1. mestu!!!
LP od Maje!
Jaz sem to s juho probala dvakrat. Prvič je bilo kar v redu, sicer po kilogramih ni bilo vidnega učinka, počutje je bilo pa super. Drugič pa mi je šlo na bruhanje vsakič, ko sem morala dati žlico v usta. Ne vem, a se mi je tista čebula ali pa zelena tako zagravžala, ampak vem, da tega ne bom več probala. Bolje je imeti mero pri hrani, pa ni treba vsega tega. Čao!