Dihalna stiska
Spoštovani!
To je panični napad. Vzrok je psihične narave. Zgodi se praviloma v obdobju, ko ni neposrednih stresov. Stari ljudej so rekli, da pride za tabo. dokler vas ti napadi pretirano ne ovirajo pri vsakdanjih dejavnostih, mirno počakajte, da minejo, saj ne ogrožajo živlejnja in zdravja. Sicer pa se oglasite pri zdravniku, da se pogovrita in va mev. predpiše ustrezna zdravila za psamezni napad, ali za preprečevanje napadov, če so zelo pogosti.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik
Spoštovani!
Jaz imam podobne težave z dihanjem, s tem da pri meni niso pogojene s psiho (vsaj ne vidim povezave), temveč se mi ta občutek utesnjenosti pljuč (kot da ne morem do konca vdihniti) pojavi, ko se vležem, tako da mi kar precej otežuje, ko grem spat (se moram parkrat vsesti in do konca vdihniti). Zakaj bi se to dogajalo, da težje diham čim se vležem, ko sedim pa je več ali manj vredu? Stara sem 29 let in ne kadim.
P.S. Sliši se tudi nekakšen šum, če se (sunkovito) obrnem – bočno, torej če spiralno zasučem trup v levo ali desno stran in pri tem zadržim dih, se zasliši tak šum, kot da so nekakšne ovire v pljučih ali nekje vmes ali kot da je nekaj zoženo – kaj bi to lahko bilo? Bi lahko šo za kak mezoteliom (gled ena to, da imamo streho in nekaj stvari v hiši iz azbesta)? (čeprav na slikanju niso ničesar videli)
Hvala za odgovor in lep pozdrav, teja
Spoštovani!
Opravil bi spirometrijo (če je nima vaš zravnik, pa pri pulmologu), da bi izključil astmo, ki pa bi se morala kazati še s kašljem.
Zelo verejtno pa gre ob negativnem izvbidu tudi prai vas za psihično pogojene težave.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik