Najdi forum

Diflucan 150 mg

Zdravnik mi je predpisal 6 mesečno terapijo s tem zdravilom. Mi lahko opišete, kako to zdravilo deluje in koliko časa po zdravljenju ostane učinek le-tega?

Hvala!

Uff?

kakšen režim jemanja pa vam je predpisal in zakaj? to je protiglivično zdravilo, ki deluje v unidozi, torej se vzame ena tabletka in “to je to”. Verjetno ga jemljete “vsakih nekaj tednov po eno tabletko” ali kako?

Predpisal mi je eno kapsulo takoj (jaz in moj partner), potem pa šest mesecev po eno kapsulo na mesec (prvi dan menstruacije). Gre za zdravljenje ponavljajočih se glivičnih vnetij.

Zanima pa me še to: ker imam prvi dan menstruacije krče in bolečine, vedno vzamem po eno ali dve tableti Saridona. Ali to lahko vpliva na terapijo z Diflucanom?

Draga Mojca,

Saridon sicer ne vpliva na Diflucan vendar moram dodati, da saridon ni sredstvo izbora pri bolečih menstruacijah. Če ste ostalo že izprobali vzamem svojo trditev nazaj vendar je boleča menstruacija običajno posledica delovanja “endogenih prostaglandinov”, kar uspešno zavirajo “nesteroidni antiravmatiki”, Ketonal, Nalgesin, Brufen, Naklofen ipd.

Kar zadeva 6 mesečno terapijo ste pojasnili moj dvom, da gre za 6 mesečno vsakodnevno jemanje zdravila. To razumamo pod 6-mesečno terapijo. To kar je zdravnik predpisal vam je 1x mesečno zdravljenje sicer ponavljajočih vnetij, za katere upa, da jih bo tako morda pozdarvil.

Ponovno pozdravljeni!
Nekdo mi je povedal, da se Diflucan dobi v lekarni tudi brez recepta – ali je to res? Oz. ali se res dobi tabletka proti glivicam v lekarni brez recepta in katera naj bi bila to?

Draga Mojca,

načeloma se Diflukan dobi samo na recept, možno pa je, da ga sami plačate, če recept ni “zelen” ampak “bel”, kar pomeni, da ne bremeni ZZZS. Nekateri farmacevti včasih delajo “neuradne izjeme”, kar pa po pravilih ne bi smeli (recimo pri tujcih, ob prazniku ipd.). Brez recepta je možno dobiti le glicerinske svečke z 20% boraksom za v nožnico, vse ostalo je na recept, vendar tega ni težko dobiti, saj ga lahko napiše vsak zdravnik tudi “neginekolog”.

New Report

Close