Dieta
Zaradi težav pri dojenemu otroku, sem sama že več kot mesec na protiglivični dieti.
Imam pa nekaj vprašanj v zvezi s to dieto:
A je običajno to, da imaš med to dieto tako močan apetit? Zdi se mi da ogromno pojem, pa sem še vedno lačna. Sem pa vseeno v temu času kar nekaj shujšala.
Med dieto se mi je odvajanje uredilo, ampak zdaj sem zapadla v drugo skrajnost. Kljub vsej zelenjavi, sadju (2 jabolki/dan), polnozrnatim izdelkov in 2 do 3 l vode na dan me je začelo mučit zaprtje. Kako je to mogoče? Kaj lahko storim, da se stvari zdaj spet uredijo.
Običajno je, da imaš ob taki dieti večji apetit, saj pospešuje metabolizem, torej se snovi hitreje izločajo iz telesa, kot lahko organizem iz njih posrka vse, kar bi želel. Torej organizem hoče več. Podoben pojav nastane, če poješ hamburger. Organizmu ne zadoščajo sestavine hamburgerja, ker je pač prej prazen, kot poln – ne vsebuje esencialnih amino kislin, maščobnih kislin in mineralov. In organizem pač hoče svoje, zato si pol ure po zaužitju hamburgerja spet lačna. Greš po novi hamburger, in po novi itd. Potem dobiš “ameriško” postavo, ker se ti pač nabirajo nepredelane snovi, kar naprej si lačna, organizem pa ob tem propada ( deformacia celičnega tkiva zaradi podhranjenosti celic, ki se prehranjujejo z beljakovinskimi verigami…. ),
Drugo vprašanje mi ni jasno, ker omenjaš v eni sapi jabolka, moko, kvas in protiglivično dieto. V protiglivični dieti te stvari nimajo kaj iskati. Pomembno je tudi, če jabolka ješ na tešče – v tem primeru namreč delujejo odvajalno, ali se naješ najprej kruha, ki potrebuje kar nekaj časa, da se presnovi in ti zakisli telo, v aterem potem gljivice z veseljem najdejo dovolj hrane za svoje “vretje”. Torej te prosim, da ponoviš drugo vprašanje z več opisa.
Forum je zaprt za komentiranje.