dieta za zatrtje kandide
nana, jaz uporabljam ročni mlinček
pri kuhanem oglju se res ne more vedeti, kateri kos je dovolj zoglenel, da se bo zdrobil, kateri pa ni in je torej še surov, tj. lesen in nezdrobljiv; tak kos se zavrže; sicer pa je prvi preskus drobljivosti razrez večjih kosov z vrtnimi škarjami (za obrezovanje drevja); vsak kos, ki se bolj drobi kot reže, se bo zdrobil tudi v mlinčku; res pa je, da ima roka svojo moč in ne pregori; ročno mletje je kar dobra vaja za ramenski obroč in mišice cele roke, vse do prstov; zelo se obnesejo gumijaste rokavice, sicer mlinčkovo držalo rado zdrsne iz prijema utrujenih prstov; ker je drobljenje oglja v prah-zdrob kar majhen obred, pomaga, če sodeluje še kakšen družinski član … moška pomoč je zelo dobrodošla (in dokazuje pravo ljubezen)
koliko časa traja, da jemanje oglenega praha pokaže prve učinke, je odvisno od količine in pogostosti jemanja ter od zunanjih dejavnikov; močnejši so zunanji spodbujevalci bohotenja kandide, kasneje se bo občutilo izboljšanje; zato naj ponovim, kar sem že napisal enkrat:
– za uspešen spopad s K sem se moral najprej rešiti škodljivega sevanja (spal sem nad podzemnim vodnim tokom) in radioaktivnosti živega srebra, ki se je lužilo iz starih amalgamskih zalivk-plomb v zobeh; škodljivo sevanje, ki spodbuja bohotenje kandide, je tudi bivanje v bližini močnega izvora električnega sevanja, recimo transformatorja, daljnovoda in vsakodnevno dolgotrajno delo za računalnikom; kdor pije klorirano vodo, jemlje hormonske tablete ali mamila, naj razmisli tudi o tem …
– ker pa oglje najbolj in najprej učinkuje v črevesju, tj. na prebavo, se prvi učinek občuti že po nekajdnevnem jemanju, tj. v uplahnitvi trebuha, v boljši prebavi, v manjši lakoti, ki jo sicer povzroča razbohotena kandida
Predpogoj pa je, da vsak posameznik zase ugotovi najprimernejšo količino; sam sem začel z jutranjim in večernim jemanjem, pa sem čez čas presodil, da ne zadošča, zato sem potem jemal ogleni prah še pred vsakim večjim obrokom in po njem
– človek z velikim trebuhom pa se mora najprej morda celo postiti, da se v trebuh sprazni (razbremeni) nakopičene hrane; zelo pomaga vlečenja trebuha notri med sedenjem, najbolj pa fizično delo, hoja, telovadba ali masiranje trebuha večkrat na dan, tudi savna in vsakršno športanje
– kdor ima povsem izčrpano črevesje – značilno zanj je počasno hujšanje kljub zadostni prehrani, pogostost prebavnih zastojev in vzgonov energije, ki jih izda jutranja migrena v čelu ali levi polovici glave ali pritiskajoča bolečina v očeh – pa mora veliko pozornost posvetiti okrepitvi prebave ali pa odločnemu zatiranju kandide v črevesju, ki se obnavlja s požiranjem sline, v kateri je obilje kandidnih glivic (bakterij)
torej mora vsak sam začeti poslušati svoje telo in prepoznavati (ne)izboljšanje stanja in temu primerno ukrepati
poleg oglenega praha se lahko čez dan pije tudi glineni napitek, ki pa le razkisava črevesje, saj glina ne veže nase hranil, kot se sicer dogaja z oglenim prahom
in velja jemati še druga naravna sredstva, recimo kokosovo maščobo (a le kdor nima previsokega holesterola niti težav z želodcem), limonin sok, izvleček iz grenivkinih pečk, zvarek iz lubja drevesa tahibo, zeleni čaj, alge, čajevčevo olje za vdihavanje s soparo ali natiranje prizadete kože, slana kopel za spolovila in mednožje idr.; kdor nima amalgamskih plomb, lahko poskusi s koloidnim srebrom …
čimbolj celovito je zatiranje kandide – v telesu in njenih pojavov na površju telesa – toliko prej se pojavijo spodbudne spremembe
sicer pa bom vse to podrobno razložil in nazorno pokazal na novemberskem tačaju “Samopomoč pri kandidozi” v Petrovčah pri CE; datuma pa ne smem povedati, sicer me bo Veronika za ušesa (upravičeno)
Pred kratkim sem odkrila, da imam tudi sama probleme s kandido. Po nekaj letnih težavah z želodcem sem končno ugotovila vzrok. Glede na vse prebrano in glede na to da se mnenja kaj pravzaprav jesti razlikujejo(predvsem glede mleka, mlečnih izdelkov in jajc) sem precej zmedena si sestavila dieto, ki mojemu telesu moram reči ustreza. Trebuha nimam, napihnjenost je izginila, počutje se je izboljšalo za 100% kljub šele 1tednski dieti. Zanima pa me (glede na to, da mi ne povzroča težav, kvečjemu prebudi mojo prebavo zjutraj) ali telesu zelo škodim, ker si zjutraj pač moram privoščiti 2dl toplega mleka (alpsko, z o,5% maščobe). Pred tem sem popila 2-3x več mleka, nikoli mi ni povzročalo težav. Moj jedilnik je popolnoma očiščen sladkorja, kvasa (namesto kruha jem Wasa polnozrnate hrske ki ne vsebujejo kvasa), bele moke, sladkega sadja. Pretežno se držim beljakovinske diete, OH dobivam predvsem iz zelenjave. Zanima me ali je to OK?
Hvala!
Piip, glavni prikimovalec ali zanikovalec vaše diete je telo. Kar ste zapisali, priča, da se vam je stanje korenito izboljšalo, torej …
če pa vas zanima, ali je možno narediti še kaj več, pa je odgovor DA, ŠE PRECEJ, če se želi ali je nuja!
res je, da mleko bolj škodi kot koristi; kakšen zdravnik bo ob tej trditvi skočil v zrak, ampak se že najde tudi zdravnik, ki mi bi pritrdil; pred časom je ženska s težavami, podobnimi vašim, sicer v forumu za alergije vprašala svojo zdravnico za svet glede uživanja mleka; če prav pomnim, ji je zdravnica odgovorila približno takole: “Ker je Slovenija dežela z močno kravjerejo in razvito mlečno industrijo, tega ne bi smela govoriti, ampak kravje mleko človeku bolj škodi kot koristi; če si hočete izboljšati zdravstveno stanje, se odpovejte karavjemu mleku in izdelkom iz njega.”
tistim, ki ne zdržijo brez sira ipd., pa se priporoča uživanje kozjega mleka in izdelkov iz njega
in ponavljam: narediti se da res še veliko, saj so se na tem forumu in meni osebno po e-pošti oglašali ljudje, ki jim ni pomagala ne sprememba diete, črtanje mleka, sladkarij, mlevskih živil ne rafiniranih živil in še marsičesa …
dieta jim je pomagala nekaj časa, potem pa nič več; enako se je izkazalo za tablete d…, probiotike, protikandidne antibiotike idr.
trajno in odločilno je pomagalo šele načrtno zatiranje kandide v črevesju (z naravnim razkisovalcem črevesja), kar mu je omogočilo, da je spet vsrkalo večino hrane (prej jo je pokradla kandida v črevesju in povzročala prebavne težave)
vendar pa je treba dolgoročno ne le črevesje, temveč celo telo (!)
če že spremenjena prehrana omogoči telesu, da se zmore razstrupljati (kandidnih in drugih) kislih presnovkov, če zmore začeti odvajati nakopičene odvečne snovi, se obenem še krepiti in si obnavljati odpornost, potem je človek začel počasi “lesti na zeleno vejo”
marsikomu pa ne zadošča le sprememba prehrane, niti jemanje kakšnih tablet, temveč šele ukrepanje na vseh potrebnih potročjih:
1) odpraviti zunanji vzrok (klorirano vodo, mamila, antibiotike, škodljivo sevanje in stare amalgamske zobne zalivke /najbolje je zamenjati jih z belimi oz. s keramičnimi/)
2) opustiti živila, ki močno spodbujajo bohotenje kandide
3) tritedenska dieta (izboljša stanje, a ne odpravi K)
4) zatirati razbohoteno kandido v črevesju in njene zunanje pojave (na koži, na lasišču, v vagini idr.)
5) krepiti črevesno peristaltiko, obnavljati odpornost in krepiti telo
nova, lastna izkušnja se tiče uživanja soli pri zdravljenju kandidoze (K)
kandidozni človeku si pogosto poželi slanih jedi oz. močne slanobe; sol pri zdravem stanju krči črevesje, tj. obnavlja njegovo krepkost, obenem pa blago tudi celo telo in predvsem organe z vodno energijo – poleg črevesja še sečila in spolovila …
… toda pri razbohoteni in neobvladani kandidozi se z njihovo blago okrepitvijo okrepi tudi vodna energija, ki pa dodatno spodbudi bohotenje kandide … torej sol spodbuja K – delno na že opisani način in delno zato, ker spodbudi poželenje po sladkem … tj. po nasprotni, širilni energiji – enostavni in dvojni sladkor (in tudi sestavljeni oglj. hidrati)pa so za razbohoteno kandido prehranski “kerozin” …
večina ljudji je podsoljenih, zato uživanje več soli večini ljudi sprva in do neke mere izboljša stanje; vendar, če človeka muči močna kandidoza in se telo samo z uživanjem soli (brez drugih naravnih zdravil) ne uspe razkisati dovolj, se K prej ali slej povrne v začetno, tj. pred uživanjem več soli, ali pa se celo poslabša (kakor se zgodi po uživanju močnih protikandidnih tablet, če kemoterapija ne uniči kandide v vseh telesnih tekočinah)
ob takem učinkovanju soli na telo postane jasno, zakaj jogiski mojstri priporočajo spiranje črevesja s slanico in njegovo popolno izpraznitev s spodbujanjem bljuvanja …
… cilj je okrepiti črevo, razkisati telo in mu pomagati obnoviti kislo-bazno ravnovesje, da bi telesne tekočine postale za kandido neugodno okolje in se možna kandidoza na naraven način zaduši oziroma ozdravi – to je naravna kemoterapija s soljo … ker pa je redko popolnoma uspešna v prvo, se priporoča njeno ponavljanje …
ugotavljam, da se zdravljenje s soljo obnese, ko se kandida v telesu na tak ali drugačen način zaduši do določene mere …
kaj to pomeni oz. kako se to doseže?
pomeni, da se telo do neke mere uspešno razkisa z drugimi naravnimi protikandidnimi zdravili (glino, oglenim prahom, alojo vero ali čim drugim), šele potem pa uživanje soli bolj koristi telesu in le v manjši meri spodbuja K
(zato človeku krepkega zdravja pretiravanje s soljo ne škodi ali le kratkotrajno, medtem ko močno kandidoznemu /zakisanemu/ človeku bolj škodi kot koristi in sicer dolgotrajno, če si ne uspe ozdraviti K oz. druge fungemije)
povzetek izkušnje s soljo pri samozdravljenju K:
– vsak kandidozni človek si občasno poželi soli oz. mu tekne bolj slana hrana; naravna (siva morska ali kamena) sol je zdrava in jo telo potrebuje
– vendar uživanje soli, dokler je telo zelo zakisano (pH sline okrog 6 in pH seča okrog 5), dolgoročno bolj spodbuja bohotenje kandide kot pa krepi telo, zato je treba uživanje soli na začetku zdravljenja K omejiti kljub poželenju po njej (!)
– ko pa se pH telesnih tekočin zviša (pH sline okrog 7 in povprečni pH seča vsaj do 6), pa močnejše začinjanje jedi s soljo in slanimi začimbami bolj krepi prebavila, sečila, spolovila in blago tudi celo telo, kot pa spodbuja bohotenje kandide in zakisavanje telesa
– torej se vsakemu močno zakisanemu človeku na začetku priporoča zatiranje K z drugimi naravnimi zdravili in z manj soli, pri obvladovani K pa se lahko zdravljenje pospeši tudi z uživanjem več soli
– potem je tudi v glavi malce več soli … in kaj sledi … več je zdrave pameti in izostri se šesti čut, nagon … ne glede na spol (!)
sestavek o kandidijazi (november 2006) sem temeljito dopolnil z lastnimi izkušnjami z njenim uspešnim zdravljenjem (nisem se je še popolnoma rešil) in z nekaj spoznanji o kandidozi nasploh
če koga zanima, si sestavek lahko prebere v
če zaokrožim uvodni naslov o dieti za zatrtje K s svojo izkušnjo, mora vsebovati kakšen naraven pripravek za njeno neposredno zatiranje v prebavilih, šele potem se začnejo umirjati prebavne težave in si telo spet začne obnavljati življenjsko moč
to velja za tiste ljudi, ki jim ne zadoščajo zelenjavni in sadni sokovi niti vegetarijanska hrana, bazotvorna hrana niti makrobiotična …
ker je takih ljudi vedno več, obenem pa se z uspešnim zatiranjem kandide v prebavilih lahko razširi jedilnik, bi se uvodni naslov lahko spremenil v “bistveni ukrep za zdravljenje K”
Marsikomu jemanje oglja povzroča težave, namreč zaprtost, včasih boleče izločanje blata, obenem pa ženske z dolgotrjano osteoporozo ne dobivajo dovolj rudnin (mineralov), ki jih morajo zato jemati dodatno. Zato se marsikdo zateče k jemanju drugih bazotvornih praškov.
Zdaj se je našlo zelo priročno in cenovno ugodno nadomestilo za oboje – za oglje kot sredstvo za zatiranje kislotvornih zajedavcev v črevesju, recimo kandide in drugih njej podobnih nebodigatreba, in za pregrešno drage prehranske rudninske dodatke za ljudi s šibkimi kostmi, slabimi zobmi, nohti in s težavami z lasmi.
Navajam iz lastne izkušnje: odlično nadomestilo za vse, zgoraj naštete težave je mešanica glinenega praha in jedilne sode (ja, starega pecilnega praška, ki se še vedno dobi v trgovini; kemijski zapis jed. sode je NaHCO3).
pojasnila:
– Marsikdo, ki si skuša razkisati telo z naravnimi sredstvi, ugotovi, da uživanje samega glinenega praha, žal, ne zadošča oziroma v črevesju ne učinkuje dovolj bazično, zato se mora zateči k oglju ali drugim bazičnim sredstvom za zatiranje kislotvornih zajedavcev v črevesju. Vendar oglje marsikomu povzroča nevzdržno zaprtost, drugi bazotvorni prehranski dodatki, z glino v prahu vred, pa niso dovolj močni. Kako si pomagati?
– Prijateljica, kandidozna sotrpinka, mi je zaupala, da se soda v majhni količini zelo obnese kot popoldanski napitek, recimo namesto čaja ali limonade, pa sem pomislil, da bi se jedilna soda v večji, za prebavo in želodec neškodljivi, količini lahko jemala skupaj z glino.
Preskusil sem različna razmerja gline + jed. sode in ugotovil, da njuna zmes dobro razkisa črevesje in se lahko redno jemlje (!) … In tak pripravek, v pravem razmerju gline s sodo, seveda, prekaša vse znane bazotvorne prehranske dodatke, ki se zaenkrat ponujajo za zatiranje razbohotene kandide (!).
– Glina v prahu za uživanje se pridobiva na več koncih Slovenije, obenem pa vsebuje mnoge zdravju koristne rudnine, tj. več različnih rudnin kot kakšen laboratorijsko pridobljen prašek, ki vsebuje le eno ali dve rudnini (!). In glinena-sodina zmes je neverjetno poceni (!); obe sestavini se dobita v Sloveniji, zmes pa si potem vsak pripravi doma v takem razmerju, ki mu najbolj ustreza.
– Glinena-sodina zmes je močan naravni antibiotik brez škodljivega stranskega delovanja (!, če se ne pretira z deležem sode v njej) in je primernejša za redno razkisavanje črevesja kot ogleni prah (!), saj ne zapira in ne otežuje velike potrebe, obenem pa telo oskrbuje z rudninami (odpravlja osteoporozo, težave z nohti, zobmi in lasmi).
– Priporočljivo izhodiščno razmerje sestavin v glineni-sodini zmesi:
gl. prah : jed. soda = 10 : 1 >>> recimo, 10 čajnih žličk gl. praha se zmeša z 1 čajno žličko j. sode; če taka zmes ne zadošča, se lahko količina sode povečuje, vendar le do razmerja 6 : 1 (in tako močno razmerje velja za odraslega človeka /!/). Jemanje preveč sode povzroča drisko, nočno nespečnost, zaspanost podnevi ter tudi druge resne težave … Resno svarim pred pretiravanjem z jedilno sodo v zmesi (!).
Količinsko se taka zmes jemlje v enakih odmerkih kot ogleni prah (glej moj zapis s 14. 8. 2007, odgovor nani v tej isti temi), le učinkuje dosti bolje.
Poudarjam, da vse zapisano o glineni-sodini zmesi temelji na mojih spoznanjih z jemanjem zadevne zmesi. Vsakomur iskreno priporočam (!), naj začne z razmerjem 10 : 1 ali 9 : 1, in postopno ugotovi, kakšno, morda močnejše razmerje v prid jedilne sode je zanj najprimernejše, da se prebava uredi, tj. odpravijo posledice bohotenja kislotvornih zajedavcev v črevesju in se začne splošno zdravstveno stanje izboljševati.
Poleg urejenosti prebave se primernost izbrane zmesi po daljšem rednem jemanju pokaže tudi v pH seča, ki postopno postaja vse manj kisel, dokler niso zadnje kaplje prvega jutranjega seča kislo-bazno nevtralne (pH 7); to se ugotovi z lističi, ki z obarvanostjo pokažejo dokaj točno pH vrednost …
(Moški, ki imate težave s prostato ali druge težave s sečili in spolovili …, pozor! In ženske z uroinfekti, vaginalno glivičavostjo idr. resnimi težavami sečil in rodil …, pozor! Pogoj za njihovo trajno odpravo je razkisanje telesa /!/.)
Ko so pH-vrednosti zadnjih kapelj prvega jutranjega seča redno okrog 7 ali so celo blago alkalne (pH 8), takrat je človek »na konju«. To sicer še ne pomeni ozdravitve, le uspešno domače zdravljenje (!). Ozdravitev se doseže postopno, čez daljši čas, z obnovitvijo kislo-baznega ravnovesja v telesu, ki se ugotovi in potrdi s plavajočo slino v kozarcu vode, ki se ne razkraja in ne potaplja; šele taka slina je blago bazična in zdrava, to pa pomeni, da so takrat tudi vse telesne tekočine v kislo-bazičnem ravnovesju — telo po naravni poti postaja kemično neugodno okolje za kislotvorne zajedavce, ki zato propadejo, telo pa postane zelo odporno.
Pozdravljam vas! MF
Živjo, Mitja,
Hvala, ker z nami deliš svoje izkušnje.
Sama sem mesec dni jemala samo glino, pa nisem dosegla bistvenega izboljšanja glede zakisanosti. Zato sem začela uživati bazične praške (citrate). Ti pa so pri meni učinkoviti. Še vedno pa sem v procesu rzakisanja, ker imam zjutraj še obvezno precej kisel urin.
Zdaj bom poskusila kombinacijo, ki jo predlagaš.
Jemanje oglja mi pa sploh ni ustrezalo – zapackalo prebavni trakt – blato je postalo lepljivo – težave z izločanjem.
Lp Naveličana
Pozdravljeni,
mene pa zanima ali je Matikova glina primerna za notranjo uporabo. V lekarni sem sicer povedala, zakaj tocno jo potrebujem, v navodilih pa pise tako nerazumljivo, da ne vem vec ali je primerna ali ne.
Zmes gline in sode dejansko uzivamo kot oglje – torej prah, nato zalijemo z vodo?
Hvala in lp
soraida, ne poznam matikove gline, v spletišču pa tudi ne morem najti matikovih izdelkov
na splošno pa velja:
– če navodila govorijo o glini za uživanje, potem je prava
– če je glina v prahu, torej fino mleta ali presejana, potem je primerna
zmes (glina + soda) se jemlje z žličko, v ustih se zalije s požirkom, dvema vode, zmes se potem z jezikom premeša, da se razpusti … in pogoltne; potem se spije še malo vode, da se splakne ustna votlina in popravi okus
spoštovana pini,
če pazljivo pogledaš datume predhodnih vpisov, boš opazila, da so stari približno eno leto. v vmesnem času sem marsikaj dorekel in s preskusi izboljšal, zato na kratko pojasnjujem in povzemem izboljšave:
– oglje sem priporočal, dokler nisem odkril mešanice glinenega praha s sodo bikarbono
– oglje res marsikomu povzorča zaprtost, zato priporočam, da se nadomesti z glineno-sodino zmesjo; ogleni prah se uporabi le v primeru driske, t.j. do njene ustavitve, potem se obnovi jemanje G+S, po možnost z manjšo vsebnostjo sode, ker prav pretiravanje s slednjo lahko povzroči drisko
– skoraj vse o razmerju glineni prah : jed. soda sem napisal v sestavku “Kandidiaza, prezrti povzročitelj vsetelesne kislosti in bolezni”, ; priporočam večkratno branje
– danes lahko z gotovostjo potrdim primernost glineno-sodine zmesi (seveda mora vsak s poskušanjem ugotoviti zase primerno njuno razmerje v mešanici), saj jo zdaj postopno že opuščam, ker se je telo že toliko razkisalo, da se zdaj uspeva samo nadalje čistiti, obenem pa nimam prebavnih težav niti nisem utrujen
– da pa ne bo pomote, poudajam, da je primerna prehrana eden od predpogojev (navedeni so v sestavku) za okrevanje
Upam, da zgornje zadošča! Sestavek o kandidozi bom v posodobil in dopolnil z novimi spoznanji. Za več sem e-dosegljiv in telefonsko (glej zgoraj navedeni sestavek).
lunina_ptica in ostali!
izhodišča:
– grenifit vsebuje izvleček iz grenivkinih pečk in razredčilo (glicerol ali glicerin, če prav pomnim)
– osnovni (najkakovostnejši) izvleček grenivkinih pečk vsebuje le pribl. 60 % naravnih flavonskih čreslovin (bioflavnoidov), v grenifitu pa je osnovnega izvlečka le slaba tretjina do četrtina
– grenifit je precej grenak, kar vsiljuje prepričanje, da je precej močan, a grenkosti ne povzroča velika vsebnost bioflavonskih čreslovin v izvlečku iz grenivkinih pečk, temveč dodano redčilo; kdor ne verjame, naj pogleda seznam sestavin v steklenički grenifita in primerja delež izvlečka grenivkinih pečk z deležem redčila
skratka, grenifit je trgovska potegavščina, ki komaj kaj učinkuje; naivnemu kupcu prazni denarnico, izboljšuje poslovni izkaz Mariborskih lekarn, najbolj pa spravi v slabo voljo pozornega kupca, ko doma ugotovi, da je kupil obilico grenkega redčila in komaj kaj izvlečka iz gren. pečk — najtrpkejše je spoznanje o goljufivosti grenifita (!)
(za konec: sam sem v tujini kupil nerazredčeni (!) izvleček grenivkinih pečk, a še ta pomaga le redkim; preverjeno /!/)
Spoštovani ajtin!
Iskrene čestitke in zahvala, da si se tako potrudil in nam tako nazorno napisal SVOJE IZKUŠNJE glede zdravljenja kandide. Od tega foruma pričakujem prav to, da člani napišejo kaj so naredili za svoje zdravje, kaj vse so že poskušali in kaj jim je uspelo izboljšati zdravje. Vsi pozabljamo, da smo za SVOJE ZDRAVJE NAJPREJ ODGOVORNI SAMI. Šele nato zdravniki, sorodniki, prijatelji in zdravila.
vESELA sem, da ti je uspelo tako razgibati naš forum, včasih bi rada napisla tudi svoje izkušnje, kaj vse sem že poskušala, da bi izboljšala svoje zdravlje /fibromialgijo/ in, da lahko koliko toliko znosno živim.
Vendar je odziv bolj medel ali ga ni, in potem nekako izgubiš tudi ti voljo, da bi kaj napisal-
Mogoče se bom enkrat odločila in napisala kaj več o tem, če bi seveda koga to zanimalo in bo tudi kaj poskusil in na forum o tem kaj napisal kako je vplivlo na njegovo zdravje.
Menim, da so izkušnje bolnikov največja pomoč, ker več ljudi tudi več ve.
Glede kambuše bi napisla, da tudi sam pijem že dve leti in jo ne delam s sladkorjem apak z medom akacija in moram reči, da je zelo uspelo, torej ni potrebno, da se jo dela s sladkorjem, čeprav SE PREDELA kot je nekdo že napisal. Da dragi moji veliko je potrebno postoriti za svoje zdravje in to sam, ko ga enkrat izgubiš, je pot dolga nazaj-
Torej vsi iz foruma pište o svojih izkušnjah kaj je bilo za vas dobro in upam, da bo tudi za nas.
Sonja
Pozdravljeni!
Bila sem na pregledu za Candido (test krvi). Rezultat je:
IgG-ab 120
IgA-ab 2,8
IgM-ab 1,8
Glede na rezultate predvidevam, da nimam trenutne okužbe s candido. ALi kdo ve ali prisotnost prototeles IgG-ab kakorkoli vpliva na zdravje?
Trenutno sem zelo omotična in ne vem ali sem sploh na zemlji ali ne.To je eden od znakov, ki se mi redno ponavlja, zato sem tudi šla delati test. Imam tudi alegije, občasne glavobole, napihnjenost, bolečine v želodcu, občasno zamegljen vid, ter trganje v mišicah.
Hvala za odgovor!
spoštovana piškulinka!
želim te opozoriti na pogubno zavajanje in neuporabnost krvnega laboratorijskega izvida za preverjanje kandidoze; tvoj in podobni krvni testi kandidoze oz. kandidijaze so pozitivni pri bolnikih z zelo hudo zakisanostjo in če je odvzeta kri pravilno pregledana (krvne bakterije in glivice se gojijo več dni na ustrezni podlagi in le v primeru velike vsebnosti glivic v krvi je izvid pozitiven)
laboratorijski test krvi navadno pokaže kandidozo šele, ko doseže stopnjo invazivnosti oz. sistemskosti, kot to imenujejo medicinci, čeprav je kandidoza že pri majhni intenziteti sistemska, prisotna je v vseh telesnih tekočinah, torej celem telesu oz. “sistemu”; ko je kandidoza “sistemska po madicinskih merilih”, je človek običajno že hudo izčrpan, zato je njegova odpornost zelo šibka in se telo slabše upira bohotenju kislotvornih glivic, kar se potem odraža tudi v krvi – laboratorijski test pokaže kandidozo; takrat se običajno že razvija kakšna huda bolezen ali močna alergija, recimo bolezni t. i. prirojene imunske pomanjkljivosti (kar je medicinska izmišljotina), rak, hepatitis vrste C, aids, fibromialgija, SKU, sladkorna, duševno-umske bolezni idr.
(tvoja kri se očitno še dovolj dobro razkisava s črpanjem rudnin iz telesa, ki uspešno uničujejo kislotvorne glivice v krvi, zato jih laboratorisjki pregled ni odkril /!/)
kar zgoraj trdim o laboratorijskem preverjanju kandidoze, pišem na podlagi lastne izkušnje: pred dobrimi tremi leti sem šel zaradi podobnih težav kot jih opisuješ ti, z napotnico svoje zdravnice na Infekcijsko kliniko v LJ, da dobim potrdilo o svoji vsetelesni zakisanosti; vzet mi je bil grlni bris, dal sem seč in blato, krvi pa si nisem pustil vzeti, ker sem se zelo slabo počutil, obenem pa bil prepričan, da bosta že bris moje kisle sline (!) in t. i. Sanfordov uritest za preverjanje okužbe sečil zadoščala za potrditev utemeljenega suma, da je za vse moje trajne zdravstvene težave bila kriva napredujoča vsetelesna kislost (kandidoza)
doživel sem šok (!): noben izvid ni bil pozitiven (!), torej niti grlni bris sline niti pregled blata niti seč niso bili pravilno pregledani oz. je bila vsebnost kandidoznih glivic v njih tako majhna, da jih opravljeni testi niso pokazali
po temeljitem premisleku sem se odločil, da bolj verjamem jutranji slini, ki se je dosledno potapljala v kozarcu vode (ker je bila hudo kisla) in je tudi listič za ugotavljanje vrednosti pH kazal vrednosti od 5 do 6,5, tj. njeno nezdravost (kislost)
na podlagi proučevanja šolske in daljnovzhodne medicine sem namreč vedel, da mora biti zdrava jutranja slina blago bazična, tj. mora imeti pH 7 do 7,4; in če je slina kisla, pomeni, da so kisle vse telesne tekočine (!), kar je neposredna posledica prisotnosti kislotvornih zajedavskih glivic v telesu in njihovega bohotenje v prebavilih
piškulinka, tvoj primer je podoben primeru številnih sotrpinov in sotrpink, ki tožijo o nedoumljivih zdravtvenih težavah, ki jim zdravniki ne znajo določiti vzroka, laboratorijski izvidi pa so še v sprejemljivih okvirih; običajno se bohtenje kislotvornih glivic pozna tudi v prebavnih težavah, zato lahko tudi po tem pokazatelju razmisliš o mojem spodnjem predlogu:
predlagam ti, da ne čakaš, da telo hudo zboli, temveč da narediš preskus kislosti (glej ), ki bo, če ga boš pravilno opravila, pokazal kislost sline; to si upam staviti; potem pa sama premisli, kaj kislost sline govori o stanje vseh medceličnih tekočin
v naslednjem koraku pa lahko poskusiš kakšno kakovostno (učinkovito) naravno zdravilo za zatiranje bohotenja kislotvornih glivic v prebavilih in rezultat poskusa ti bo povedal, kako nadaljevati, pa laboratorijski test gor ali dol
srečno!