Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Kronična bolečina – fibromialgija DIETA Z MALO OKSALATI PROTI FM

DIETA Z MALO OKSALATI PROTI FM

Pozdravljeni, dragi sotrpini in sotrpinke!
Sem nova na forumu, zato se bom najprej predstavila … Stara sem 28 let in zelo verjetno imam FM. Že nekaj let imam potrjen Hashimoto, zadnjih osem mesecev pa imam bolečine v mišicah in sklepih, sem zelo utrujena, slabo spim, občutljiva sem na zvoke, svetlobo, peče me glava, imam razdraženo črevo in še kar nekaj drugih simptomov. Dr. Sinožič pravi, da je verjetno FM. Ker me čaka še dolga pot do uradne diagnoze, sem se odločila, da ukrepam sama – verjamem, da se FIBROMIALGIJO DA POZDRAVITI.
Pri tem mi je v veliko pomoč tale forum, ki ste ga pridno polnili z nasveti, za kar sem vam zelo hvaležna ..
Ker sem se zelo aktivno lotila borbe s FM (:)), bom tudi sama nesebično delila z vami vse zanimive informacije, ki jih bom zasledila …

Pred kratkim sem prebrala nekaj zanimivih študij o tem, da naj bi bolnikom s FM (in še mnogimi drugimi kroničnimi boleznimi oz. sindromi) močno izboljšala življenje dieta z malo oksalati … Oksalati se nahajajo predvsem v sadju, zelenjavi, oreščkih, torej v hrani, ki jo ponavadi -željni zdravja-na veliko konzumiramo …
O povezavi med FM bolečinami in oksalati govori tudi zdravnica, ki je sama imela FM in je s to dieto baje pozdravila sebe in še kar nekaj svojih pacientov.

Več je na tej povezavi (v angleščini): http://www.dailymail.co.uk/health/article-2174474/The-GP-gave-fruit-veg-cure-aches-pains.html

Na tej strani piše več o vplivu diete z malo oksalati na zmanjšanje bolečin oz. izboljšanje simptomov FM. Tam pa so tudi tabele s hrano, ki se ji je treba izogibat: .http://lowoxalate.info/

Na tujih forumih so gospe pisale, da se jim je stanje zelo izboljšalo … Sama se približno teden dni držim te diete, zato težko rečem, ali učinkuje – trenutno se počutim precej bolje kot pred mesecem dni (ampak ne vem, ali je to od diete). Seveda se poleg hrane z veliko vrednostjo oksalatov izogibam tudi glutenu in mlečnim izdelkom, pa tudi sladkor sem bolj ali manj črtala z jedilnika.

Ima mogoče kdo že izkušnje s to dieto?

Ta dieta mi je malo čudna, saj predvideva tudi veliko tekočine, nič pa ne pove kakšne tekočine.
Ljudje pijemo vodo iz pipe, tudi flaširana voda ni nič drugačna.Torej v tej vodi je precej apnenca-apna, za katerega ljudje mislijo da je uporaben kalcij, kar pa ni res !!!
To si dobro zapomnite-minerali v vodi so v prevelikih “kosih” da bi jih naše telo lahko uporabilo.Naše telo lahko uporabi samo minerale, ki so v sveže stisnjenih sokovih zelenjave in sadja.Človek do svoje starosti-pozne starosti v telo spravi cca. 150 kg apna z vodo.To apno v veliki meri telo spravi tudi ven s sečem, ampak pozor-nekaj tega apna ostane v telesu.To apno se nalaga povsod po telesu, in ščasoma začne delat težave, človek postaja vedno bolj okorel, sklepi ne delajo več tako kot včasih.Sklep pa ni samo koleno, komolec in kolk, sklepov kot veste je vse polno-vsepovsod.Bolj ko pijemo trdo vodo, prej se nam lahko zgodi okorelost.Če bi pili od mladosti naprej samo čiste, naravne, sveže sokove in surove zelenjave in sadja in dodatno pili destilirano vodo, teh in drugih problemov človek ne bi poznal.
Kar se tiče FM jo lahko pozdravite (traja nekaj časa) z GERSONOVO TERAPIJO.
Predvsem pa z uživanjem že omenjenih sokov in destilirane vode.
Vse bolezni nastanejo skoraj izključno zaradi katastrofalne prehrane.Pa saj to se ljudje zavedate, samo upoštevate ne tega.

Maarcel, hvala za odgovor …
Ste si vi pozdravili FM z GERSONOVO TERAPIJO oz. poznate koga, ki jo je (imate kake izkušnje)?

ne, jaz nisem nikoli imel FM, sem pa prebral knjigo GERSONOVA TERAPIJA, kjer opisujejo primer ozdravitve.Logično pa bi moralo biti vsakemu človeku, da v svoje telo meče najboljše gorivo-primerno človeku.Tudi v avto ne nalivaš nobenega drugega goriva-NOBENEGA, ker si ne upaš-bojiš se za svoj avto da ne crkne.Vsako leto ga pelješ na servis, ga neguješ….v svoje telo pa si upaš kdaj pa kdaj (kakor kdo) vreči tudi vrečko čipsa, masten hamburger, hrenovko narejeno iz samih odpadkov, vodo polno apna ki se odlaga po vsem telesu…
premisli malo!

Se popolnoma strinjam … Sama sicer nikoli nisem jedla pretirano nezdrave hrane, je pa res, da vztrajno pijem vodo iz ljubljanske pipe. Si bom jutri izposodila knjigo, hvala za informacijo. 🙂

Ni zakaj Petra !
In čim prej si kupi destilator vode.
Sicer pa je pri FM problem toksinov, ki jih telo ne more odstranit iz telesa, potem pa se kopičijo v kosteh,skepih in mišicah, zato imate težave.Čista voda-destilirana voda lažje odplakne vse te toksine iz telesa.
In zelo važno je, da imaš zdrave zobe, po možnosti brez amalgama.Tudi če 100 zobozdravnikov in zdravnikov trdi da niso škodljive-SO ŠKODLJIVE, zastrupljajo kri in kri je povsod po telesu, v najmanjšem predelu telesa.Pa še en problem je z zobmi, ko ti zaradi težav z zobom odstranijo živec in zaplombirajo zob, tega majhnega kanalčka, kjer je bil prej živec ne morejo zapreti.Tam nastajajo okužbe-gnojna vnetja, lahko tako majhna, da sploh ne delajo kakšnih občutenih težav, vendar pa tvorijo toksine…..in problemi so tukaj.
Z ekološko pridelanim sadjem in zelenjavo, pšenično travo, čim več čiste sveže divje zelenjave (koprive,regrat,čemaž…-polno je tega) kmalu bo pomlad, čiste destilirane vode in toksini bodo kmalu kar izginevali iz telesa.Pri FM MMS (natrijev klorit) ne pomaga, ker MMS pobija patogene in ob tem nastanejo toksini, ki jih telo izloča, če mi počasi -postopoma povečujemo vnašanje MMS v telo.Če prehitro jemljemo večje doze MMS se ustvari preveč toksinov, ki jih telo ne more izločiti.
Zato pri FM ta terapija v prvi vrsti ni dobra.Najprej je potrebno iz telesa spraviti vskladiščene toksine, ki bolnikom z FM delajo tako velike težave.To pa lahko storimo z zgoraj opisani hrano in vodo.
Petra poizkusi 1 mesec uživati samo destilirano vodo in zelenjavno-sadne (predvsem korenček in zelenolistno zelenjavo z jabolkom-vse ekološko) brez mesa in živalskih izelkov pa boš videla rezultate.
Samo 1 mesec in se mora pokazati izboljšanje-kar bo tebi znak, da to deluje.Seveda po 1 mesecu še ne bo iz tebe istilsnilo vseh toksinov, ampak prepričalo te bo da deluje.
Vsem bolnikom z FM veliko volje želim.

New Report

Close