d.dan
SEM 38 letna mama dveh otrok , ki že od mojega 15 leta strogo skrbim za mojo postavo.Zdaj pa so se začele nabirati kile.Še posebej okoli bokov.Jem precej zelenjave in sadja ter manj ogljikovih hidratov, ampak ko pojem tisto malo se mi že pozna takoj na bokih.Odločila sem se za limono in vodo,torej 1 dan liter vode 1 limona.2 dan liter vode 2 limone in takoj naprej do 7 dne…in vsak dan eno uro hodim.Zanima me če to res pomaga?Sem pa viskoa 1.62 in tehtam 52 kg.Jemljem pa kontracepcijske tablete.in pijem vsaj 2 litra vode na dan.A ima kdo kakšen drugi predlog?
Pamet v roke. Predvidevam, da misliš s to dieto samo kombinacijo vode in limone in ničesar drugega. Saj v tem primeru bi lahko “živela” tudi samo od zraka. Daj si tule preberi malo več (je v kombinaciji še s čim drugim kot samo vodo, gre ža očiščevalno kuro):
This dietary regime is strictly a cleansing diet. Weight loss will occur, but it is not to be equated with fat loss. Much of the weight that is lost will be from fluid and water retention. Indeed, the book states that at least 1/2 the weight will come back on after completing the diet. Many people incorrectly use this for fast weight loss. This is not what the diet is intended for.
Pa še nekaj, ker praviš, da tako zelo skrbiš za telo, potem takih problemov ne bi smela imeti, glede na kilažo jih tudi verjetno nimaš. Rjuho čez ogledalo in nehaj komplicirati. Od kje pa boš črpala energijo in voljo, da bi sploh kaj počela, če misliš živeti samo od vode in ožetih limon?
lonček
sem pozabila napisati da se tudi prehranjujem…ne živim samo od zraka:))) jem 5x na dan
sam kaj ko čim pojem košček kruha ali druge ogljikove hidrate se počutim napihnjeno in se mi takoj pozna…
obožujem pa solate ,recimo tuno sir zeleno solato koruzo paradižnik..
in tiste dve kile me spravljajo v obup…ne počuti se dobro sama s sabo…sam to
Če imaš napačen način življenja ti en tak post na leto ne bo reševal organizma. Po tem postu bo v enem tednu že vse po starem. Drugače pa prav strupov telo ne izloča učinkovito, če mu odvzameš vsa esencialna hranila (aminokisline in maščibe).Nekako se je med starejšimi obdržala ideja, da post sčisti telo, vendar temu res ni tako. Kar se pa tiče raznega razstrupljanja težkih kovin je pa za to potrebna posebna terapija.
…če pa že res rabiš nateg v smeri razstrupljanja pa poskušaj s čim manj škodljivim.
Vera v neko razstrupljanje telesa je posledica, da populacija pozablja srednješolsko biologijo. torej, gremo še enkrat. Hrano poješ, telo pobere ven uporabne snovi in jih raznosi po telesu, kjer jih porabi. Ko se te uporabne snovi porabijo se s kemično reakcijo pretvorijo v odpadek, s čimer oddajo energijo. ta odpadek potem ledvičke pošljejo v urin, neprebavljena materija, torej materija, ki je telo ni poslalo v krvni obtok pa konča kot iztrebek blata. Ledvice skrbijo poleg tega, da odnašajo odpadke tudi za osmotsko celovitost, saj regulirajo koncentracijo mineralov v krvi. Če se preveč napiješ vode boš zato moral/a več lulati. Če poješ preveč mineralov, naprimer soli bodo ledvice morale več soli izločati v urin.
Slabo je, ker je v svetu veliko arlatanov, ki si kar tako neklaj izmislijo, o tem malo napišejo in se potem delajo, da so na tem področju strokovnjaki. To gre tako. Napišeš meni, ki predvideva 1500 kcal dnevno in to take hrane, ki človeku niti ne tekne. Krstiš ga za “dieto združenih narodov” in narod se bo na njo prilepil, ti boš pa pisal članke v kaki kokošji reviji ali pa žurnalu. Ali pa si izmisliš dieto, ki predvideva meni, ki drži organizem na meji stradanja in jo krstiš za “dieto kemičnega razkroja” in seveda spet veroumne kokoške napalijo na “razkroj teh mačobnih blazinic” in potem stradajo po tistih navodilih. Na koncu si začneš kar dalje zmišljevat o raznoraznih čudežnih lastnostih določenega sadja ali zelenjave, korenček zdravi slepoto, krompir zdravi raka, limona očiščuje telo itd. in nihče ti ne kontrira. Tisti pa, ki vidijo da nakladaš pa v vsej zmešnjavi tako ali tako niti ne pridejo do besede.
Bom napisal zelo splošno, velja pa tudi pri prehrani:
Vsaka metoda, izbira sredstev… za dosego cilja je dobra, če za njo stojijo dobri argumenti. Kar pomeni, da je poti do cilja zagotovo več, kateri je pa pravi zate in kateri je napačen v vseh pogledih za vsakogar, pa ugotoviš s poznavanjem ozadja in iskanjem odgovorov na vprašanje “zakaj je nekaj tako določeno in kakšne vplive ima to”.
V glavnem izberi način, ki je pametno argumentiran, za to pa moraš stvari včasih dobro poznati…
Lp