Mene pa zanima če je že katera hujšala s pomočjo naslednje dite in kakšni so bili rezultati-ste se zredile nazaj?!
Dieta z jajci
S to dieto lahko v petnajstih dneh izgubite do 15 kilogramov. Dieto uporabljajte največ 15 dni (oziroma 21, če upoštevamo 2 dni brez diete). Ker je dokaj restriktivna, se je pred njeno uporabo potrebno posvetovati z zdravnikom.
PONEDELJEK
Zajtrk: 1 pomaranča (ali v podobnem obsegu hruška, breskev, lubenica, melona… – ne banana), 2 prepečenca, skodelica kave ali čaja brez sladkorja
Kosilo: 1 pomaranča, 1 kuhano jajce, 1 kislo mleko (ali jogurt)
Večerja: 2 paradižnika ali 2 dcl paradižnikove mezge, 2 kuhani jajci, 1/2 kg zelene solate (mala glavica) ali kumar, 2 prepečenca
TOREK
Zajtrk: 1 pomaranča (ali v podobnem obsegu hruška, breskev, lubenica, melona… – ne banana), 2 prepečenca, skodelica kave ali čaja brez sladkorja
Kosilo: 1 pomaranča, 1 jajce, 1 kislo mleko, 2 prepečenca
Večerja: 125 g mlete govedine, 1 paradižnik (ali 1dcl mezge), 1 prepečenec, 1 skodelica čaja ali kave
SREDA
Kosilo: 1, pomaranča, 1 kuhano jajce, 1 kislo mleko, 1 manjša glavica solate, 1 pomaranča
Večerja: 125 g mletega mesa, 1 pomaranča, 1 prepečenec, 1 skodelica kave ali čaja
ČETRTEK
Kosilo: 125 g skute z malo mlečne maščobe (lahko pa tudi sira mozzarele), 1 paradižnik, 1 prepečenec
Večerja: 125 g mletega mesa, 2 paradižnika ali 2 dcl paradižnikove mezge, 1 jabolko, 1 prepečenec
PETEK
Kosilo: 200 g kuhanega mesa ali ribe, 1 paradižnik, 1 prepečenec
Večerja: 500 g kuhane zelenjave (korenček, grah, krompir,…), 1 jajce, 1 paradižnik
VIKEND:
Jejte normalno.
ZA VZDRŽEVANJE PRIDOBLJENE TEŽE:
Ko dosežete želeno težo, jo vzdržujete tako, da vsak ponedeljek jeste po tem jedilniku.
Zajtrk: 1 limonada brez sladkorja (lahko uporabite umetna sladila)
Kosilo: 1 jajce, 1 prepečenec, 1 paradižnik (lahko še eno jabolko)
Večerja: 1 prepečenec, 1 paradižnik (lahko še eno jajce)
DODATNI NASVETI:
Meso in kuhano zelenjavo lahko začinite z vegeto
Med dieto ne pijte alkohola
Živila lahko jeste vroča ali hladna, a pomembno jih je jemati v točnem vrstnem redu, prav tako ne smete izvzeti nobenega navedenega živila
Po petih dneh izgubite 2,5 – 5 kg. Po petih dneh ste 2 dni brez diete in jeste normalno, a zmerno, po dveh dneh dieto ponovno ponovite in tako 3 krat po 5 dni (3*5=15)
V petnajstih dneh diete (če odštejemo dni brez diete), lahko izgubite do 15 kg, ki jih ne boste povrnili, če po dieti jeste normalno in vsak ponedeljek po jedilniku za vzdrževanje telesne teže
hmmm… normalna prehrana sej si Alice odgovorila , samo malo si obrnila , pač poješ manj kot porabiš , samo to nam očitno ravno zmeraj ne uspeva drugace nebi bili tu :)) sej kaj pa bi bilo če bi bili vsi suhi :)) sej nekdo mora drzat ravnoveseje drugace se vse okol obrne 🙂
Hm, men se že po tednu dni prehranjevanja zgolj z beljakovinskimi živili meša. To pot mi gre kar težko, čeprav nisem lačna, samo ob zelenjavi, mesu na 1000 in en način, soji se mi že rahlo dviguje želodček. Trenutno teče 3. teden, 2 kilograma manj. Ko sem brala zgornjo varjanto (pri moji dijeti so prepovedani OH (no, nekaj jih je v vseh živilih), je za moje razmere ogromno sadja (fruktoza ima svoje pasti zaradi drugačnega načina razgradnje). Sadja niti ne pogrešam, kak kruhek bi pa z veseljem zmazala.
Glede mezge pa, mislim, da gre zgoraj za prepasiran paradižnik, mezga pa je koncentrat in ima nekaj dodanega sladkorja. GI bi znal bit kar visok. Pri moji dijeti je paradižnik omejen na en sadež dnevno. Za one z oreng viška kg bi tvoja dijeta potegnila. Pri meni nekje na meji pa bolj težko.
Hvala vseeno, za tvoj namig laura_p.
ej!
Od kod si jo prepisala?Jaz sem jo enkrat videla na enem hrvaskem portalu in sem tud hotela vprašat če je že katera hujšala po njej!Pa,kaj je z tolikimi jajci,holesterom ipd.?z
Super,da si jo prepisal ker se meni ni ljubilo!Na tisit strni so jo ženske full hvalile!
Jaz sem že enkrat začela z njo ampak sam 3,4 dni in potem….Prekinila,normalno!Pa,ne zato,ker bi bila bogve kako teška.res ne!
Jatz sem jo mislia sprobat enkrat po Novem letu!Če boš do takrat čakala pa javi,lahko bi skupaj!
Daleč od zdrave diete. Res je, da se mogoče z njo da kaj izgubit, vendar gre na začetku to predvsem na račun vode, potem pa mišic, zato ste lažje. Telo začne nazadnje kurit maščobo, najprej pokuri mišice, ker se s tem brani pred takšnimi restriktivnimi spremembami v telesu. Ko začnete normalno jest, gre pa nazaj gor prvič zato, ker so količine zopet večje in drugič zato, ker začne telo kot obrambo pred ponovnimi šokanatnimi spremembami v telesu, shranjevat te zaužite kalorije in jih zopet nabirat v maščobo, ki jo rabi za preživetje. Dieta je morda fina, za kako kilco ali dve, nikakor pa ne za izgubo 15 kg v 15 dneh!!! Tsiti, ki je kaj do izgube kg – roke stran od takšnih diet, sploh če niso pod zdravniškim nadzorom!!!! LP
Rosal se opravičujem, če si mislila, da moje sporočilo leti nate – ko sem brala sporočila nisem videla, da sem potem odgovarjala pod tvoje sporočilo, tako da upam, da ne jemlješ tega kot osebni napad. Se ti še enkrat opravičujem.
Glede argumentov. Glej, iz mojih izkušenj glede hujšanja in prebrane literature (pa ne variante ala Lisa, Anja …) vem te osnovne principe hujšanja oz. vzdrževanja teže, saj in drugače brez tega znanja ne bi uspelo shujšat in sedaj držat te teže. Žal se vse prevečkrat izkaže , da gre pri takih dietah za kake jo-jo učinke. Zadeve v našem telesu pač potekajo po določenih zakonitostih. Glej, sama sebe vprašaj, če se ti zdi zdravo 15 kg v 15 dneh? Kaj misliš, da se bo zgodilo s tvojimi kilami, ko boš prešla na normalno hrano oz. upam, da ne pričakuješ, da boš lahko tako dieto držala več tednov oz. mesecev? A res realno pričakuješ, da boš izgubila tudi maščobo?
Pa ta vprašanja ne letijo samo nate, temveč na splošno na to dieto. Tisti, ki smo shujšali in tudi obdržali težo ti lahko povemo, da velja samo dolgoročna sprememba prehrane in gibanje in nobene takšne restriktivne diete. Jaz sem se za raznimi dietami ubadala pet let, dokler mi ni dokončno kliknilo v čem je fora in sedaj mi je kliknilo doživljensko. Jaz osebno mislim, da je dieta preveč nizkokalorična in se bo telo temu uprlo s tem, da za začelo kalorije shranjevat za “hude čase” in to iz enostavnega razloga – ker je bilo sedaj navajeno na prekomerne porcije in je za telo prehud šok. Jedilnik sam po sebi morda niti ni slab, samo ne za hujšanje temveč potem kot nek normalen jedilnik, s tem da mu dodaš še dva obroka, se pravi, da imaš skupaj 5 obrokov in seveda vključeno gibanje. In kot sem že rekla 100x: brez gibanja bosta špeh in oblika telesa ostala ista oz. minimalno spremenjena. In ja, nisem strokovnjak z strokovnimi argumenti, vem pa da sem o samem gibanju in prehrani veliko prebrala, poleg tega pa so svoje naredile izkušnje. Glede na to, da si napisala da nisi ne vem kako težka, ti bo to verjetno odgovarjalo, ker kot sem že rekla, je to pomoje čist ok za par kilc, ne pa za 15 kg.
No, v glavnem, lep večer vsem skupaj še naprej, zdaj grem pa Rudija z ljubljanske tržnice gledat, ko so ga tako hinavsko na dež postavili. LP
če mene vprašaš, bi morali vse tovrstne diete prepovedati, saj niso zdrave za telo. no, pri meni itak ne bi uspelo, ker sem alergična na jajca. sploh je pa tako monotona, da se ti prej ali slej upre. se strinjam z lunco-vsaka dieta, ki te ne uvede v nov in zdrav način prehranjevanja, je napačna. dokler ne poštekaš osnovnih principov prehranjevanja in delovanja telesa, pač ne razumeš, zakaj je nekaj dobro in zakaj nekaj drugega ni dobro.
sej če tko pogledaš so vse zdravniške diete podobne tejle z jajci,pa so pomislite napisane od strokovnjakov.Fora je v tem,da jih predpisujejo ljudem v različnih bolezenskih stanjih in se jo morajo valda držat,me ki pa hujšamo kar tko mal,ker imamo kako kilco preveč,pa ponavadi delamo tko da se par dni držimo potem pa konc in spet požrtija in spet dieta…..bla,bla in TO ni zdravo za telo ne pa enotedenska dieta.