Najdi forum

dieta South Beach

Živijo.
Najprej vsem lep pozdravček.Kdo bi si mislil,da bo september že tako hitro tu,vseeno pa upam,da je bil dopust za vse nas kljub temu dolg in dober.

No,začenja se šola in začela se je moja dieta.Nekako sem se odločla za dieto South Beach(prebrala sem si tudi knjigo) in resnično upam ,da mi bo uspelo kaj shujšat.
3 MD ni slaba,vendar imam probleme zdržati zjutraj samo ob sadju in če se jaz diete 100% ne držim,to zame ni dieta in si mislim,da če sem malo zgrešila,bom pa še malo.

Začela sem jo danes in kmalu bom šla spat,tako da bo 1 dan šel mimo,čeprav nisem imela problemov.Nekako mi bolj odgovarja.
Upam,da mi tokrat KONČNO uspe in upam,da mi boste pomagale kaj tudi ve,z zelo dobrimi besedami in vsem.Ker si res želim.

Lepo se imejte in cao.

Prosim če napišeš malo osnov o tej dieti. Mislim da dela na principu omejevanja ogljikovih hidratov??

Lp, Ela S

Živijo.
V bistvu gre za znižanje vnosa OH,kot si napisala.Lahko pa ješ veliko zelenjave,govedino,perutnino,jajca,sir ,mocarello,ricoto,čimmanj mastno in podobno.In prvih 14 dni pa ne smeš jesti nič sadja,testenin,riža,krompirja,piškotov,sladoleda,vse iz bele moke.
Temelji na temu,da se naučiš jesti zdrave OH(rjav riž in testenine)In da shujšaš ne zaradi tega,ker ješ manj,ampak zarad tega ,ker ješ manj tiste hrane,ki jo ne moreš nehat jest.
Po 14 dneh pa ješ zopet sadje( z nižjim GI)in bolj zdravo.
To bi blo na hitro.
Mi je pa zanimivo,ker je prav kontra kar sem jaz vedno držala,da zjutraj sadje in sadje,ta pa sadja ne dovoli(vsaj na začetku ne)in mogoče mi bo ta sprememba kaj koristila.
Še vedno sem pri volji in upam na najboljše.
Čaw

Kar pogumno Ela. Seveda ti bo uspelo!
Kolikor jaz poznam takšen način prehranjevanja, se tudi samo psihično počutje kaj kmalu toliko spremeni, da te enostavno vleče naprej. Samo privošči si čim manj prekrškov(na začetku), pa se navadiš tako, da na prekrške sploh ne pomisliš več.

Pozdravček Marika

V VSAKEM PRETEŽKEM ALI PREDEBELEM ČLOVEKU ŠE VEDNO TIČI VITKO BITJE. LE ZBUDITI GA JE TREBA. Pozdravček Marika

Ela, kako se držiš, kako ti gre nov režim?

Marika

V VSAKEM PRETEŽKEM ALI PREDEBELEM ČLOVEKU ŠE VEDNO TIČI VITKO BITJE. LE ZBUDITI GA JE TREBA. Pozdravček Marika

Naj še jaz pristavim svoj piskrček. Prvo fazo sem že dala skozi in shujšala za 3 kg. Prva dva dni sem bila sitna ko strela (abstinenčna kriza zaradi pomanjkanja sladkarij, he he), potem je pa šlo samo še navzgor. Niti enkrat nisem bila lačna. Zdaj sem v petem dnevu druge faze. Vsa srečna, ker spet lahko jem sadje in polnozrnat kruh. Nič več nimam občutka napihnjenosti, na splošno se počutim bolje. Sicer imam samo par kg preveč, najbolj pa me je motil trebuh. Ravno včeraj sem se spravila v kavbojke, ki jih nisem oblekla že šest let (vmes sem dvakrat rodila). Zdaj bodo šli kg malo počasneje dol, ampak sem zelo optimistična.

Kar pogumno, Ela!

Pozdravček,

Tinka

Superca Tinka*!

Resnično sem vesela za tebe. In sedaj na tej drugi stopnji boš znala sama prepoznavati razlike med “počutjem” in “počutjem”. Vrjemi!

Sama sem se vzela za poizkusnega zajčka, ki ne da prav nič na zapisano in na tuji koži preizkušeno. Moram vedeti (verjetno sem kot majhen otrok, kot pravijo moji domači in moram razumeti zakaj, ne zgolj vedeti, biti napotena in slediti).

Vso srečo še naprej. In kar bodi optimistična – z vso pravico.

Pozdravček Marika

Živjo Ela!

Prosim poročaj kako ti gre? Kaj ješ in piješ?

Jaz bi tudi poskusila to dieto, samo ne morem brez sadja. Bom poskušala, če mi bo uspelo…

Lep pozdrav,
Ana*

Živijo Ana in vsem.

Naj povem,da mi gre odlično.Res odlično,ker sploh nisem nič lačna.Brez sadja meni ni težko,ker najbrž sem se ga prenajedla in mogoče mi zato ustreza ta dieta.Danes je 4 dan in sem srečna.Da mi uspeva.No,mogoče bom že ju3 zasrala,upam pa da ne.
Jem vse možne reči,samo da niso OH in sadje.napišem primer današnjega dne:
v službi kava +mleko.Edino mleku v kavi,ga dam kar precej,da je bolj bela kava,se ne upam upret,zato naj bo kakšna koli dieta,tega ne upam
-okoli 10 ure 2 cvrti jajci na olivnem olju(malo)+sir šmarski rok(ima najmanj maščob)
-okoli 15 ure ene ribe z zelenjavo(vse skupaj nič…)
-pravkar sem pa pojedla regrad s paradižnikom in kumaro(okisano)
In to je bilo za danes dovolj.Pijem pa ful,danes sem že 3 litre,včeraj samo 2l.
počasi pa se bom odpravila na hojo s tekom.V glavnem da grem ven,malo hodim,malo tekam,45 min vsega skupaj.
Čeprav v sebi si mislim,da ni možno shujšat samo z beljakovinami,ker se mi zdijo kar hranilno težke,ma provam.Bo kar bo.
Upam,da mi uspe.
LP in se slišimo.
Provaj ta res ni huda.

Ojla.
Jaz moram dat dol kar enih 6,7 kg,zato sem si mislila,da bi prvo fazo podaljšala kar še en teden,mogoče dva.Odvisno od volje.Zanimivo je,ker ne pogrešam res nič kruha in nič sladkega,sitna pa nisem bila nič,nič mi ne fali.Mogoče kriza še pride,mogoče pa sem ta bot tako trdno odločena,da moram shujšat,da mi zato ni težka dieta.Mogoče bi mi uspela katerakoli,s pravo voljo.
Kaj si pa ti jedla čez dan in koliko,ker včasih,razen danes,imam občutek,da pojem preveč in mi ne bo uspelo.Včeraj sem za večerjo kar 2 hrenovki,pol sem se kesala,da bi lahko samo 1,zravn sem še rdečo peso.Nimam prave meje.No,bom videla pri kg,če bo šlo dol,sem pravilno jedla,drugač bom morala stisnit bolj zobe.
Lepo se imej.
Ela

V prvi fazi sem se precej držala jedilnika iz knjige. Malo sem ga prilagodila našim razmeram in svojim navadam, npr. piščančje prsi sem na hitro popekla, zraven vrgla še bučke. Pa en zrezan paradižnik v solati. To je bila moja hitra večerja ali kosilo, ker pri dveh majhnih pokovcih nimam časa kuhati zapletenih stvari. Cvetačni pire iz knjige mi je bil tudi všeč. Pa oslič na olivnem olju popečen. Zjutraj pa prvih 14 dni jajca, jajca, jajca. K sreči jih imam rada. Aja pa mleko pijem zaenkrat 0,5. S kavo niti ni tako zanič. Če pa piješ samega, je pa tako, kot bi skodelico umil. ;))) Nisem si mislila, da bom zdržala brez sadja in kruha, pa kruha še zdaj niti ne pogrešam preveč. Na tejle strani imaš cel kup informacij, forume z recepti ipd.
Nočem ti težiti, ampak pesa je na črni listi, ker ima precej sladkorja. Kakšne hrenovke si pa jedla? Običajne ali z manj maščobami? Če hočeš, mi lahko pišeš na mejl, pa še kakšno rečeva na to temo. [email protected]

Lep pozdrav in čim večji minus pri kg,

Tinka

Hvala, Marika, tole mi je pa prav polepšalo dan. A ni zanimivo, kako človek misli, da brez določene hrane ne more živeti, ko pa ga nekaj spodbudi, pa ugotovi, da se da jesti tudi drugače. Samo voljo je treba imeti.

Živijo,
vem da je pesa na črni listi,ma ni bilo druge.Rajši peso kot pa kruh:)))
Hrenovke sem jedla puranje,naslednjič bom tiste bele,s čimmanj maščobe.
Hvala za Dodatne informacije o receptih.Ti pišem na mail,upam da si dobila.
Čaw

Najboljše za hujšanje je, da si vsaka vzame na dan min. pol ure za rekreacijo ter po peti uri najkasneje po šesti ne jeste več. Rezultat je zagotovljen.
Zjutraj normalen zajtrk
malica v službi
pozno kosilo, pa veliko vode čez dan in to je to.
Bolj razmišljate o hrani, kaj smete in kaj ne, bolj boste lačne.

lp

Ej tt pri nas žal ni NORMALNEGA zajtrka ali kosila…ko začnem jest se ne ustavim..zato MORAM imeti kaj lahko in kaj ne..DISCIPLINO!!!

Lp,

Maja

Še enkrat preberi sporočila, pa boš videla, da smo napisale, da sploh NISMO bile lačne. Ravno v tem je fora. Sicer so pa “prepovedane” stvari bolj pudarjene samo prvih 14 dni, potem pa bolj ali manj veljajo načela zdrave prehrane. Za cuker, čips in podobne zadeve pa tako vsi vemo, kako so zdravi. Jaz o hrani, o tem, kaj smem in česa, praktično ne razmišljam, kar pa se rekreacije tiče, imam pa dva majhna mulčka, tako da je ne primanjkuje.

Lep pozdrav pa brez zamere,

Tinka

Ojla,
srečna ti,da ti to tako dobro uspeva.Nismo vsi taki,ki jim hrana ne dela problemov in hujšajo.Tem ljudem jaz pravim,da so srečni.In če bi mi znali tako kot ti pišeš,najbrž ne bi bilo tega foruma.Rabimo podporo podobnih ljudi,z njimi gre nekeko lažje.
Saj vsi vemo,da je res tako kot pišeš rezultat zagotovljen,držat se tega,pa je čisto nekaj drugega.
Nočem te kritizirat,sem samo povedla svoje mnenje.Seveda ti spadaš med tiste,ki jim jaz pravim srečnice.
En lep vikend vsem.
PA PA

Helo punce!
Kako vam gre?
Jaz imam danes dva tedna! Ampak bom prvo fazo še malo pšodaljšala. Človek se enostavno dobro počuti, nič ne pogreša, skratka, edina dieta, ki mi je prav všeč!
Zanima me kolko ste že kaj shujšale? Jaz se ne tehtam ker nimam vage doma..Moram it spet k sošolki. Nazadnje sem se tam tehtala in sem mela 55 kg!!!! Da, ne bo pomote – to je za mene ful dost, ker sem ful mala(1.56cm),prej sem vedno mela okrog 51,52 kil in sem se sekirala in ko je vaga pokazala 55 sem se odločla za South beach! In je super. Včerej sem si probala hlače št 34 in so mi ble prav!!!
Hočem slišat vaše izkušnje!
Dijo!

Živijo.

Mogoče sem shujšala par dkg(v 1 tednu),imela sem jih čez 70,danes se zvagam,pa 70 kg 🙁
me je kar zamorilo.

Nikar ne obupaj!

Meni se je dogodilo še huje: tehtnica ni kazala iste teže, ampak večjo.

Ela, koliko diet si že poizkusila?
Kolikokrat si se že poizkušala postaviti v nekakšen kalup, pa se ob tem vedno nekako čudno, tuje počutila?
Kolikokrat ti je presedlo to ali ono, pa si ponovno našla razlog, da živiš v stresni situaciji, ki je med drugim eden največjih krivcev za takšne ali drugačne tegobe?
Kolikokrat ti je stvari uspelo izpeljati, pa si na koncu koncev mrzlično iskala razlog zakaj to ni to ?

Oprosti moji zateženosti!!!!! a ne morem ven iz svoje kože.

In še enkrat oprosti mojim besedam. Danes imam očitno tisti slabših dni, ko mislim, da mi resnično ni treba tega, da sem tiho, da se prilagajam.

Pozdravček Marika

New Report

Close