Pozdravljeni,
po večletnih težavah z želodcem, bolečinah, prebavnih motnjah itd… sem končno dobila diagnozo in sicer duodenopatija ter erozivna gastropatija ter laktozna intoleranca.
Zdravnica mi je predpisala še nolpazo 40mg za 4 tedne, ki je redno jemljem (ne morem reči da je kakšen blazen napredek ampak saj ne more biti tako hitro), ter dieto brez mleka in mlečnih izdelkov s kasnejšim uvajanjem fermentiranih mlečnih izdelkov brez laktoze(kar se pač dobi). Vse mi je popolnoma jasno, vem tudi česa ne smem jesti, ker tudi sama ugotovim kdaj mi kaj ne paše ker me začne zvijat najbrz zaradi ranic torej (alkohol, kava, pravi čaj, beli kruh, salame in svinjsko meso, ocvrte stvari, sveže sadje, mastne in slane jedi, začimbe sploh paprika, čili,poper…) skratka skušam uživati čimveč kuhane zelenjave ter lahko meso, ribe, samo olivno olje, nobene solate kar zelo pogrešam, kruh si pečem sama in sicer iz črne, polnozrnate, ržene in pirine moke (nekje sem zasledila da to ni priporočljivo ampak meni ne povzroča težav v primerjavi z belim kruhom), opustila sem seveda vse mlečne izdelke tudi brez laktoznih ne uživam.
Vse lepo in prav imam pa en problem, preden so se začele te težave sem bila zelo zaprta, potem pa ko sem pojedla kaj mlečenaga me je očitno zaradi neprebavljanja v celoti to nekako ”poteralo” na wc in sem vsaj blato odvajala kolikor toliko redno. Sedaj ko ne pijem več kave in ne mleka in ničesar kar mi je prej mogoče malo pomagalo pri prebavi sem spet zaprta. Lahko poskusim s suhim sadjem (slive, marelice) to mi je včasih pomagalo?
Pozdravljeni.
Suho sadje lahko normalno uživate, pomembna je tudi zadostna hidracija telesa.
LP