Tistih 9kg v 14 dneh je malo zavajajočih. Npr jaz sem imela viška nekje 3 kg po porodniški, ko je bilo treba iti v službo ravno toliko, da so me vse obleke tiščale. Z možem sva dieto sprobala in moram se pohvaliti, da je šlo vse dol ampak ne 9 kg toliko naj bi izgubil nekdo, ki ima res prekomerno težo in se 9 kg na 100-130 kg pač ne pozna toliko je pa malo mučno zajtrkovati črno kavo, ki jo pijem tako ali tako nisem pa vedela, da to paše k obroku. Želim vam uspešno hujšanje
Alexa
To dieto sva z možem preizkusila 2x. najprej naj povem da je izguba kg pogojena tudi s tem koliko imaš viška kg, če se tako izrazim.Če je nekje10-20 kg viška, se bo prvič ko se greš to dieto na tehtnici preverjeno poznalo 9 -11kg manj.Moškim malo več, ženskam malo manj. Jaz sem uspela z 9kg v 14 dneh. Mojemu možu 11 kg. Moram tudi reč, da je dieta držala kar lep čas. Vsaj kakšno leto, pa bi verjetno še več, če bi bolj pazila kaj jem.
Ko pa sva z možem drugič užgala to dieto, po nekaj letih, pa ni bilo več tako velikega učinka.očitno si telo zapomni vso to stradanje in se ti upre.
Ah ja pa še to, verzijo, ki sem jo imela jaz, je bila vsa na dkg. Npr 7 dkg šunke,…
Pa veliko sreče
Se opravičujem, da se mešam v zadevo. Poglejte, to o 10 kg v 14 dneh. Ja res ni problem, pavi veste zakaj je bila v KC ta ieta narejena, bila je narejena na kožo enega človeka ne splošno. ZAto, ker rabiomo da res predebel človek spravi dol določeno število kg, potem pa naredeimo posege.
pol ko gre domov pa udari dva pira, tri tortice, pa ne pozabt odojka za srečno vrnitev in kg so spet tu.
Nekaj vam povem, res kot strokovnjak. Ne sanjajte in ne nositre seznamov po gostilnah. Najprej zakaj smo debeli. ZAto ker jemo iz navade, ne iz fiziološke potrebe. Jemo, ker je tako pokazala reklamma na TV. jemo vse po vrsti brez reda.
Torej:
Spremenite svoj življenjski slog in nikar ne hujšajte. Će možganom poveste, da hujšate se bodo temu uprali in vzpostavili obrambni mehanizem, ki bo odreagiral nemudoma, ko boste listek spravili. TA mehanizem bo poskrbel, da telo dobi takoj nazaj kar je izubilo.
Pomaga samo trajna sprememba živlčjenskih navad.
1. Jejete zjutraj kar vam paše, predvsem kar veliko, tam okol desete pogrickajte kako banano, labolko, pomarančo ali kaj takega, pri kosilo razen minešterce ali solate tako ne boste mogli pojet
2. ko pridete ob 4 domov pojejte en krožnik, ne predjedi pa to pa ono
3. 3x na teden grešite lahko kak pirček, sladoled, tortico, ampak eno, ne 10
4. zjutrja obvezno telovadite 10 minut li tecite vsaj 2km
5,zvečer tecite 4km, tudi v dežju vedno
6. vsaj 4x tedensko seksajte in to ne tako lenobno ampak vrhunsko, tudi malo od doma ne bo škodilo, je bolj intenzivno
7. ne zamudite žura in ne razlagajte da hujšate, ker ste zjutraj in opoldne že jedli boste enostavno manj jedli, ker boste siti
8. alkohola minimalno
9.veliko pijte, limonado brez sladkorja, kak 2-3 l na dan
In na to se boste navadili in življenje bo trajno enostavno, v te neke ukc diete pa ne verjemite prav preveč, še titi, ki jih predpisujmo ne verjamemo v njih
Ta dieta se nanaša na ljudi, ki so po medicinskih kriterijih bolezensko debeli (npr, vzemino 40 let star moški, močnejših kosti, vidok 187 cm, naj ne bi imel manj kot 105 kg, to je zanj idealna teža, čeprav je po kriteriju to povišana teža, med 108 in 115 kg bi bil debel, nad 115 kg pa predebel – no in le ta slednji ma to možnost da bo s to dieto izgubil 9 kg, predvsem v obliki tekočine-vode, ker jo nesestavljena živila v telesu ne vežejo nase. kot vidite bi lahko temu rekli malo optična prevara.
Nič pa nimam proti, če bi ta moški s 125 kg udaril dva taka šoka in nato, ko bi videl da zadeva deluje naprej živel po mojih gornjih nasvetih.
Pa obilo sreče.
pozdravljeni
Dieta je primerna tudi vegetarijance in za ljudi, ki od mesa jedo samo ribe.
Vegetarijanci lahko meso nadomestijo z drugimi beljakovinami, naprimer mocarello, albuminsko skuto, tofu, jaca so pa itak že v dieti…
Jaz sem dieto malček priredila in tu pa tam kaj dodala. Pri vsakem glavnem obroku sem popila kaksulo omega3, ker se mi dieta zdi pusta in telo potrebuje mal več maščob za energijo in lazjo presnovo. Pri dopoldanski malici sem vzela še manjšo pest mandljev.
Vmes sem normalno kolesarila in hodila v fitnes. Edino na kar sem bila pozorna, je to da sem se aktivnosti udeleževala 2 uri pred kosilom ali večerjo. Tako, da sem po vadbi lahko pojedla in ne bila utrujena.
V istem času je dieto izvajal tudi kolega, ki ne je mesa, kot sem zgoraj napisala je on meso nadomestil z ribami in mlečnimi izdelki. rezultati so bili enaki. Oba sva izgubila 5 kg, več bi jih težko, ker nisva bila predebela. Do 9kg in več izgubijo tisti, ki imajo res veliko prekomerno težo.
Zdaj je minilo 3 mesece in jaz sem nabrala slab kilogram nazaj, moram pa povedati, da sem po dieti začela normalno jesti brez večjih odrekanj.
1.dan:
Z: kava brez sladkorja ali naravna limonada
M: skodelica solate ali sadja in nekaj mandljev
K: 2 kuhani jajci in malo posoljena špinača
M: sadni čaj ali mineralna voda ali čaj za hujšanje
V: 1 velik puranji file ali tunin steak na žaru in zelena solata
2.dan:
Z: črna kava brez sladkorja in 1 mala polnozrnata žemlja
M: solata (po želji) ali sadje innekaj mandljev
K: 1 velik puranji file na žaru ali tunin steak , zelena solata, sadje po izbiri
M: 1/2 litra naravne limonade brez sladkorja
V: kuhan pršut ali ribji file in zelena solata
3.dan:
Z: črna kava brez sladkorja in polnozrnata žemlja
M: sadje ali skodelica solate in nekaj mandljev
K: 2 kuhani jajci, zelena solata, paradižnik
M: 1/2 litra mlačnega Donata ali čaja za hujšanje ali naravne limonade brez sladkorja
V: kuhan pršut ali ribji file in zelena solata
4.dan:
Z: črna kava brez sladkorja in polnozrnata žemlja
M: skodelica sadja ali zelenjave in nekaj mandljev
K: 1 kuhano jajce, naribano korenje z limono ali kisla presna repa in 10 dag sira
M: enako kot 3. dan
V: sadje ali jogurt
5.dan:
Z: črna kava brez sladkorja, naribano korenje z limono ali presna kisla repa in 1 jabolko
M: navadni jogurt
K: dušena riba in paradižnik
V: puranji ali tunin steak in zelena solata
6.dan:
Z: enako kot 2. dan
M: sadje in nekaj mandljev
K: piščanec ali riba na žaru
V: 2 kuhani jajci in korenček
7.dan:
Z: čaj z limono
M: zelena solata, 1 krompir, navadni jogurt
K: enako kot 2. dan
V: enako kot 3. dan
8.dan se dietni plan ponovi od 1.dne (še za en teden). Po tem času lahko jeste normalno v normalnih količinah.
V času diete je strogo prepovedano pitje alkohola.
Če se držite strogo po predpisani dieti lahko v dveh tednih izgubite od 5 kg do 9 kg.
Pri tej dieti se spremeni metabolizem tako, da se 3 leta ne zredite.
Priporočljivo je, da ob treh glavnih obrokih uživamo omega3 kapsule ( Z,K,V…vsakič 1 kapsulo med obrokom)