Najdi forum

dieta

A je že kdo poskušal z dieto se pozdraviti teh bolezni in kako?
Lp in čimmanj bolečin!

Z dieto lahko olajšaš bolečine v sklepih, ne moreš pa ozdraviti bolezni. To je po mojih izkušnjah.

Katere hrane pa naj bi se izogibal? Meni je ena rekla, da so ogljikovi hidrati strup za revmatična obolenja.

Z dieto se da dobro odpraviti bolečino. Potrebno pa se je izogibati vsemu, kar je belega(moka, mleko, sladkor, sol…) jesti čim manj mesa, predvsem pa presno hrano. Najboljša navodila za dieto se najdejo v Knjigi Dr. Campbella naravno zdravljenje artritisa, če ga že ne pozdravi pa sigurno ni treba jemati zdravil za bolečine, če se držiš diete. Knjiga se dobi v knjižnici.
lep pozdrav.

Potem bi ta knjiga morala biti napisana za vsakega posameznika individualno.

Ali lahko ješ riž in npr. krompir? Kajti jaz si ne predstavljam, da bi morala jesti samo zelenjavo, sadje, oreščke in meso. Kaj pa mlečni izdelki? Ne govorim o mleku, temveč siru, skuti, jogurtih? Kaj pa riž in krompir?

odvisno je od tega, na kaj je posameznik alergičen

Alergičen? Mislim, kaj komu škoduje? To pa lahko verjetno zveš le tako, da opazuješ po kateri hrani se bolečine povečajo. Jaz sem trenutno na sadju, zelejnavi, mesu in oreščkih. In moram priznat da že kar tanko piskam. 🙂 Pa se tega držim šele en teden.

ja in ko ješ sadje ti rečejo da ne jej preveč, ker je dosti fruktoze notri in se rediš…pri zelenjavi pa hočejo, da je bio, da je zeleno in najbolje kar prestno…to pa ne zmore vsak želodec….
Jaz vem da ne prenesem mleka in ga ne pijem….mislim da ni enotnega recepta…vsak bi rabil individualne program terapij in prehrane…

Velike količine vitamina C (agrumi) naj bi povzročali akutni izbruh bolečine. Moj oče je prvi in edini vitaminski (sadni) dan začel in končal z veliko pomaranč.Je dobil takšne revmatične bolečine, da je takoj prenehal.
Surovo-nepredelano mleko manj škoduje, kot pa kupljeno v trgovini.
Žitarice predvsem polnovredne – rjav nepoliran riž.
Vsa zelenjava, sadje naj bodo čimmanj škropljeni in brez umetnih gnojil-kar pa je zelo težko doseči celo na domačen vrtu.
Seveda čimmanj raznih predelanih, vnaprej pripravljenih živil z veliko dodatkov t.i. Ejev(razne instant juhe, sladoledi itd).

Moj oče je pred leti začel prebirati literaturo s tega področja (dr. Campbel, makrobiotika,itd). Ko smo prvič spremenili prehrano je bil kar velik šok.Sedaj smo se nekaj navadili, pa tudi tako strogo se ne drži-mo več.

Oče je imel vsaj 1x na leto akuten izbruh bolečin v hrbtenici, pri katerih ni mogel normalno hoditi in je dobival vsak dan injekcije proti bolečinam. Bil je nekajkrat v toplicah. Prav tako so ga mučile “premikajoče se” bolečine po sklepih in je imel celo leto razen poleti na rokah komolčnike. Zdaj nima več akutnih napadov bolečine, ki bi ga spravili v posteljo. Bolečine se povrnejo v mnogo manjši meri, pa še to ponavadi takrat kadar se ne pazi pri prehrani (če uživa preveč vina in suhomesnatih izdelkov), občasno pri težjih opravilih. Pri svojih 60ih letih še vedno vsako leto preštiha cel vrt in zažaga in scepi 5m3 drv. Dela tudi tibetanske vaje in vaje za moč.

jaz sem ravno doma prelistala eno knjigo o dieti pri artritisu in je res rečeno nobenega sadja, meso samo belo, stročnice so dovoljene, prav tako proizvodi iz bele moke (vsaj po mojem spominu).
Mleko in mlečni izdelki so prepovedani.
Mene najbolj skrbi, ker si ne predstavljam dneva brez sadja. Vsemu drugemu bi se lahko odpovedala. Je mogoče katero sadje jprejemljivo? Res je, da pojem veliko pomaranč, pa sploh nisem pomislila, da so škodljive.

Kako nadomestiti recimo jogurt, sire…, ker imajo veliko kalcija in so priporočljivi za osteroporozo (nagnjenost k osteroporozi). Kupit kalcijeve tablete?

Priznam, da o teh dietah še ne vem veliko, skrbi me, ker mi je zatekel sklep na mezincu in palcu in me že nekaj časa boli in ne mine. Moja mama pravi, da je to tako v družini (kao reuma). Rada pa bi preprečial širjenje, če bi se dalo.

b.

Mislim, da se stroga dieta izvaja predvsem na začetku, dokler bolečine ne pojenjajo. Kasneje lahko ješ več stvari. sčasoma pa pogruntaš kaj ti najbolj škodi in se tistega izogibaš.

Obstaja pa ogromno različnih diet – predvsem zato, ker vsakemu škoduje različna snov, zato je težko karkoli posploševati. Vzami si neko izhodišče, nato pa malo experimentiraj. Pa ne prehitro obupati.

Predvsem se izogibaj močno industrijsko predelanih izdelkov (npr. kupljen puding ima več kemičnih dodatkov, kot če ga skuhaš doma, prav tako instant juhe, kupljeni sladoledi, sokovi z umetnimi sladili in barvili itd)

Poleg tega je dobro piti čaje “za čiščanje krvi”. V glavnem moj oče je pil čaj iz koprive (odvaja vodo) in mešanico koprive, rmana, regrada.

New Report

Close