Najdi forum

DIETA!!!

Živio, Goran! Spet se oglašam z enim vprašanjem, upam, da boš lahko odgovoril čim prej. Sem tista, ki sem ti pisala o redni vadbi dvakrat na dan po pol ure (zjutraj in zvečer). Sedaj pridno telovadim okrog štiri mesece, prehranjujem se zdravo (malo maščob, skoraj nič sladkarij), vendar kilogrami še kar ostajajo. Ojačala sem si mišice na nogah (skoraj preveč-delam kolo in orbitrek), to pa je tudi vse. Tehnica ne pokaže nič manj. Pred časom sem počasi že zelo veliko shujšala, zdaj pa se kljub močni discipini ne premakne nič. Te dni sem dobila eno dieto, ki je mojim družinskim prijateljem kar dobro pomagala in če misliš, da je zadeva sprejemljiva z zdravstvenega vidika, bi se jo lotila tudi jaz. Zgleda takole:
ZAJTRK: vseh 90 dni enak-dva kosa sadja (hruške, jabolka…)
1. DAN: PROTEINSKI DAN
KOSILO: 2 kuhana ali pečena zrezka, kos kruha, solata, 2dcl juhe brez zakuhe. Namesto mesa lahko jajca ali sir. Mlečni izdelki samo ta dan.
VEČERJA: enaka hrana, polovico manjši obrok
2. DAN: ŠKROBNI DAN
KOSILO: Grah, fižol, leča, riž, krompir… z osnovnimi začimbami, kos kruha in solata.
VEČERJA: enako, pol manj.
3. DAN: OGLJIKOVI HIDRATI
KOSILO: Kuhane testenine z dodatkom začimb, ali pizza samo s paradižnikovo polivko, ali slano pecivo v velikosti pizze.
VEČERJA: 2 manjša kosa torte ali 3-4 kosi peciva ali 3 kepice sladoleda in obvezno eno rebro čokolade za kuhanje.
4. DAN: VITAMINSKI DAN
Pri vseh obrokih mešano sadje.
ENKRAT MESEČNO: vodni dan, ki sledi vitaminskemu dnevu, sledi pa mu proteinski dan. Kava in čaj v neomejenih količinah, voda tudi, vse brez sladkorja.
Čas trajanja: 90 dni. Cilj: sprememba metabolizma in izguba kg.

Se opravičujem, ker je izpadlo tako dolgo pismo, ampak res upoštevam tvoje mnenje, zato sem se odločila, da te povprašam, predno poizkusim. Zgleda, da mi samo s telovadbo ne bo uspelo shujšat, bom poiskusila zdaj, ko je daljši dan, še malo več časa preživet zunaj, ne samo na sobnem kolesu in orbitreku.

Hvala za trud in LP
Evelyn

Evelyn,

Žal sem precej zaposlen z veliko drugih opravkov čez dan in ne utegnem včasih vseh vprašanj niti prebrati, kaj šele odgovoriti.

Dan 1,2,4 se mi zdijo še kar v redu… dan3 pa mislim, da ima nalogo da poteši željo po sladkem, ker telo vsekakor tiste hrane ne potrebuje. Opisani so zajtrk, kosilo in večerja. Jaz bi temu dodal še 2 manjša obroka, ki bi ju vstavil vmes med glavne obroke. Ob tem bi pazil, da se skupen dnevni vnos hrane ni povečal. Še eno pravilo, bolje je pojesti dva manjša obroka, kot enega velikega. Iz tega razloga jem jaz 8x dnevno.. včasih manj, včasih več… odvisno od tipa hrane. Tako ne preobremenim prebave, želodec se hitro sprazni, lahko kmalu znova napolni… presežka kalorij skoraj ne more biti. Ampak jaz ne hujšam… zato lahko jem tolikokrat.

Kar se treninga tiče, rezultati najbrž so, vendar se ne vidijo toliko na tehnici, kot pa na čvrstosti postave in centimetrih. Pridobila si nekaj mišične mase, nekaj maščobne pa izgubila… razlika na tehnici se zato ne pozna kot bi pričakovali.

Sicer, nisem pristaš kakeršnegakoli tipa diet. Jaz na vse skupaj gledam iz fiziološkega stališča, kaj torej naše telo res potrebuje, koliko in kdaj… in česa ne potrebuje.

Ali se boš odločila za dieto ali ne… poskusi z aerobnim tipom treninga porabiti še več kalorij, ter še nekoliko količinsko omejiti vnos hrane.

Lp,
Goran

New Report

Close