Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje Diane35 in poraščenost

Diane35 in poraščenost

a misls da moskim je pa dobr bit porascen povsod al kaj. Men so se zacele pojavlat dlake po ramah in hrbtu in sm glih tko skor znoru k ti.

živjo.

o laserju ne razmišljam,ker sem mnenja da je vse to larifari,sam da vlečejo težke dnarje od folka.
Razumem,da je včasih tudi moškim neprijetno zaradi dlak,vendar se meni še vedno zdi,da imajo moški manj problemov nasplošno….

lp

Katy, ne bi rekla da je lari fari laser, ker sem bila ” na njem”…

a pa ti je pomagal? Kokrat si pa sla in kok te je stal?
Baje drzi ene par let pol mors pa spet vse ponovit

Bila sem ene 4 leta nazaj, mi je pomagal, s tem da nisem šla na priporočeno število postopkov ampak sem šla na noge 3-krat, bikini pa 4-krat, naj bi šla pa oboje vsaj 5-krat. Dlak je bilo ful manj in jih je še zdaj, ne vem pa koliko časa bo tako…stalo je pa vse skupaj mislim da okoli 260000.

Diane 35 so tudi meni naredile celo štalo. Pomagale so mi samo v času terapije, ko sem prenehala pa je bila situacija še slabša.
Zanima me, če način prehrane tudi kaj vpliva na napredovanje poraščenosti?

Nike

Zdravo,

malo sem brskala po starih forumih in nisem našla kakega novejšega topica na to temu (čeprav morda je..).

Zanimajo me vaše izkušnje po prenehanju jemanja Diane 35, kar se tiče poraščenosti. Jaz jih trenutno še jemljem in verjetno jih ne bom še takoj nehala, vendar me zanima tudi kako je na dolgoročni plan …

Kar se mene tiče: dobila sem predpisane Diane 35 zaradi poraščenosti in jih sedaj že jemljem kako leto in pol. Zdi se mi, da se mi je situacija nekoliko izboljšala, čeprav spet ne toliko bistveno; sem pa tudi pred časom začela z voskanjem namesto z britjem, kar mi je bistveno popravilo situacijo na določenih predelih (npr bikini), tako da moram reči, da sem veliko bolj samozavestna kot npr dve leti nazaj, ko se nikakor nisem mogla spravit v kopalke, najbolj so me motile tiste dlake na trebuhu ..

Stranskih učinkov nisem toliko opazila, dejstvo je, da sem zredila, ampak sem tudi že od svojega 18 leta vsako leto šla za kakšen kilogram gor, ne glede na to, ali sem jemala kontracepcijske tablete ali ne – sedaj imam 25 let.

Tako da ja, rada bi slišala še kaj več izkušenj, priporočil ipd. – kaj se zgodi, če prenehaš jemati Diane 35?

LP

Spoštovani!

Pri sindromu funkcioanalne androgenizacije (PCOS) se po prenehanju jemanja Diane 35 navadno poraščenost ponovno nekoliko poveča.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Pozdravljene,
leta sem bila prepričana, da sem ena redkih žensk s prekomerno poraščenostjo, zdaj pa vidim da je tega res ogromno.
Pri 19ih sem jemala Diane 35 skupaj s še nečim, naj bi pomagalo. Po enem letu sem nehala, ker ni bilo razlike. Od takrat dalje pa je vsako leto huje. Vmes sem si eno leto redno depilirala noge, ne brila,pa je bilo malo bolje. Tako da razmišljam da bi stisnila zobe in potrpela še ostale predele.
Takrat sem šla v Atlantis na depilacijo hrbet-trebuh. Dvakrat je bilo ok, no je bolelo a kaj čmo. Tretjič me je dobila v roke neka mlada deklica, ki je očitno mislila, da sem transvestit. Z njo je bila še ena, samo zraven je sedela. Obe pa sta me ves čas gledali med noge, kdaj se bo pokazala izboklina. Bilo je res ponižujoče :(( Od takrat dalje sem se brila doma. Problem pa je, da hrbet ne dosežem/vidim, plus da bi raje pulila in jih vsaj malo razredčila. Kam pa druge hodite?
Še to, vesela sem, da vaših fantov to ne moti. Mojega strašno, noče več seksat z mano :(ker mu nisem privlačna takšna. Zaradi tega mi je samo še dodatno hudo 🙁

Spoštovani!

Verjetno je najučinkovitejša laserska depilacija.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Zivijo
Pa sem mislila da sem res ena izmed redkih s taksno tezavo. Stara sem 19 let, tezave so se pricele pri 14 letih. Imam policisticne jajcnike, seveda menstruacije nimam. Sem prekomerno porascena, roke, hrbet, prsi, nabolj pa obraz. Pod brado in zalisci – groza. Po obrazu se se nikoli nisem pobrila, vedno sem uporabljala depilacijske trakove, sedaj pa ze dobro leto uporabljam medeni vosek. Ceprav dlake na obrazu odstranjujem z voskom, se te pojavijo oz. jih lahko cutim ze naslednji dan.
Resno razmisljam o pricetku jemanja hormonskih tablet. Ta porascenost po obrazu me spravlja ob zivce. Drugi deli telesa niso nikakrsen problem, dlake na rokah odstranim z depilacijskimi trakovi, dlake pa se pojavijo po kaksnem tednu, torej do zacetnega videza potrebujejo kaksen mesec.
Torej Diane35 niso najboljsa resitev? Obstajajo kaksne druge hormonske tablete?

Lp

Spoštovani!

Za zdravlejnej PCOS pogosto uporabljamo metformin. Glede tega priporočam posvet z endokrinologom.
Lp

New Report

Close