Najdi forum

Dobro leto po porodu in nekaj mesecev prej sem začela jemati kontracepcijske tablete Diane 35 – krvavitve se za nekaj dni ustavijo, nato nadaljujejo, občutek imam kot da imam cel mesec menstruacijo. Pred porodom sem jemala Stediril m, s katerimi takih težav ni bilo nikoli. Zanima me, če obstajajo še kakšne tablete, ki so dobre za kožo kot so Diane 35. Ali moram zaradi teh krvavitev, ki so tudi malce boleče h svojemu ginekologu? Hvala za odgovor in lep pozdrav!

Drugih tako “koži prijaznih” KT kot je Diane-35 žal ni, so le take z delnim antiandrogenim učinkom, ki jih uporabljamo za “vzdrževanje” doseženega stanja”. Iz vašega dopisa ni jasno kako dolgo zdaj jemljete Diane. Če je tega manj kot 4 mesece, potem še počakajte, sicer pa se posvetujte z ginekologom o morebitni zamenjavi.

Diane sem jemala pred pol leta tri mesece-neuspešno in zdaj pol meseca in zaradi krvavitve prenehala. Krvavitev varira, traja pa že dvajset dni.Kaj naj storim. Mislim da možnosti za kakšen spontani splav skoraj ni. Najlepša hvala!

Kot prvo se Diane ne jemlje manj kot 6 mesecev, če od njega pričakujemo delovanje na “kožo”. Izjema je neprenašanje zdravila in prekinitev iz tega razloga. Če se jemlje manj kot ves ciklus pa je tako krvavenje kot ga omenjate povsem možno. Pogovorite se s svojim ginekologom, kakšen ima sploh namen z vami.

O.k. Jutri pokličem svojega ginekologa. Hvala in srečno! Najlepša hvala!

Še nekaj. Zdaj se je krvavitev ustavila. Čisto informativno vas sprašujem, če sem v času te dolge krvavitve imela nezavarovane spolne odnose, ali sem lahko zanosila?

Ne bi vedel. Teoretično je možno a je zelo malo verjetno.

New Report

Close