Najdi forum

Diane 35

Če z jemanjem pričnete pred menstruacijo je enako, kot če bi začeli po njej, zaščita je torej aktivna po 7 tabletkah.

Matjaž

Pozdravljeni!

Tudi sama jemljem tabletke Diane 35. V soboto 23. 2. sem vzela zadnjo s partnerjem pa sva isti dan imela spolni odnos brez kondoma. Sedaj imam 7-dnevno pavzo, včeraj pa se je pojavil rjav izcedek iz nožnice. Naj to razumem kot začetek krvavitve ali gre za kaj drugega?

Hvala za odgovor!

Spoštovani,
če tabletke redno jemljete gre najverjetneje za začetek odtegnitvene krvavitve.
Srečno.

Zivjo!
Mene pa zanima kako bi si lahko jaz prestavila menstruacijo s tabletkami Dian 35. Bi se dalo to storiti tako, da nebi imela 7dnevne pavze (ne jamanja tabletk) umes in bi kar začela jesti tabletke iz novega zavojčka?

Najvarneje bo, če naredite tako. Lahko, da boste imeli med jemanjem drugega zavojčka kakšno vmesno krvavitev, ki pa ne pomeni manjše zaščite.

Pozdravljeni!
Imam eno vprašanje in sicer me zanima, kaj se dogaja s telesom po prenehanju jemanja tabletk Diane po daljšem časovnem obdobju. Sama sem tabletke jemala 5 let (od 16. leta dalje) zaradi aken, sedaj pa sem z zdravljenjem prekinila. Tabletke sem nehala jemati že več kot pred 2 mesecema, menstruacije pa še kar nimam. Možnosti, da sem noseča, ni. Ali je takšna zamuda normalna ali je lahko kaj narobe?

Najlepša hvala za odgovor!
Teja

Pozdravljeni,
ponavadi se menstruacija vzpostavi zelo kmalu po prenehanju jemanja tabletk. Če več kot 3 mesece ne dobite menstruacije, obiščite ginekologa, da poiščeta vzrok.
Srečno

Pozdravljeni,

Po več letih sem znova na tabletkah. Ginekologinja mi je za 3 mesece predpisala Diane 35, nato pa svetovala prehod na nizkodozne Yaz. Moje vprašanje se nanaša na izvedbo prehoda z enih na druge.

Trenutno so mi v omotu Diane 35 ostale še tri tabletke. Zanima me, kdaj naj vzamem prvo tabletko Yaz. Po 7-dnevnem premoru, ki velja za Diane 35? Ali morda takoj naslednji dan po tistem, ko vzamem zadnjo tabletko Diane 35 (torej brez premora)? Ali morda na prvi dan krvavitve (ki se ponavadi pojavi na 2. dan premora)?

Hvala vnaprej in lep pozdrav

Po 7 dnevnem odmoru. Mislim, da imate tudi v navodilih za uporabo to zelo lepo opisano 🙂

Pozdravljeni,

stara sem 29 let in letos teče 10. leto, odkar sem začela z uporabo kontracepcijskih tablet Diane 35. Ginekolog mi jih je takrat predpisal predvsem zaradi močnih krčev, dolgotrajnih krvavitev in aknaste kože, seveda pa mi vsa ta leta služi tudi kot kontracepcija.

Težav zaradi uživanja tbl. doslej nisem imela, me pa zanima, ali obstajajo kakšne preiskave, s katerimi bi lahko preverila stanje po dolgotrajnem jemanju kontracepcijskih tbl. V 10- letih sem namreč imela samo redne ginekološke preglede, vsako leto merjenje krvnega tlaka, teže, višine (za potrebe predpisa letnega recepta), drugega pa ničesar. Skrbijo me predvsem strdki in težave pri zanositvi, ki jih je dokazano zaradi večletnega jemanja KT imela bližnja sorodnica (sestrična).

Hvala za vaš odgovor.

Lep pozdrav,

Kaja

Pozdravljena!

KT res povečajo tveganje za nastanek strdkov, a bistveno večje tveganje za njihov nastanek predstavlja nosečnost in obdobje po nosečnosti. KZ ne vplivajo na plodnost, pravzaprav jo na nek način ohranjajo, saj postavijo jajčnike v stanje “off”, saj ni ovulacij. Potrebno se je zavedati, da je ženska pri 20. letih, ko je pričela z jemanjem KT, bolj plodna, kot pri 30. letih! In ko ženska ne zanosi iz prve, so pa krive KT. Tudi nosečnost je zgolj statistični podatek – zanosi do 30% plodnih parov, ki imajo spolne odnose v plodnih dneh v enem mesecu in cca 80-85% v enem letu. Pri neplodnosti vedno govorimo o paru, saj so za “neuspeh” v približno polovici primerih “krivi” moški. Seveda obstajajo preiskave za neplodne pare, začne se pri moških s spermiogramom. Šele potem se pristopi do preiskav pri ženskah, običajno s preskusom prehodnosti jajcevodov. A oboje šele, ko se par vsaj 1 leto neuspešno “trudi” zanositi.

Matjaž

Pozdravljeni!
Diane 35 jemljem že od 16. leta, letos januarja, pri svojih 20. letih, pa mi je zdravnica predlagala prekinitev jemanja tabletk, ki sem jih dobivala na recept zaradi aknaste kože. Ker se menstruacija ni pojavila v 5 mesecih, sem obiskala ginekologinjo, ta pa je ugotovila da imam pco. Sedaj moram ponovno jemati Diane, vendar me je strah, kako bojo le-te vplivale name, ker jih jemljem že toliko časa in od tako zgodaj. Ali je to za moje stanje nujno potrebno? Zanima me tudi, če se možnosti zanositve zaradi pco zelo zmanjšajo oz. ali je nosečnost sploh mogoča.
Hvala za odgovor in lep pozdrav!
Nina

Tablete Diane-35 ne zdravijo PCO ampak samo odpravljajo simptome, torej njihovo jemanje ni nujno potrebno. Za policistične ovarije oz. za PCO sindrom je značilno., da so ovulacije neredne ali pa jih sploh ni. Ko boste želela zanositi, se ovulacije lahko sprožijo z zdravili ali pa vam bodo opravili t.i. laparoskopski drilling ovarijev pri čemer se nekaj površinskih cistic na jajčnikih preluknja. Možna je seveda tudi spontana zanositev.

Pozdravljeni!
Tabletke Diane sem začela prvič jemati pred enim tednom. Prvih nekaj dni sem se popolnoma normalno počutila, potem pa me je obšla nenadna slabost, ki traja že četrti dan. Zanima me, kdaj bo minilo oziroma kaj moram storiti v takem primeru. Res se slabo počutim, slabost je konstantna, bruhala pa zaenkrat še nisem.
Je to le začetna reakcija na tablete?

Lahko, da je. Počakajte še nekaj dni.

Pozdravljeni!
Tabletke navadno jemljem okrog 17.00, danes sem pa pozabila in sem jo vzela šele ob 20.00. Ali to kaj vpliva na efektivnost? Kolikor se spominjam, mi je ginekologinja rekla, da tabletke normalno delujejo, če jih jemljemo vsak dan ob istem času +/- 3 ure. Samo preverjam, če sem si pravilno zapomnila. Sicer pa je to zadnja tabletka v tablici, sledi sedemdnevna pavza.

Ni razloga za skrb. Srečno.

Prebiram o Diane, ker imam dolgoletne težave z aknasto kožo…enkrat bolje, enkrat slabše…Zanima me, če Dianes lahko vplivajo tudi na delovanje antidepresiva? Jemljem ločeno, Effectiner..

Hvala.

.

Antidepresivi ne vplivajo na tabletke Diane.
Moraš pa vedet, da ko boš prenehala z uporabo Diane, bo koža v istem ali celo slabšem stanju kot pred tabletkami. Posvetuj se z zdravnikom še o drugih metodah zdravljenja aken, pojdi k dermatologu. Zdravil je ogromno (bolj učinkovitih na dolgi rok).

Men se pa koža ni poslabšala nazaj:) tu pa tam kakšen mozolj in to je to:) je pa res da sem 2meseca jemala Reucotane 30mg, (dermatolog) proti aknam. Super stvar z možnimi miljon stranskimi učinki:) ker sem jih slabo prenašala smo jih potem odstranli:) koža pa po 4 letih šr vedno boljša za 98%

New Report

Close