Najdi forum

Prosim za kakšen nasvet za dieto pri dializnem bolniku. Moja mami hodi 1 leto na dializo in čeprav imam navodila za hrano, me zanima, kakšni so še lahko jedilniki. Vidim, da je v praksi to izvajat kar težko, posebno ker moram skuhat zvečer za drug dan, ker sem v službi. Zelo bom vesela za pomoč.

LP

Moja mama je bila dializni bolnik 26 let. Pred kratkim je umrla, toda doživela je normalno starost. Nikoli ni imela nobene diete. Njen rek je bil “jej malo, jej dobro”. Rada je spila tudi kak kozarček, res dobrega vina. Zadnji dve leti pred smrtjo so jo pestile res različne težave, prej pa je živela kljub svoji bolezni polno življenje. Dializo je imela 3X tedensko.
Lep pozdrav in pogumno naprej!

Tudi moj oče je dializni bolnik 11 let.
Nikoli se ni držal posebne diete, sam je ugotovil kaj mu odgovarja in po kateri hrani se počuti slabše-to je brisal iz jedilnika.Na dan spije približno 3 dcl refoška in to je od tekočine tudi vse kar zaužije.Je tudi kadilec že35 let in kljub ledvični odpovedi se razvadi ni odpovedal.Pokadi cca.10 cigaret dnevno.

Janka , prosila pa bi te, če mi lahko poveš kakšne težave so pestile tvojo mamo?Saj vem, da je od bolnika do bolnika različno, zaradi organizma samega, pa vseeno me malo zanima?!
Moj oče je v novembru zbolel za HERPES-ZOSTROM in takrat smo mislili, da gre h koncu, tako ga je bolezen in zdravila, ki jih je prejemal, zdelala.Še vedno ima hude bolečine a se mu je splošno počutje kar popravilo.
Hvala in lep pozdrav!

Mama je imela hudo osteoporozo, tako da je zadnje leto že zelo težko hodila. Bolele so jo vse kosti, predvsem hrbtenica. Na nogi se ji je naredil šen (neke vrste razjeda na nogi). Tako da ji je patronažna delavka vsak dan prišla oskrbet rano. Vnela se ji je tudi fistula na roki. Skratka zadnji dve lti je bilo neprestano kaj. Imela je tudi zelo nizek pritisk, kar ji je povzročalo precej težav saj se ji je vrtelo. Ampak kot sem že pmenila so bile te težave prisotne v zadnjih dveh letih. Prej pa je živela normalno, kak dan se je počutila slabše, kak dan boljše, isto kot mi, ki smo drugače zdravi pa nas dajejo vremenske spremembe.
Lep pozdrav in pogumno naprej!

New Report

Close