Najdi forum

Spoštovani!

Pred enim tednom sem imela artroskopijo kolena. Zaradi predloga kirurga, sem morala ostati v bolnišnici dva dni. Na odpustnem pismu so bile podane naslednje diagnoze:M238 Plyca MT et IP hypertrofica genus sin
M171 Arthrosis patelofemoralis gr-II.sin.
M258 Synovitis genus sin.
Prosim vas za obrazložitev diagnoz, ker mene noga še vedno boli, hodim s pomočjo bergel in pa tudi noge ne morem imeti dalj časa v položaju, kot je na primer sedenje na stolu.

Hvala in lep pozdrav!

Spoštovani,

Vaše diagnoze pomenijo:
Povečani gubi sklepne ovojnice levega kolena, obrabo v pogačično stegneničnem delu levega kolena 2. stopnje (to pomeni do polovice debeline sklepnega hrustanca) ter razdraženo sklepno ovojnico.
Predpostavljam, da so Vam odstranili obe povečani gubi sklepne ovojnice ter razdraženo sklepno ovojnico.
Takšen poseg je lahko precej obsežen, čeprav se navzven vidijo le drobne vbodne rane.
Po takšnem posegu je zelo pomembna ustrezna fizioterapevtska obravnava, s katero boste lahko pospešili odpravo vnetja, ki je običajno po takšnih posegih ter pridobili polno gibljivost kolena. Ob tem Vam priporočam redno jemanje nesteroidnega protivnetnega zdravila (Vaš izbrani zdravnik).
Težave po takšnem posegu izvenijo praviloma glede na obsežnost posega v obdobju od 3-h do 12-h tednov.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close