Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? Diagnoza Rak na dojki in zakaj odlok operacije za en mesec?

Diagnoza Rak na dojki in zakaj odlok operacije za en mesec?

Pozdravljeni spoštovani!

Moja žena ima, že kar veliki strdek v levi dojki in od spomladi je čakala povabilo na diagnozo v Onkološki institut, toda šele v novembru so ji odvzeli vzorec in ugotovili Rak dojke z odrezom celotne dojke in bezgavko in čakala je na operacijo pa je morala po sedmih dneh obiskati še anestezista z vsemi dokumenti o izvidih misleč, da bo v nekaj dneh le prišla na vrsto tudi zato, ker je slučaj zelo nujen pa je po šestih dneh, dobila pošto, da se naj javi šele čez 30 dni na ponoven pregled z biopsijo debela igla in rentgenskem nadzorom!??

Žena se je že psihično pripravila za to težko operacijo, a sedaj s tem novim obvestilom pa je zelo razočarana, ker se je postopek za toliko dni, vrnil na začetek in sedaj ne ve, ali za njen nujen slučaj zdravnikom v okoliškem inštitutu ni mar če bo lahko že prepozno za operacijo, ali pa je dejansko to stanje že nastopilo pa se njim ne ljubi opravičiti za napake zavlačevanj diagnostike in takojšnje operacije, verjetno zato, ker ne dobivajo božičnice!?
Moj žalosten pozdrav!

Pozdravljeni, postopek kot ga opisujete vsekakor ni normalen in običajen. Jaz bi se na mestu vaše žene takoj z vsemi papirji in izvidi osebno odpravila na Onkološki inštitut in zahtevala razjasnitev, ker je po mojem čisto verjetno prišlo do zamenjave izvidov z neko drugo bolnico. Če je žena že imela biopsijo tumorja in postavitev diagnoze ter celo razgovor z anestezistom glede operacije, ne vidim smisla po ponovni diagnostiki. Predvidevam pa tudi, da ima vaša žena tudi že določenega kirurga, ki jo je obravnaval do sedaj in bi jaz komunicirala direktno z njim.

Vse vaše insinuacije glede božičnice in podobnega pa čeprav so lahko tudi verjetne, raje odložite na neke druge čase in sedaj raje spremenite vso energijo v pozitivno in razumsko rešujte problem za problemom. Pa tudi glede strahu, da bo ušla bolezen z nadzora, s katerim smo se vsi spopadali ob postavitvi diagnoze – rak dojk v resnici raste kar nekaj let (razen vnetnega) in je zato nekaj tednov praktično nepomembnih za sam začetek zdravljenja. Hitrost je bolj pomembna zaradi psihičnega učinka na bolnico.

Je pa še ena pot. Mogoče se poskusite povezati z dr. Senčarjevo na združenju Europa Donna in jo prosite za pomoč.- primarij Mojca Senčar (upokojena zdravnica OI) tel. 041 516 900.

Vsekakor vam želim čimprejšnje razjasnitve situacije. Upam, da se še oglasite.

Pozdravljen!

Lahko gre tudi za ponovitev histološke preiskave. Pri tašči je bilo tako, da so delali histološko preiskavo iz kostnega vzorca in izvid je pokazal metastaze raka na dojki. Pred tem je bila tašča obravnavana zaradi raka endometrija. Ko je izvid prišel na konzilij, se je le-ta odločil za revizijo histološke preiskave in tašča je bila o tem obveščena. Res pa je, da ji niso ponovno jemali vzorca, ampak so ponovno pregledali tistega, ki so ga imeli.

Definitivno stopite v stik z ženinim onkologom oziroma tistim, ki je podpisan na izvidu ali celo s kirurgom, s katerim je bila dogovorjena za operacijo. Vedno je možnost napake, pa ne nujno zaradi slabih razlogov. Glede na gnečo, ki je na OI, bi rekla, da se na vsake toliko pa čisto upravičeno zgodi napaka. Na vas pa je, da jih na to opozorite oziroma povprašate zakaj spet korak nazaj.

Želim vam, da situacijo čim prej razrešite in, da žena prične s terapijo.

lp

New Report

Close