Diagnoza izvida
Pozdravljeni,
zanima me kaj pomeni izvid,ki sem ga dobila po opravljeni biopsiji:
Diagnoza:
a. Fragmenti tubularnega adenoma z displazijo visoke stopnje in zelo sumljivo invazijo v submukozo.
b. Tubularni adenom z displazijo nizke in visoke stopnje. Ekscizijski rob je v zdravem.
Predhodno sem opravila pregled kolonoskopije, ob kateri so bili vzeti vzorci a. in b. za histološko preiskavo.
Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem.
Patricija Svitlica
Spoštovani,
imam par vprašanj in sicer je zadeva sledeča:
Očetu je bil diagnosticiran rak na debelem črevesu (kolon) v tretjem stadiju. Po operaciji je prejemal kemoterapijo in sicer 6 mesecev. Po operaciji je dobil bakterijo escherichia coli in tudi smo jo z zdravili očistili. Sicer na črevesju ima polipe, ki jih je tudi potrebno odstraniti.Dva meseca po kemoterapiji je imel Ultra zvok trebuha, ter Magnetno resonanco, kjer so rekli da se rak ni razširil. Sedaj pa ima res zelo visoko sedimentacijo najprej je imel 70, nato pa 120 in še kr ostaja sedimentacija takšna. Zanima me ali je vzrok za takšno visoko sedimentacijo kemoterapija, ali je mogoče takšna sedimentacija posledica kemoterapije? Mogoče so vzrok tudi polipi? Zdravniki ne reagirajo, ker naj bi bilo vse na slikah ok. Mene zanima samo kaj bi lahko bil vzrok im ali je tako visoka sedimentacija posledica kemoterapije?
Najlepše se vam vnaprej zahvaljujem za odgovor,
JJ