Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Diagnoza Črevesja!

Diagnoza Črevesja!

Spoštovani dr. Kersnik

Lepo vas prosim, da bi mi odgovorili od moje tete diagnoze bolezni črevesja. Enkrat ste mi že pomagali in svetovali glede tega in se vam zelo zahvaljujem.
Moja teta ima zelo hude težave z črevesji in jutri gre na operacijo. Zanimajo me te diagnoze oz. kaj to pomeni prosim vas za razlago. Dg. Slefleksurelienalis oz. deccendenddetnega- kolonoskopija Suspekten polip rektuma.

Vem, da teta ima rakastega izvora črevesja zato me zanima, če bi mi opisali, kaj in kako ostali izvidi oz. diagnoze povedo.

Za vaš trud in čas se vam zelo lepo zahvaljujem.

Lep sončen dan
Doroteja

Spoštovani!

Če sem prav razumel, gre za rakaste spremembe v predlu, kjer debelo črevo ob vranici zavije navzdol in da so ji v spodnjem delu debelega črevesa odkrili polip, ki bi tudi lahko slej ko prej postal rak.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovani dr. Kersnik

Prav ste razumeli. Vedela sem, da so rakaste celice samo nisem vedela na katerem delu črevesja ima. Jutri moja teta ima operacijo samo ne vem kako se bo to vse speljalo, ker ima zelo slabo srce. Zdravniki že vedo kako in kaj in jim zaupamo. Če pa narava naredi svoje pač narediti to je takšna usoda.
Zahvaljujem se vam za vaš tako hitri odgovor in 1000x vam hvala.

Bodite zdravi!

Lep sončen dan
Doroteja

Spoštovani!

Poročajte nam, kako se bodo razvijali dogodki.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovani dr. Kersnik

Glede moje tete seveda, da vas bom sporočala. Niso ji delali operacije v petek, ker še nekatere preiskave delajo tako, da zagotovo bodo op. v torek eventualno v sredo. Osebno sem govorila z kirurgom oz. operaterjem, ki bodo dva dr. Koželj in prim. dr. Andranaks. Zelo so prijazni.
Saj veste kako je, da se ne spomnim vsega vprašati in sedaj bi vas prosila samo za eden odg.
Koliko ur traja op. pri črevesju vsaj približno mi povejte?
Lepo prosim.
Hvala vam in vam še pišem.

Lep vikend vam želim.

Doroteja

Spoštovani!

Tudi jaz ne vem. Če gre brez večjih težav, kake štiri ure, sicer dlje.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovani dr. Kersnik

Hvala vam za vaš trud, ki mi tako izščrpno dajete odgovore. Lahko vam povem, da moja teta trenutno ima operacijo sedaj ta trenutek in sem govorila zjutraj z dr. operaterjem dr. Kreps v MB. in mi je vse razložil kako in kaj tako, da hvala bogu baje stome ne bo imela op. bo trajala od 2. do 3. ure odvisno koliko dela bo kot ste vi navajali. Vam sporočim kako je in kaj so še ugotovili tako, da zdravnik mi je rekel, da lahko vedno ga pokličem. Res pohvalno kaj ne? Danes sem bolj napeta saj veste, da mi ni vseeno še posebej danes zjutraj ob 8. uri me je poklical od tete sin, ki ima 35. let in drugi mesec se poroči in mi je rekel, da si je vzel dopust in, da je že bil pri maši, da se je molil za svojo mamo.
Verjemite mi, da srce se mi je trgalo. Danes se pa jokamo…
Upajmo, da bo vse dobro. Aja zdravnik mi je še omenil, da po op. dajo v zdravilišče in, če je potrebno še kakšna terapija……
Jutri bom znala kaj več napisati seveda, če vam nisem v breme.

1000x vam hvala za vašo podporo in vaš dragoceni čas, ki ga namenjate meni.

Lep sončen pozdrav z Primorske
Doroteja

Spoštovani dr. Kersnik

Sporočam vam kako je potekala operacija in kaj so ugotovili dr-ji.

Osebno sem govorila z dr. Krepsom kateri je delal op. Povedal mi je, da sploh ni bilo tako groza kot so predvidevali. Pravi, da pri danki sploh ni bilo nič prizadetega, samo so odrezali 20. cm. debelega črevesja. Vprašala sem, če se je rak kaj razširil in je rekel, da sploh ne in, da ni nikakeršnih težav. Joj kako smo bili srečni.

Spoštovani, saj veste kadar govorimo z zdravnikom ga marsikaj pozabimo vprašati. Mene samo še eno zanima. Tako kot je povedal ta zdravnik kakšna je situacija bila pri op. me zanima ali bo sploh rabila kemoterapije???
Prosim samo za ta odgovor. Če želite napišite mi samo vaš odg, da ne berejo forumovci mojih težav.
Hvala vam in lep dan

Doroteja

Spoštovani!

Verjetno ne bo potrebovala. Če skrijem vaše vprašanje, tudi odgovra ni videti. Sicer pa se privajam na novo tehnologijo in mi trenutno še ne gre najbolje.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close