Diagnoza
Lepo pozdravljeni vsi, ki berete.
Moj problem je, da že 15 mesecev hodim k nevrologu in mi še ni postavil diagnoze. Preiskave – VEP ni pokazal, magnet glave je in SEP tudi, likvor je na meji. Ravno danes sem prišla iz bolnice po infuzijah medrola. Nič ni boljše, počutim se obupno. Zdravnik pa še vedno piše samo sum na MS. Hoče me poslat v službo, jaz pa zdržim pokonci skupaj samo kakšno uro. Kakšne izkušnje imate drugi in katere zdravnike imate?
Lep pozdrav,Zojka.
Pozdravljena,
Menda moraš imeti dva zagona, da lahko potrdijo diagnozo. Pri meni se je to zgodilo v roku enega tedna, tako da sem imela diagnozo MS takoj (v roku enega tedna) postavljeno. Je pa fino, da se postavi čimprej, če ne drugega zaradi beneficiranega delovnega staža, ki teče od dneva postavitve diagnoze. Pa tudi zdravila ti potem pripadajo (interferoni). Ali pač ni tako huda oblika. Ne vem.
Lep pozdrav
Na odpustnem pismu iz bolnice sem dobila diagnozo – demielinizacijsko obolenje CŽS. Kaj to pomeni ne vem, bom vprašala na pregledu. Ne vem kako izgledajo zagoni? Meni se stanje slabša počasi, a vztrajno. Komaj še hodim, zameglen vid pa je groza.
Kako je to z benificirano delovno dobo?
Hvala, da si se oglasila.
Lep pozdrav,
Sonja