Najdi forum

diabetis

Pozdravljena!
Stara sem 18 let in v zadnjem času opažam različne simptome, ki bi lahko kazali na sladkorno bolezen. V zadnjem času namreč veliko pijem – dopoldan od 7.-13.00 skoraj 1 liter vode – ves čas sem žejna (pred 1 letom nisem dopoldan nič pila, potem pa sem začela s sabo v šolo nositi flaško in sem sama sebe “prisilila”, da sem pila, saj sem bila drugače čisto dehidrirana in zdaj prav ne morem, da ne bi ničesar popila – ne vem, ali res potrebujem toliko tekočine, ali pa sem se preprosto navadila, da ves čas pijem), vedno bolj pogosto hodim na WC (čez dan na približno na vsake 3 ure, ponoči ni panike, samo, kadar ne morem zaspati, takrat grem bolj pogosto, drugače pa se še ni zgodilo, da bi se zbudila, ker bi morala na WC – zadnjič grem okrog pol enajstih zvečer in zjutraj ob pol sedmih), poleg tega pa sem precej utrujena in brez energije. Pogosteje me tudi zebe in imam slab zadah, kljub temeljiti ustni higieni.
Moja teža je nekoliko prekomerna (168,5 cm, 68 kg), s športom se ukvarjam zmerno – 3x na teden imam v šoli športno vzgojo, 2x obiskujem fitnes in vsakodnevno hodim po opravkih.
Obstaja velika možnost, da glede na svoje simptome boleham za sladkorno boleznijo?
Zanima me tudi kako se sladkorna bolezen pokaže – konec aprila so mi vzeli kri, kjer je bilo vse OK, prejšnji teden sem dala vodo in spet ni bilo nič narobe.
Bi se na krvi in urinu sladkorna bolezen pokazala?
Hvala za odgovore!

Pozdravljena,

sladkorna bolezen se dokaže s pregledom krvnega sladkorja. Če je ta normalen, kot pravite, nimate sladkorne bolezni. Če veliko pijete, tudi veliko hodite na vodo.

Lepo se imejte

Karmen Janša

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close