Najdi forum

diabetik

Spoštovani
Nataša Prebil, dr.dent.med.
Zobna ordinacija Prenadent

Sem diabetik II, imam insulin in tablete. Sem tudi alergična na Penicilin, Cefalosporine, Omnidrox. starost proti 50.Tako kot večina, ki jih poznam, se tudi jaz bojim vas, zobozdravnikov.

Zanima me, če jemljete nove paciente na ZZZS zavarovanje.

Imam dva problematična zoba, en počen na pol, vendar ne boli (več), drugi z izpadlo plombo, ki pa občasno boli ko vrag.
Ostali zobje so še OK, le s kamnom obloženi. Sem kadilka.

Pozdravljeni,

naša ambulanta je izključno samoplačniška; torej brez pogodbe z ZZZS.

Srečno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

Spoštovana

Že tri tedne hodim k zobozdravniku na zdravljenje leve spodnje sedmice. Imel sem plombo in je del odpadel. Ko me je zadeva po dveh dneh pričela skelet sem šel k zobarju. Zob ji je na trićetrt odprl
in mi čistil kanale. Tako je nardel 3x in mi nato vstavil zdravilo in zagipsal. Po dveh dneh sem šel nazaj ker je bila bolečina neznosna in kljuvajoča. Zob mi je ponovno odprl in ščistil kanale. rekel je da se naj vrnem nazaj čez teden dni da če nebo več draženja da bo zaprl zob. Zob je res prenehal bolet ampaj je nazunanji strani sedmice zob občutljiv na pritisk od roba ko se vsede v dlesen vse do čeljusti. Bole me tudi pod zobom čeljust ( ravno tam kjer je čeljust anatomsko izbočena ). Bolj jo tipam to izboklino bolj se mi zdi da je velika in občutljiva. Če na zunanji strani ne pritiskam na dlesen me ne boli, prav tako ne med prehranjevanjem. Veliko se sliši o raku na čeljusti v takšnih primerih ko so izdrli zob. Malo me skrbi.

Hvala za odgovor.

Pozdravljeni,

težave, ki jih opisujete so v zvezi z zdravljenim zobom. Žal je včasih potrebno nekoliko več časa, da zob uspešno pozdravimo.

Srečno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

Spoštovana

Ponovno se vam oglašam in vas prosim za nasvet. Moj zobozdravnik pravi da dva kanala lahko popolnoma sčisti z iglami, med tem ko pri enem ne more priti do konca kot bi naletel na oviro. Zato me je dal na slikanje tega zoba. zanima me kaj bi lahko bila ta ovira? Dlesen na tem zobu z ntranje strani lica je zaotečen in boleč na dotik, ko vzamem analgetik se bolečina umakne in je manj občutljiv par dni nato se zadeva ponovi. zakaj se ta oteklina pojavlja in ali ima ta oteklina zvezo z zobom ali čeljustjo. Čeljust me ne boli. Čutim pa v tem delu dlesna občasno pulzirajočo bolečino. je možno da bi šlo za trdovratnejšo vnetje zaradi kanala ki ga zobozdravnik ne more predreti ali za kaj drugega?

Hvala za vaš odgovor

Pozdravljeni,

vaše sklepanje je pravilno; pulzirajoča bolečina nakazuje na vnetje, ki očitno ostaja ob korenini, ki ima neprehoden kanal. Potrebno bo precej truda, da bo vaš zobozdravnik očistil tudi ta kanal in takrat bo verjetno vnetje postopno izginilo, ter s tem tudi omenjene težave.

Srečno.

New Report

Close