diabetes v nosečnosti
Pozdravljeni!
zelo sem vesela, da sem odkrila tale forum, veliko pametnih nasvetov sem že prebrala. prosim vas za pomoč.
Sem v 30 tednu nosečnosti, pred tremi tedni so mi odkrili nosečniški diabetes. Sprva sem bila šokirana, vendar pa sem se tolažim, da bo s porodom minilo in končno vem, zakaj me obhajajo vrotglavice, slabosti in grozna utrujenost.
Moj problem je sledeč. 3x na dan si vbrizgavam insulin, doze sem postopno večala in sedaj si vbrizgam pred zajtrkom – 6 enot, kosilom – 8 enot in večerjo – 10 enot. Naj omenim, da sem tudi spremenila prehrano, brez sladkorja, soli, maščob,… Dnevno odidem tudi na sprehod.
Moj problem je sledeč, da imam kljub dozi insulina, po 90 minutah še vedno velikokrat visok sladkor. Konkretno danes 9,6 (večerjala sem polento z malo mleka (1,5mm). Po izmeri sem si vbrizgla še 6 enot, saj se mi je rezultat zdel zelo visok. Torej, ali si lahko po obroku oz. po izmeri, če je skladkor še vedno visok, vbrizgam še nekaj enot insulina? Kje je meja, ko naj to naredim? Ali pa naj že pred obrokom povečam dozo?
Prosim za kakšen nasvet, vsekakor pa sem bom obrnila še v diabetološko ambulanto.
Hvala!
Forum je zaprt za komentiranje.