DHEA
Vidim, da se pogovarjate o DHEA.. Če katera želi, ji prodam vitamine, ker sva se odločila, da zaključiva s postopki.
več info: [email protected]
Naj vam jaz opišem svojo zgodbo. Po postavljeni diagnozi, ki so mi jo postavili- zmanjšana rezerva jajčnikov-torej nizki amh vrednost pod 0,14. Se mi je skoraj sesul svet. Odstranjen levi jajcevod in desni izredno težko prehoden. Zdravniki so mi povedali, da po naravni poti je to nemogoče in izredno težko bo po ivf postopku.
1.ivf postopek sem imela januarja 2018. Kratek postopek z gonal f. Imela sem 2 celici , 1 so mi punktirali, druga je bila premajhna. Drugi dan dobim klic iz ukc, da je bila celica degenerirana. Svet se mi je podrl, zame ni bilo več upanja. Kasneje sem šla na posvet z dr. zahtevala svojo dokumentacijo. Zdravniki so nama povedali, da imam zelo majhne možnosti. Med vrsticami, sploh ne vemo, če bi se splačalo pri vas nadaljevati. Preživela ta dan. Psihične bolečine so bile močnejše kot kadarkoli. In takrat sem bila prepričana, da nikoli ne bom imela otroka glede na mnenje zdravnikov. Fant je šel nemudoma v akcijo glede nabave dodatkov mislim in vseh študij.Tudi sama sem raziskovala tuje forume in mnenja dr.(predvsem iz amerike). Odločila sva se , da začnem jemati naslednje izdelke:
dhea, q10, matični mleček, mg, inositol, l-argini, d3, kasneje še melatonin. Vse to sem jemala 3 mesece pred 2. postopkom. Naj omenim, da sem hodila samoplačniško vsak mesec dajat kri, da ne bi presegla kakšnih vrednosti. Poleg tega, da sem športnica in uživam zdravo prehrano. V 2.postopku je fant predlagal menjavo terapije za (menopur) in dolg postopek. Bila je ena celica , ki se je lepo razvijala. Nato naju je pričakal zelo lep in predvsem kvaliteten zarodek. Se zdaj se spomnim zdravnice, ki je dejala, da je tako lep, da gre na naslovnico. Od vstavitve naprej, sem začutila, da to bo moj otrok, ki si ga želim. Danes lahko povem, da sem noseča in neizmerno vesela in srečna. Vem, da brez teh dodatkov mi ne bi nikakor uspelo. v bistvu je bil na koncu to moja 1. vstavitev, ki je bila uspešna. vsem želim vso srečo in obilo uspehov. Predvsem pa ne obupat ne glede na diagnoze. Vse se da in vse je mogoče.. Le verjeti je treba.
Pozdravljen Gorski Jože,
Hvala za lepe želje, vendar žal se je zgodila neprijetna situacija in sicer IMN. Nisem tega pričakovala in sem čist psihično utrujena. To pomeni zame spet nov boj z vsemi dodatki kot prejšnjič. Tako, da sedaj sem že pričela z jemanjem in verjamem, da grem novi zmagi naproti.
lp
Hej,
kje pa si si priskrbela dodatke, ki si jih zgoraj napisala. Na trgu jih je malo morje. Jaz sem v preteklih postopkih jemala koencim q10 (verzijo ubiquinol), omega 3, folno kislino, dhea in melatonin. Te poznam. Čemu so pa namenjeni ostali, ki si jih jemala (vse skupaj se zdi kar veliko)?
Še to, punce, v Adrialabu, lahko izmerite vrednosti S-DHEA v krvi.
Pozdravljena,
vse te izdelke sem kupovala na ( https://www.iherb.com/). Inostitol pomaga glede kvalitete jajčnih celic in preprečuje stres celic (predvsem takrat ko smo v stimulaciji).Čeprav sedaj sem ga začela jemati že na začetku, torej 3 mesece pred postopkom.
L-arginin je izjemen in ima pomembno funkcijo glede prekrvavitve celic.
D3 je vitamin , ki ga načeloma dobimo ko smo na soncu, vendar dodatek tega ima boljši učinek. Tudi vitamin E je zelo pomemben.
Poglej si še ta link.
https://www.bellaonline.com/site/Infertility
Meni je v 1.transferju vse to pomagalo, čeprav sem jemala vsega v zelo nizkih dozah, ker nisem vedela kako bo telo odreagiralo. Krvne teste sem delala 2 x v 3 mesecih in nisem presegla nobenih vrednosti. Zato, sem sedaj šla na polno. Upajmo na najboljše razultate.
lp 🙂
Sončica_11,
Z veseljem delim svoje izkušnje. Naredila sem teste za: estradiol, fsh, lh,prolaktin,testosteron,vitamin d, vitamin e, vitamin b6,ca, mg,fe,jetrni testi. Vglavnem ogromno. So dragi ti testi, na srečo imam eno poznanstvo , ki mi to naredijo bistveno ceneje. Sedaj grem spet dat kri čez 1 mesec, da vidim vrednosti, ker jemljem sedaj vse te dodatke na polno. Ker grem septembra spet v nov postopek, hočem bit pripravljena..
lp 🙂
Pozdravljene
Upam da katera še spremlja to temo in sicer me zanima, če je katera imela stranski učinek teh dhea tablet, zaostajanje menstruacije. Jaz jo imam namreč večinoma na 21-24 dni, sedaj je pa 29 dan in jo še vedno ni. Test sem delala ampak je bil žal negativen😳sedaj me pa malo skrbi kaj pomeni to zaostajanje menstruacije…
Hvala in lp
Mojca
Pozdravljena skočnica.
Zelo mi je žal zate, imava podobno zgodbo. Naj ti povem, da sem kasneje spet zanosila vse je bilo vredu, dokler se niso pričele neznosne bolečine v spodnjem delu. Urgentno so me odpeljali v ukc, saj so ugotovili da gre za (kornualno nosečnost- nekje 3 primeri na leto). In eden izmed teh primerov sem bila tudi jaz. Srečna, sem bila, da sem sploh preživela… Nato še mi je ostal en pingvinček, ki sem ga lani prenesla. Uspešno se je vgnezdil, test beta hcg pozitiven. Na prvem uz pa ni bilo videti več ničesar. Pojasnilo, nosečenost na neznani lokaciji.
Na kontrolnem pregledu nasvet za novi postopek naravni- spontani cikel. Nekako želim to preizkusiti namreč dovolj imam teh terapij in bo kar bo. Čeprav ne vem kdaj bom sploh na vrsti glede na korona stanje. Kako pa je pri tebi? Želim ti vse dobro in uresničitev skritih želja.
Lep pozdrav,
Nasmejana7
Pozdravljena Mojcar,
Res je posledica jemanja dhea je podaljšanje ciklusa. Tudi jaz sem imela prej cikluse med 22-24 dni, med jemanjem dhea se mi je ciklus podaljšal na 26-29 dni. Tudi jaz sem bila zaskrbljena, vendar M še je vedno prišla. Odvisno tudi kako dhea doziraš “(25mg 2-3/dan več ali manj)”. Sama sem trenutno na mini dozah, pred postopkom pa sem bila nekje od 50-75 mg.
Vse dobro.
Lep pozdrav,
Nasmejana7